Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Πιες Αυτά τα 4 Τσάγια και Κάψε το Λίπος της Κοιλιάς Άμεσα

Πιες Αυτά τα 4 Τσάγια και Κάψε το Λίπος της Κοιλιάς Άμεσα
Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία που μπορεί να αποθηκευτεί το λίπος είναι στην κοιλιά
Δεν είναι μόνο επίμονο, αλλά έρχεται σταδιακά με τον καιρό και η αντιμετώπισή του μπορεί να διαρκέσει πολύ, να συνοδευτεί από ατελείωτες δίαιτες και να εξαντλήσει τον εαυτό σας στο γυμναστήριο.
Τι θα λέγατε αν μπορούσατε με ένα συνδυασμό βοτάνων σε τσάι να καίγατε αυτό το περίσσιο λίπος στην κοιλιά; Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και εδώ παραθέτουμε 4 από τα καλύτερα τσάγια που είναι αποτελεσματικά σε αυτόν τον τομέα.Ρίξτε τα κιλά σας και ενισχύστε το μεταβολισμό σας!

Τσαι για το λιπος της κοιλιας

Αυτά τα 4 τσάγια είναι και υγιεινά και θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Δοκιμάστε τα για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

1. Το πράσινο τσάι Pu’er

Παρασκευάζεται με τη ζύμωση των φύλλων του φυτού Camellia sinensis και την αποθήκευσή τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε περιβάλλον υψηλής υγρασίας (1). Ενώ άλλα τσάγια αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου, το τσάι Pu’er βελτιώνεται, ακριβώς όπως το αγαπημένο σας καλό κρασί. Μπορείτε να βρείτε τσάγια Pu’er που είναι άνω των 50 ετών! Τα πιο σπάνια τσάγια Pu’er πωλούνται για χιλιάδες δολάρια σε ασιατικά εξειδικευμένα καταστήματα βοτάνων.
Αυτό που κάνει το τσάι αυτό τόσο πολύτιμο είναι τα απίστευτα οφέλη που έχει για την υγεία. Ενώ υστερεί σε περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες από το λευκό ή το πράσινο τσάι, είναι αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους και ικανό να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την καρδιά.
Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι οι κατεχίνες, η καφεΐνη, και η τεανίνη στο τσάι Pu’er είναι υπεύθυνες για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και των συμπτωμάτων της (2).
Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αυτού του τσαγιού, δεν οδηγεί μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα (3). Μια πρόσφατη μελέτη του 2016 δείχνει επίσης ότι «… η καθημερινή κατανάλωση εκχυλίσματος τσαγιού Pu’er, συσχετίζεται με σημαντική απώλεια βάρους, μειωμένο δείκτη μάζας σώματος, και ένα βελτιωμένο προφίλ λιπιδίων.» (4)
Μια κινεζική μελέτη του 2009 που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Agricultural and Food Chemistry αποκαλύπτει επίσης την ικανότητα αυτού του τσαγιού να μειώνει τη χοληστερόλη. (5).
Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η επίδραση που έχει στην χοληστερόλη είναι πιθανό αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αυτό το τσάι ωριμάζει. Τα μικρόβια, που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ωρίμανσης, παράγουν λοβαστατίνη, μια φυσική στατίνη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την κακή χοληστερόλη. Όσο περισσότερο ώριμο είναι αυτό το τσάι, τόσο περισσότερες στατίνες παράγονται (6).
2. Τσάι Κανέλας
Η κανέλα είναι ένα θαυμάσιο μπαχαρικό που βοηθά στην απώλεια βάρους και λίπους στην περιοχή της κοιλιάς με διάφορους τρόπους.
Πρώτον, βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων της ινσουλίνης. Είτε είστε διαβητικός είτε όχι, είναι σημαντικό να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, καθώς οι αιχμές προς κάθε κατεύθυνση μπορεί να αποβούν επικίνδυνες. Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να ωθήσουν το σώμα σας να συσσωρεύσει λίπος, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο το έργο της διατήρησης ή της απώλειας βάρους.
Πιείτε τσάι κανέλας,ή ρίξτε λίγη κανέλα στο φαγητό σας, ώστε να ρυθμίσετε τα επίπεδα της ινσουλίνης, για να μην συσσωρευθεί λίπος στο σώμα σας. Η κανέλα βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερόλης LDL (7).

Η κανέλα βοηθά στο μεταβολισμό των υδατάνθρακες, ώστε να μην μετατραπούν σε λίπος. Αυτό είναι σημαντικό επειδή τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν τα επίπεδα της γλυκόζης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση κανέλας προκαλεί μεταβολικές αντιδράσεις παρόμοιες με αυτές που προκαλεί η καυτερή πιπεριά. Επιταχύνει το μεταβολισμό σας, πράγμα που σας επιτρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να χάσετε περισσότερο βάρος.
Μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Preventative Medicineέδειξε ότι άτομα με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι λάμβαναν καθημερινά συμπληρώματα με κανέλα, έχασαν περισσότερο βάρος και σωματικό λίπος από άλλους εθελοντές που λάμβαναν placebo, χωρίς να έχουν καμία άλλη αλλαγή στις συνήθεις διατροφικές τους συνήθειες (8).
Τέλος η κανέλα επιβραδύνει το πέρασμα της τροφής από το στομάχι στο έντερο, δίνοντάς σας μια αίσθηση κορεσμού και πληρότητας, που μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος (9).

3. Τσάι με μάραθο

Ο μάραθος είναι ένα υπέροχο μπαχαρικό με γεύση σαν της γλυκόριζας. Εκτός από την ικανότητά του να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, ο μάραθος έχει πολλά ακόμη οφέλη για την υγεία, χαρίζοντας και δροσερή αναπνοή.
Βοηθά το στομάχι (προωθεί την όρεξη και βοηθά την πέψη), δρα ως καρμινικό (ανακουφίζει από τον τυμπανισμό), δρα ως γαλακταγωγό (αυξάνει το μητρικό γάλα), επίσης έχει αντι-σπασμωδικές, αντι-φλεγμονώδεις, αντι-μικροβιακές, αποχρεμπτικές, διουρητικές ιδιότητες, είναι εμμηναγωγό (διεγείρει τη ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου και της μήτρας), αιμοκαθαρτικό (καθαρίζει και αποτοξινώνει), αντι-καρκινογόνο και αντιοξειδωτικό (10). Πολλές θεραπευτικές ιδιότητες για έναν τόσο μικροσκοπικό σπόρο!
Για την καύση του λίπους της κοιλιάς, ο μάραθος δρα ως κατασταλτικό της όρεξηςκαι βοηθά να αισθάνεστε πλήρης και κορεσμό. Μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύθηκε στο Clinical Nutrition Research, έδειξε ότι το τσάι μαράθου είναι «αποτελεσματικό για την καταστολή της βουλιμίας των υπέρβαρων γυναικών.» (11)
Επίσης, ο μάραθος βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας και στην καύση του λίπους, απελευθερώνοντάς το στην κυκλοφορία του αίματος για να να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια.
Ο μάραθος προστίθεται συχνά σε συμπληρώματα για απώλεια βάρους, επειδή είναι ισχυρό διουρητικό που βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας υγρών και τοξινών (12). Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, μπορείτε να μειώσετε το πρήξιμο στα μάτια όταν ξυπνάτε, που προκαλούνται από την κατακράτηση υγρών, τοποθετώντας ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσάι μαράθου κάτω από τα μάτια σας.

4. Τσάι με Τζίνσενγκ

Το τζίνσενγκ είναι ένα βότανο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αύξηση της ενέργειας, τη διέγερση του ανοσοποιητικού και την αύξηση της μακροζωίας (13).
Όσον πρόκειται για την απώλεια βάρους, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Phytotherapy Research Journal έδειξε ότι ένα συστατικό στο κόκκινο ginseng μπορεί πραγματικά να αναστείλει την αποθήκευση λίπους (14). Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ίδιο περιοδικό δείχνει ότι το άγριο ginseng δεν προκαλεί μόνο απώλεια βάρους αλλά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ένας άλλος παράγοντας που συνδέεται με το υπερβολικό λίπος (15). Μια μετανάλυση πάνω σε αυτή τη μελέτη το 2008 έδειξε ότι συγκεκριμένες σαπωνίνες στο ginseng μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση χημικών ουσιών που συνδέονται με την αύξηση του σωματικού βάρους (16).

Πως να επιλεξετε ποιο τσαι να καταναλωσετε για να καψετε το λιπος της κοιλιας

Μπορείτε να πιείτε οποιοδήποτε από αυτά τα τσάγια ή μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό που να τα περιλαμβάνει όλα ή μερικά από τα παραπάνω. Η διαφορά που έχουν στην ποιότητα και στην τιμή, θα πρέπει να να σας κάνει να προσέξετε κατά την επιλογή.
Εδώ έχουμε μερικές συμβουλές για να ξεκινήστετε:
  • Το βιολογικό τσάι είναι πάντα καλύτερο, γιατί δεν ψεκάζεται με χημικά. Αυτό βοηθά στο να μην εκτεθείτε σε φυτοφάρμακα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε παχυσαρκία (17).
  • Διαλέξτε φύλλα που έχουν διατηρήσει την ελαστικότητά τους κατά την αποξήρανση, καθώς τείνουν να είναι υψηλότερης ποιότητας και να διατηρούν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
  • Επιλέξτε ένα εμπορικό σήμα που το εμπιστεύεστε ή κάποιο που σας το σύστησε ο γιατρός, ο βοτανολόγος ή ο διατροφολόγος σας.
  • Αποθηκεύστε το τσάι σε μια σκοτεινή περιοχή μέσα σε ένα σφραγισμένο δοχείο για να εξασφαλίσετε την φρεσκάδα και την ισχύ του.
Πηγές που αναφέρονται στο άρθρο:
(1)http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-1169-pu-erh%20tea.aspx?activeingredientid=1169&activeingredientname=pu-erh%20tea
(2)http://purepuer.com/puer_tea/do/page/puer_tea_health_benefits_study_12
(3)http://purepuer.com/puer_tea/do/page/puer_tea_health_benefits_study_6
(4)http://purepuer.com/blog/?p=3194
(5)http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf900730e
(6)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23587710
(7)http://care.diabetesjournals.org/content/26/12/3215
(8)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3429799/
(9)http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0271531709001778
(10)http://www.herbaleducation.net/fennel
(11)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4525133/
(12)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4103710/
(13)http://www.smithsonianmag.com/science-nature/getting-to-the-root-of-ginseng-65654374/?no-ist
(14)http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.3322/full
(15)http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.2593/abstract
(16)http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.2561/abstract
(17)http://jnci.oxfordjournals.org/content/99/11/835.full
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα