Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ήταν γυναικάς, αλκοολικός και σπάταλος



Ήταν ένας καλλιτέχνης των γηπέδων, ένας θρύλος του Αγγλικού ποδοσφαίρου που κατέληξε ένα ράκος, ένα θύμα του lifestyle και της φήμης του. 
George Best
Θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει αλαζόνα, εγωκεντρικό, καβαλημένο καλάμι, άξεστο, αλλά και χαρισματικό παίχτη του ποδοσφαίρου, καλόκαρδο λαϊκό παιδί, αυτοδημιούργητο και πονόψυχο. Έζησε μια ζωή γεμάτη από γκολ, σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά και αλητείες, γυναίκες και τόνους αλκοόλ. Αυτός ήταν ο George Best, ο άνθρωπος που μπορούσε να νικήσει τους πάντες μέσα στο γήπεδο, όχι όμως και τον κακό του εαυτό, εκτός γηπέδου.
Ήταν δίδυμος, γεννημένος στις 22 Μαΐου του 1946 στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας.Από εκεί ξεκίνησαν όλα, και το 1961 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τηManchester United και σε ηλικία 17 ετών κάνει «παπάδες» με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Χάρη σ’ αυτόν η ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα το 1965 και ο George Best είναι, πλέον, μια τεράστια μορφή του Αγγλικού ποδοσφαίρου.
Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος ποδοσφαιριστή. Ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ικανός για τα πάντα και απρόβλεπτος όσο δεν χωράει ο νους του ανθρώπου. Μέσα στο γήπεδο μεγαλουργεί και ο κόσμος τον αποθεώνει. Γνώρισε τέτοια δόξα, ανάλογη με αυτήν τωνBeatles. Γι’ αυτό και ο παγκόσμιος τύπος τον αποκαλούσε: «Το 5ο σκαθάρι».
Έχουν γραφτεί πάρα πολλά, για τον ποδοσφαιριστή που κατάφερνε να μαγεύει το κοινό στα γήπεδα, αλλά και να καταστρέψει τη ζωή του, εξαιτίας του αυτοκαταστροφικού του χαρακτήρα, και του υπέρμετρου εγωισμού του.

George-Best4_M
Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την αγγλική ομάδα, με την οποία πανηγυρίζει το πρωτάθλημα ξανά το 1967 και το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1968 τον κάνουν τον καλύτερο παίχτη του κόσμου, και η ΦΙΦΑ τον ανακηρύσσει κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη εκείνη τη χρονιά.  Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, ούτε καν οι εχθροί του, γιατί αυτός ο μέγας ποδοσφαιριστής μένει στην ιστορία, όταν σκοράρει 6 φορές (!!!) σε ένα παιχνίδι, απέναντι στη Νορθάμπτον για το F.A. Cup! Έξι γκολ σε ένα ματς!
Με 137 γκολ στο ενεργητικό του έρχεται το 1974 και αρχίζει η πτώση του μεγάλου ειδώλου. Δίνει το τελευταίο του παιχνίδι με τη Manchester United, έπειτα από 13 χρόνια εξαιρετικής παρουσίας, σε ηλικία μόλις 26 ετών και επί της ουσίας, τότε σταματάει και η ποδοσφαιρική του καριέρα, μια και περιπλανιέται μέχρι το 1984, χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων. Η ακατάλληλη για έναν αθλητή ζωή, τον έχει απορροφήσει και οι όποιες προσπάθειες κάνει να επανέλθει σε κορυφαίο επίπεδο είναι αποτυχημένες. Η αγάπη του για το ποτό, τις γυναίκες και τον έκλυτο βίο, τον οδηγούν στην καταστροφή και από ποδοσφαιριστής με τρομακτικές ικανότητες, γίνεται ένα αλκοολικός τύπος που σέρνεται. Γίνεται γραφικός. Δεν καταφέρνει ποτέ να βάλει τη λογική πάνω από το συναίσθημα, με αποτέλεσμα η εξωγηπεδική του ζωή να γίνει σημείο αναφοράς… Μπαίνει στη φυλακή γιατί οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και επιτίθεται σε αστυνομικό. Ξοδεύει απίστευτα ποσά για ποτά, πανάκριβα αυτοκίνητα, ρούχα και γυναίκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερις Μις Κόσμος περνούν από το κρεβάτι του, με μία εξ αυτών να παραιτείται ακόμη και του τίτλου της για να μείνει δίπλα του. Ο ίδιος, παραδέχεται αρκετά χρόνια μετά την απόσυρσή του, λέγοντας μια από τις περίφημες ατάκες του:
«Ξόδεψα το 90% των χρημάτων μου σε ποτά, κορίτσια και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα, απλώς τα σπατάλησα»… 
George-Best2_M
Αριστερά όταν ξεκίναγε την καριέρα του, και δεξιά όταν άρχισε η πτώση….
George Windsor Park
Μικρά μυστικά
  • Το 1970 ο George Best αποκλείστηκε (προσωρινά) από την εθνική Βόρειας Ιρλανδίας, επειδή πέταξε λάσπη σε έναν διαιτητή. Είχε συνολικά 37 συμμετοχές και 9 γκολ με την Εθνική ομάδα.
  •  Το 2003 πούλησε το τρόπαιο του καλύτερου ποδοσφαιριστή που είχε κερδίσει το 1968. Δεν κατάφερε όμως, να πουλήσει κι’ αυτό του κορυφαίου της ίδιας χρονιάς από τους δημοσιογράφους της Βρετανίας, με αποτέλεσμα να μη συγκεντρώσει τα χρήματα που ήθελε για να αγοράσει σπίτι στην Κέρκυρα. 
  • Το 2005 συνελήφθη με την κατηγορία παρενόχλησης ανήλικου κοριτσιού. Απαλλάχθηκε και αφέθηκε ελεύθερος… 
    1982 --- Elton john: --- Image by © Lynn Goldsmith/CORBIS
Με τον Elton John στην δεκαετία του ‘70
george best
Οι περιπέτειες του με τις γυναίκες ήταν ατελείωτες
George-Best3_M«Το 1969 εγκατέλειψα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά τις ζωής μου»
George-Best5_M
1412955870514_wps_8_Footballer_George_Best_di
Τα ακριβά αυτοκίνητα, οι γυναίκες και το αλκοόλ, ήταν τα μεγάλα του πάθη.
«Ξόδεψα τα περισσότερα χρήματά μου σε ποτά, κορίτσια και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα απλώς τα σπατάλησα» 
George-Best6_M
George-Best_M«Ίσως πάω στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, αλλά νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να παραμείνω ανώνυμος»
George-Best1_M
209312
Σε μεγάλη ηλικία, με τον αγαπημένο του γιο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα