Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Το απόλυτο αρσενικό



Ο άντρας που στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 ήταν ο απόλυτος jeune premier του Ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, έχει «κάψει» πολλές γυναικείες καρδιές. Η καριέρα του μεγάλη και πλούσια, και οι γυναίκες του ακόμα πιο πολλές. Κυρίες και Κύριοι ο ένας και μοναδικός Αλέκος Αλεξανδράκης.
Θα σας πω μερικά πράγματα για εκείνον αλλά το βασικό μας θέμα είναι ο Αλεξανδράκης και οι γυναίκες. Υπάρχει μια φημολογία ότι ήταν ο Νο1 γυναικάς ηθοποιός, πιο πολύ και από τον Κούρκουλο, και τον Φέρτη, και τον Φούντα… Ο Αλέκος Αλεξανδράκης της κυνήγαγε όλες και όλες έτρεχαν ξωπίσω του. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την δεκαετία του ’70 και μετά είχε μεγάλη και σοβαρή σχέση με την Νόνικα Γαληνέα που διήρκεσε 21 χρόνια αλλά που δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Περιττό να σας πω ότι με τις γυναίκες ηθοποιούς που θα δείτε πιο κάτω στο φωτογραφικό ρεπορτάζ, δεν υπονοώ ότι είχε σχέση, απλά όλες τον ήθελαν συμπρωταγωνιστή τους (για περαιτέρω δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά).

alekos-alexandrakis
Ο Αλέκος Αλεξανδράκης (Αθήνα 27 Νοεμβρίου 1928- Αθήνα 8 Νοεμβρίου 2005), ήταν ηθοποιός με μεγάλη καριέρα στο θέατρο στη μεγάλη αλλά και τη μικρή οθόνη. Γιος δικηγόρου από την Μάνη, σπούδασε και μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία. Το αγαπημένο του άθλημα ήταν η ξιφασκία και στα 15 έγινε μέλος της εθνικής ομάδας. Ένα χρόνο αργότερα μπήκε στη Σχολή Δοκίμων, θέλοντας να γίνει αξιωματικός του Ναυτικού. Ήθελε παράλληλα να σπουδάσει κινηματογραφική σκηνοθεσία στις ΗΠΑ. Αλλά, μία παράσταση του Κάρολου Κουν με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη τού άλλαξε τη ζωή. Παράλληλα αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στο Βασιλικό Θέατρο όπου και πέρασε πρώτος.
Ο Δημήτρης Χορν ήταν τόσο σίγουρος για το ταλέντο του, που είχε στοιχηματίσει για την επιτυχία του. Τον καιρό εκείνο η Κατερίνα Ανδρεάδη έψαχνε για έναν «ζεν πρεμιέ» για το έργο«Φθινοπωρινή Παλίρροια». Ο νεαρός ηθοποιός την επισκέφτηκε με λουλούδια στο σπίτι της μαζί με την Άννα Συνοδινού και πήρε το ρόλο.
Έκανε τα πρώτα του βήματα στο θεατρικό σανίδι στις 9 Ιουλίου 1949 και άφησε καλές εντυπώσεις σε κριτικούς και κοινό.«Επιτέλους ένας εραστής στο ελληνικό θέατρο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αιμίλιος Χουρμούζιος στην «Καθημερινή».
Εντύπωση έκανε και στον Φίνο, ο οποίος του πρότεινε να παίξει στον κινηματογράφο. Την ίδια κιόλας χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Δύο κόσμοι», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου. Ακολούθησαν αμέτρητες άλλες και όλοι συμφωνούσαν πως επρόκειτο για έναν μεγάλο ηθοποιό και τον μεγαλύτερο γόη της εποχής. Η απήχηση του στον γυναικείο πληθυσμό ήταν άνευ προηγουμένου. Στη γοητεία του είχε υποκύψει πρώτη η Έλλη Λαμπέτη με την οποία διατηρούσαν δεσμό στα ξεκινήματά του για περίπου ένα έξι μήνες. Ο δεσμός τους δεν κράτησε πολύ καθώς ο Αλεξανδράκης προτίμησε να ακολουθήσει την Κατερίνα Ανδρεάδη σε μία περιοδεία.
alekos-alexandrakis, Νόνικα Γαληνέα
4 γάμοι και 2 παιδιά
Στο Σουδάν γνώρισε την πρώτη του γυναίκα Μαρτζ Βάλβη, με την οποία παντρεύτηκε λίγο αργότερα στην Αθήνα. Ο γάμος τους κράτησε τρία χρόνια, όσο κι ο δεύτερος με την Κλοντ Σαμπαντού, μια πανέμορφη Γαλλίδα. Το 1956 παντρεύτηκε την ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη. Μαζί ανέβασαν το «Πικνίκ» στο θέατρο «Γκλόρια» της Πλατείας Αμερικής ενώ συμμετείχαν από κοινού σε πορείες ειρήνης και δημοκρατικά συλλαλητήρια. Ύστερα από τέσσερα χρόνια χώρισαν. Ο τέταρτος γάμος του ήταν με την Ελβετή Βερένα Γκάουερ. Στα πέντε χρόνια που κράτησε ο γάμος τους απέκτησαν δύο παιδιά. Το 1969 γνώρισε την Νόνικα Γαληνέα με την οποία πρωταγωνίστησε στην πετυχημένη σειρά Ο Παράξενος Ταξιδιώτης.
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΝΟΝΙΚΑ ΓΑΛΗΝΕΑ
Με την Νόνικα Γαληνέα ερωτεύτηκαν παράφορα αλλά παρ’ ότι η σχέση κράτησε 21 ολόκληρα χρόνια, δεν παντρεύτηκαν ποτέ.
Εκτός από την ιδιότητα του θιασάρχη, που ξεκίνησε το 1956 και κράτησε τουλάχιστον 35 χρόνια, ο Αλέκος Αλεξανδράκης σκηνοθέτησε θεατρικά έργα και ταινίες, όπως ο «Θρίαμβος» (1960) και τη νεορρεαλιστική ταινία Συνοικία το όνειρο (1961) που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά που η προβολή της αρχικά απαγορεύτηκε από τη λογοκρισία της εποχής, για να κυκλοφορήσει μετά από καιρό μια λογοκριμένη έκδοση της ταινίας.
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, τζενη ΚΑΡΕΖΗ
Ήταν ο μόνος άντρας ηθοποιός που συνεργάστηκε με λαμπερές πρωταγωνίστριες όπως: Έλλη Λαμπέτη, Μελίνα Μερκούρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Μάρω Κοντού, Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Έλενα Ναθαναήλ, Μαίρη Χρονοπούλου, Κάκια Αναλυτή κ.α.
Συνολικά πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 75 κινηματογραφικές ταινίες, και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές με μεγάλη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του δίδασκε υποκριτική στο Εργαστήρι του Διαμαντόπουλου. Το 2001 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος του απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής για την προσφορά του στην τέχνη. Πέθανε στις 8 Νοεμβρίου του 2005 έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Με την Μελίνα Μερκούρη στην Στέλλα
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΑΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
Με την Αλίκη Γεωργούλη εκτός του ότι ήταν παντρεμένοι έπαιξαν και στην θρυλική ταινία που σκηνοθέτησε ο ίδιος, «Συνοικία το όνειρο».
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΝΟΡΑ ΒΑΛΣΑΜΗ, ΚΑΚΙΑ ΑΝΑΛΥΤΗ
Με την Νόρα Βαλσάμη στην ταινία «Οι κυρίες της αυλής», και δεξιά στην δική του ταινία«Θρίαμβος» με την Κάκια Αναλυτή.
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΚΑΡΕΖΗ
Μια τρελή-τρελή οικογένεια: Αλεξανδράκης, Καρέζη, Μαίρη Αρώνη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος και Κατερίνα Γώγου.
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
Με την Αλίκη
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ
Με την Ζωή Λάσκαρη είχαν παίξει σε αρκετές ταινίες
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ
Οι ερωτικές σκηνές με την Λάσκαρη ήταν φωτιά
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ
Με την Κατερίνα Χέλμη (Χωρίς Ταυτότητα) και την Μαίρη Χρονοπούλου (Δάκρυα για την Ηλέκτρα)
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ
Με την Μάρω Κοντού, Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη και Οικογένεια Χωραφά.
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ
Με την Τζένη Καρέζη στην ταινία Διακοπές στην Κέρκυρα (πάνω) και Δις Διευθυντής (κάτω)
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, τζενη καρεζη
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΝΟΝΙΚΑ ΓΑΛΗΝΕΑ, ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Ακόμα μια ταινία στην Κέρκυρα. Με την Ρένα Βλαχοπούλου και την Νόνικα Γαληνέα.
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, αλικη βουγιουκλακη
Με την Αλίκη στην Ψεύτρα
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ,
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα