Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

4 τρικς που πρέπει να μάθεις αμέσως στο σκύλο σου!

PETS-FYSH-MARKOYLIDAKH-TRIKS-POY-PREPEI-NA-MATHEIS-STO-SKYLO-SOY

Τα κατοικίδια τρελαίνονται για παιχνίδια. Και τους αρέσει ακόμα πιο πολύ να τους μαθαίνεις καινούρια πράγματα.
Δοκίμασε να μάθεις στο σκύλο σου τα παρακάτω τρικ και θα ξετρελαθεί.
  1. Κόλλα πέντε
Είναι ένα απίστευτα εύκολο τρικ και είναι ένα μεγάλο κόλπο για να διασκεδάζουν τα μικρά παιδιά.
Ξεκίνησε με το να δώσεις στο σκύλο σου την εντολή να καθίσει και αντάμειψέ τον με μία λιχουδιά. Στη συνέχεια, κράτησε μία λιχουδιά μπροστά του, αλλά λίγο μακριά.
Δώσε την εντολή κόλλα πέντε, χτυπώντας απαλά ένα από τα πόδια του. Τα περισσότερα σκυλιά θα σηκώσουν το πόδι τους με αυτόν τον τρόπο.
Όπως σηκώνει το πόδι του, πιάστο με το ελεύθερο χέρι σου. Μόλις έρθετε σε επαφή, δώσε στο σκυλί μία λιχουδιά και πολλά επαίνους.
Συνέχισε επαναλαμβάνοντας αυτά τα βήματα μέχρι το σκυλί να κολλάει πέντε με το πόδι του αυτόματα κάθε φορά που θα δώσεις την εντολή.

  1. Έρπειν
Το έρπειν είναι ένα διασκεδαστικό τέχνασμα που βοηθά τον σκύλο σου στη βελτίωση της φυσικής κατάστασής του.
Ξεκίνησε δίνοντας στο σκυλί την εντολή να ξαπλώσει. Κράτησε μία λιχουδιά σταθερά ανάμεσα στα δάχτυλά σου, έτσι ώστε το σκυλί να μπορεί να μυρίζει και να γλείφει την λιχουδιά αλλά να μην μπορεί να την πάρει από το χέρι σου.
Κράτα αυτή τη στάση μπροστά από τη μύτη του σκύλου σου και σιγά-σιγά σύρε τη λιχουδιά κατά μήκος του δαπέδου. Από τη στιγμή που το σκυλί σου σέρνεται έστω και λίγο, δώσε του την λιχουδιά και έναν έπαινο. Αν ο σκύλος σηκώνεται για να πάρει την λιχουδιά, γρήγορα πάρε την μακριά και ξεκίνα πάλι από την αρχή.
  1. Να μαζεύει αντικείμενα από κάτω
Τα σκυλιά απολαμβάνουν να κυνηγούν κάθε είδος πράγματος που βρίσκεται στην πορεία τους.
Η διαδικασία τού να μαζεύει πράγματα από κάτω είναι ίδια με το παιχνίδι “ρίξε και φέρε”, δηλαδή το παιχνίδι που τους ρίχνεις ένα μπαλάκι και τρέχουν να το φέρουν.
Για αρχή, ρίξε ένα αντικείμενο και δώσε του την εντολή να το φέρει. Αν ο σκύλος σου δεν γνωρίζει ακόμη πώς να φέρει ένα αντικείμενο, ξεκίνα δείχνοντάς το αντικείμενο που θέλεις να φέρει και επανάλαβε την εντολή. Καθοδήγησέ τον στο αντικείμενο και μόλις το βάλει στο στόμα του, δώστου μια λιχουδιά.
Ενώ κρατά το αντικείμενο στο στόμα του, άρχισε να κινείσαι μακριά από το σκυλί αργά, ενώ το διατάζεις να μείνει εκεί που είναι. Αφού έχεις μετακινηθεί αρκετά, κάλεσε το σκυλί προς το μέρος σου και δώστου του μία λιχουδιά μόνο αν επιστρέφει με το αντικείμενο στο στόμα του.
  1. Να ανοιγοκλείνει πόρτες
Η εκμάθηση ενός σκύλου πώς να ανοίξει και να κλείσει τις πόρτες είναι ένα εντυπωσιακό κόλπο, αλλά να το κάνεις αυτό μόνο αν είσαι βέβαιος πως ο σκύλος σου δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να ξεφύγει από το σπίτι.
Δέσε ένα σχοινί στο πόμολο και ενθάρρυνε το σκυλί να το τραβήξει με το στόμα.
Μόλις ο σκύλος αρχίζει να τραβά το σχοινί, δώσε τον έπαινο και μία λιχουδιά.
Καλό θα είναι να διδάξεις το σκυλί να τραβάει σέρνοντας την πόρτα για να την ανοίξει και όχι να πηδάει πάνω στο πόμολο.
Μικρόσωμες ράτσες δεν μπορούν να φτάσουν τα πόμολα και μεγαλόσωμες ράτσες θα αφήσουν βαθιά σημάδια στις πόρτες εάν προσπαθήσουν να τις ανοίξουν με ενθουσιασμό.
Η εκμάθηση του σκύλου αποκλειστικά σε ανοιχτές πόρτες δεμένες με σχοινί θα τον αποτρέψει, επίσης, από το να ανοίγει τις εξωτερικές πόρτες ώστε να αποδράσει.
Φωτό από: www.yelp.es
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα