Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

11 σημαντικά μαθήματα για τη ζωή που θα εμπλουτίσουν τη ψυχή σας

Είστε μια ψυχή σε ένα σώμα και όχι ένα σώμα με μια ψυχή. Η ψυχή σας προσπαθεί να μάθει ό, τι πιο σημαντικό στη διάρκεια αυτής της πεπερασμένης ζωής. Τα παρακάτω διδάγματα είναι ένα μέρος όλων αυτών των σημαντικών βιωμάτων που το εσωτερικό σας πνεύμα ελπίζει να μάθει.
woman5-6
1. Να Δείχνεις Συμπόνια
Το να αποδέχεστε τους ανθρώπους χωρίς να τους κρίνετε για τις επιλογές τους, είναι ένα δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και τους άλλους. Έχοντας την ικανότητα να αγαπάτε και να καταλαβαίνετε τους άλλους για αυτό που είναι και για όσα όμορφα γνωρίσματα έχουν, δείχνει πως πραγματικά τους σέβεστε ως άτομα. Δείξετε συμπόνια σε όσους συναντάτε στο δρόμο καθημερινά. Μοιραστείτε μαζί τους ένα απλό χαμόγελο και αυτό ίσως είναι αρκετό για να φωτίσει την ημέρα τους.
2. Να Είσαι Φιλομαθής
Να έχετε περιέργεια να μάθετε περισσότερα για τον Κόσμο, όχι απλά κάνοντας ερωτήσεις, αλλά παρατηρώντας το περιβάλλον στο οποίο ζειτε και μαθαίνοντας περισσότερα γι’ αυτό. Οι άνθρωποι που είναι πάντα περίεργοι και αισθάνονται καλά να ρωτάνε πράγματα, είναι συχνά πολύ ευτυχείς και επιτυχημένοι. Οι φιλομαθείς συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν πολλά να μάθουν για αυτόν τον τεράστιο πλανήτη, τους ωκεανούς μας, και τον ουρανό μας. Μαθαίνουν παράλληλα περισσότερα για τη ζωή μέσα από την εξερεύνηση.

book13. Να Έχεις Αισιοδοξία
Το να είστε Αισιόδοξοι δεν σημαίνει απλά και μόνο να χαμογελάτε και να περνάτε ευχάριστα στη ζωή σας. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι απολαμβάνουν τη θετική πλευρά της ζωής και ποτέ δεν αγκιστρώνονται στην αρνητική. Είναι πιο ευπροσάρμοστοι, και συχνά αναρρώνουν πιο γρήγορα από ασθένειες και από άλλες αναποδιές, λόγω της ισχυρής θετικής σκέψη τους. Υπάρχουν πολλές μελέτες που επικυρώνουν τα παραπάνω και πολλά άτομα με δυνατή προσωπικότητα ανένηψαν γρήγορα από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες και τραυματισμούς. Αν η αισιοδοξία μπορεί να βοηθήσει να θεραπευτεί το σώμα, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει για το πνεύμα.
4. Να Έχεις Αυτεπίγνωση
Το να έχετε επίγνωση σημαίνει να επικεντρώνεστε στο παρόν. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει σε αυτόν τον πολυάσχολο κόσμο. Όταν το χάος του έξω κόσμου αρχίζει να εισβάλλει στις δραστηριότητες που έχετε σήμερα, είναι συχνά δύσκολο να επικεντρωθείτε στην παρούσα στιγμή. Βρείτε χρόνο και δείξτε την αγάπη και την καλοσύνη σας στους συνανθρώπους σας, θα κατανοήσετε ότι η διάσταση αυτή υπερβαίνει τον εαυτό σας.
woman225. Να Έχεις Αυτοπεποίθηση
Η αυτοπεποίθηση είναι η ικανότητα να γνωρίζετε τον εαυτό σας και τις προτεραιότητές σας στη ζωή. Είναι επίσης ο παράγοντας εκείνος που σας ωθεί να συμβάλλετε στην ευημερία της κοινωνίας σας, που έρχεται παράλληλα με την υλοποίηση των στόχων που φέρνετε σε πέρας. Το να έχετε αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει πως είστε αλαζόνες. Η αλαζονεία εκδηλώνεται από κάποιον που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν έχει καμία ιδέα για το ποιος είναι και για το που πάει. Οι σίγουροι άνθρωποι απολαμβάνουν τη ζωή, επειδή τη δημιουργούν μέσα από σχέσεις αγάπης και αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους που επικοινωνούν καθημερινά. Μοιραστείτε τους στόχους και τις ιδέες σας με εκείνους που νοιάζονται να τους ακούσουν και θέλουν να πετύχετε. Να είστε περήφανοι για αυτό που κάνετε.
6. Αγάπησε τη Ζωή
Μόλις αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση που σας έλειπε, θα βρείτε τον εαυτό σας εντελώς ενθουσιασμένο με μια καινούργια αίσθηση ζωντάνιας. Ο ενθουσιασμός μπορεί να είναι μεταδοτικός. Επεκτείνετε την ευτυχία σας, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σας ζωή. Η ζωή είναι πολύ πιο ευχάριστη, όταν συναναστρεφόμαστε με όσους είναι παθιασμένοι και ενθουσιώδεις με τα χόμπι, την οικογένεια ή την εργασία τους.
bigthumbnail7. Ανακάλυψε τον Σκοπό της Ζωής Σου
Κάθε ζωντανό ον σε αυτόν τον πλανήτη έχει έναν σκοπό. Το να είστε δραστήριοι και να συναναστρέφεστε με άλλους ανθρώπους μπορεί να είναι ο σκοπός που σας γεμίζει ώστε να ζείτε μια ευτυχισμένη ζωή. Όταν κάνετε πράγματα με έναν σκοπό στο μυαλό, και πετυχαίνετε πάνω σε αυτά, τότε ζείτε όπως θέλατε και ανακαλύπτετε την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είστε. Αυτή είναι η πραγματική ιδιότητα του ανθρώπου.
8. Εφοδιάσου Με Τη Δική Σου Ενέργεια
Για να κάνετε όλα αυτά που σας προτείνουμε θα πρέπει να έχετε αρκετή ενέργεια για να προχωρήσετε στη ζωή σας. Όταν αξιοποιήσετε την ενέργεια μέσα σας, τότε θα έχετε ένα ισχυρό μυαλό και σώμα. Φροντίστε το σώμα με τη σωστή διατροφή, και σιγουρευτείτε πως κοιμάστε αρκετές ώρες για να το αναζωογονήσετε.
9. Υπερνίκησε τους φόβους σου
Ο φόβος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα δέος μπροστά στο άγνωστο. Οι άνθρωποι βιώνουν παντού το φόβο. Ο φόβος είναι ένα απαραίτητο συναίσθημα που μας δίνει το αντανακλαστικό να παλέψουμε ή να υποχωρήσουμε ώστε να επιβιώσουμε. Ο ίδιος ο φόβος δεν είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα αρχίζει όταν δεν αντιμετωπίζεις τις φοβίες σου και τις αφήνεις να γίνονται μέρος της ζωής σου. Ζώντας με φόβο, σας αποτρέπει από το να προχωρήσετε στη ζωή και να πετύχετε τους στόχους σας.
10. Τιθασεύστε τη Θέλησή Σας
Η ισχυρή θέληση μας βοηθά να αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς και να γινόμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι. Φανταστείτε τη δύναμη της θέλησης, ως ένα μυ. Οι μύες πρέπει να γυμναστούν για να γίνουν ισχυρότεροι και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη και όταν δεν τους εξασκούμε γινόμαστε αδύναμοι, ενώ όταν το παρακάνουμε τραυματιζόμαστε. Για να αποφύγουμε τις υπερβολές που μας οδηγεί η ισχυρή μας θέληση, χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας με μικρά βήματα. Αρκετές αλλαγές για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, αλλά όχι πάρα πολλές ώστε να μας κατακλύσουν και να μας κάνουν να παραιτηθούμε.
girl-and-broken-window-wallpaper11. Να είσαι ευγνώμων
Είναι δύσκολο να αισθάνεστε ευγνώμονες όταν η ζωή σας βάζει εμπόδια στο δρόμο σας. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε έτσι. Απ’ την άλλη, όταν είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε, μας βοηθά να μένουμε συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι να υποδεχόμαστε κατάλληλα οτιδήποτε άλλο έρχεται το δρόμο μας. Ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής, ψάξτε γύρω σας για κάτι θετικό που μπορείτε να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη που υπάρχει κοντά σας. Όταν εκφράζετε αυτή την ευγνωμοσύνη, ανοίγετε το μυαλό σας και αλλάζετε την αντίληψη που έχετε για τη ζωή. Η έκφραση της ευγνωμοσύνης είναι το καλύτερο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα