Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη – Μαρί Κοντό

Το κλειδί για την επιτυχημένη τακτοποίηση είναι να αρχίσουμε να «τακτοποιούμε» το σπίτι μας με τη σωστή σειρά, να κρατήσουμε μόνο αυτά που πραγματικά αγαπάμε και να το κάνουμε με τη μία.
Αυτή η εκπληκτικά εύκολη μέθοδος δεν θα αλλάξει μόνο το χώρο μας, αλλά και εμάς τους ίδιους. Θα νιώσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα γίνουμε πιο επιτυχημένοι και θα αποκτήσουμε το κίνητρο για να δημιουργήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε.
marie-kondo-bookspiti-se-taksi-zoi-se-taksi-ingolden-gr
Το εσωτερικό ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος μετά το «decluttering» όπως ονομάζει τη μέθοδό της, είναι ένα ιερό μέρος όπου δεν πρέπει να υπάρχουν περιττά πράγματα και οι σκέψεις μας γίνονται πιο ξεκάθαρες. Είναι το μέρος όπου εκτιμούμε όλα τα πράγματα που μας στηρίζουν. Είναι ο χώρος όπου επανεξετάζουμε και να αναθεωρούμε τους εαυτούς μας. 

Τι ακριβώς προτείνει η Μαρί Κόντο;
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το μυστικό της οργάνωσης του σπιτιού είναι να ξεκαθαρίσετε τι να πετάξετε. Λάθος.
Θα πρέπει να σκέφτεστε τι θέλετε να κρατήσετε.

Ξεκινώντας την τακτοποίηση των ρούχων σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε ακριβώς αυτή τη σειρά:
– Τα ρούχα σας.
– Τα βιβλία σας.
– Τα έγγραφά σας.
– Διάφορα αντικείμενα.
– Αναμνηστικά.
Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε αυτή τη σειρά. Ξεκαθαρίζοντας ποια αντικείμενα χρειάζεστε και ποια όχι, θα αλλάξετε τη ζωή σας.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Μαρί Κόντο είναι σύμβουλος οργάνωσης χώρων και συγγραφέας. Είχε εμμονή με την τακτοποίηση από τότε που ήταν πέντε ετών, επιλέγοντας να οργανώνει τα παπούτσια και τα μολύβια της, ενώ τα άλλα παιδιά έπαιζαν. Άρχισε να ασχοελείται με τη αγάπη της για την οργάνωση του σπιτιού από τα πέντε της κιόλας χρόνια μέχρι που συνειδητοποίησε την κλήση της ως επαγγελματίας σύμβουλος για την επίτευξη της χαράς του μινιμαλισμού.
Έχει γράψει τέσσερα βιβλία πάνω στην οργάνωση, τα οποία έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το 2015 η Μαρί Κόντο συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Time στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

*Από τα πιο χρήσιμα βιβλία που έπεσε στα χέρια μας τον τελευταίο καιρό και το προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα