Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Το πονο-σώμα





Το πον-σώμα είναι το ενεργειακό επίπεδο παλιών, αλλά πολύ ζωντανών ακόμα συναισθημάτων, που ζει σχεδόν μέσα σε κάθε άνθρωπο.
Το πονο-σώμα, όμως, δεν είναι απλώς ατομικό στη φύση του. Συμμετέχει επίσης στον πόνο που υπέστησαν αμέτρητοι άνθρωποι σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας, που είναι η ιστορία αδιάκοπων φυλετικών πολέμων, υποδούλωσης, λεηλασίας, βιασμού, βασανιστηρίων και άλλων μορφών βίας. Αυτός ο πόνος ζει ακόμα στο συλλογικό ψυχισμό της ανθρωπότητας και σε καθημερινή βάση, προστίθεται κι άλλος, όπως μπορείς να επαληθεύσεις όταν δεις απόψε τις ειδήσεις ή θα κοιτάξεις το δράμα των ανθρώπινων σχέσεων. Το συλλογικό πονο-σώμα είναι πιθανώς κωδικοποιημένο μέσα στο DNA κάθε ανθρώπου, αν και δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμα εκεί. 
Πώς ανανεώνεται το πονο-σώμα;
Το πονο-σώμα είναι μια ημιαυτόνομη ενεργειακή μορφή που ζει μέσα στους περισσότερους ανθρώπους, μια οντότητα αποτελούμενη από συναίσθημα. Έχει δική του πρωτόγονη νοημοσύνη- που δε διαφέρει και πολύ από αυτή ενός παμπόνηρου ζώου-και η νοημοσύνη του κατευθύνεται πρωταρχικά στην επιβίωση. Η τροφή που χρειάζεται για να ανεφοδιαστεί συνίσταται σε ενέργεια συμβατή με τη δική του. Κάθε συναισθηματικά οδυνηρή εμπειρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τροφή από το πονο-σώμα. Γι’ αυτό τρέφεται με αρνητική σκέψη καθώς και με δράμα στις σχέσεις. Το πονο-σώμα είναι εθισμός στη δυστυχία. Μπορεί να σοκαριστείς όταν συνειδητοποιήσεις για πρώτη φορά ότι υπάρχει κάτι εντός σου που επιδιώκει περιοδικά συναισθηματική αρνητικότητα, επιδιώκει δυστυχία. Χρειάζεσαι ακόμα περισσότερη επίγνωση για να το δεις στον εαυτό σου απ’ ότι να το αναγνωρίσεις σε έναν άλλο άνθρωπο. 
Το πονο-σώμα μπορεί να τραφεί μόνο με αρνητικές σκέψεις επειδή μόνο αυτού του είδους οι σκέψεις είναι συμβατές με το δικό του ενεργειακό πεδίο. Τα πονο-σώματα λατρεύουν τις στενές σχέσεις και τις οικογενειακές επειδή εκεί βρίσκουν την περισσότερη τροφή τους. Τα περισσότερα πονο-σώματα θέλουν τόσο να προκαλέσουν όσο και να υποστούν πόνο, αλλά κάποια είναι κυρίως θύτες ή θύματα. Σε κάθε περίπτωση τρέφονται με τη βία, είτε τη συναισθηματική, είτε τη σωματική. 
……
Η αρχή της απελευθέρωσης από το πονο-σώμα βρίσκεται πρώτα απ’ όλα στη συνειδητοποίηση ότι έχει πονο-σώμα. Έπειτα, κάτι ακόμα πιο σημαντικό, στην ικανότητα σου να παραμένεις επαρκώς παρών, σε επαρκή εγρήγορση, ώστε να διακρίνεις  το πονο-σώμα μέσα σου σαν βαριά εισροή αρνητικού συναισθήματος όταν γίνεται ενεργό. Όταν αναγνωριστεί, δεν μπορεί πια να προσποιηθεί ότι είναι εσύ και να ζει και να ανανεώνεται μέσα από σένα. 
Η συνειδητή σου Παρουσία είναι  που διαλύει την ταύτιση με το πονο-σώμα. 
«Για μια νέα ζωή!»Eckhart Tolle


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα