Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

10 βήματα για να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος και να μείνετε εκεί!

tape-403593_1920


Γιατί ακούμε πολλές φορές «τα έχασα, αλλά τα ξαναπήρα»…;
Τι γίνεται λάθος;
Μια υποθερμιδική διατροφή τελικά φτάνει;
Ή πρέπει να το δούμε σαν μια ευκαιρία εκπαίδευσης και μύησης σε ένα υγιέστερο τρόπο ζωής;
1. Κάνετε ένα σχέδιο
Επιτυχής μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους προέρχεται από το συνδυασμό της ισορροπημένης διατροφής και της συστηματικής άσκησης.
2. Οραματιστείτε την επιτυχία
Οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο οραματίζονται, μια τεχνικώς τέλεια εκτέλεση της άσκησης, μια στρατηγική που πριμοδοτεί το σώμα τους για την επιτυχία.
Κάντε το ίδιο με την οπτικοποίηση του πώς θέλετε να φαίνεστε και να αισθάνεστε,  μετά την απώλεια βάρους. Βοηθάνε επίσης, φωτογραφίες ή φράσεις που σας εμπνέουν κολλημένες στο ψυγείο ή σε πρώτη θέα μόλις ξυπνάτε!
3. Δημιουργήστε ένα υγιές περιβάλλον
« Καθαρά « ντουλάπια, ράφια ψυγείου χωρίς πλήρη γαλακτοκομικά ( αλλά όχι και 0% ), επεξεργασμένα αλλαντικά και γλυκίσματα και άλλες «παγίδες»  υψηλής θερμιδικής αξίας. Εφοδιάστε τα ράφια σας με 2-3 σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες, με τη βοήθεια του διαιτολόγου σας!

 
4.Καταγραφές

Καταγράψτε το τι τρώτε, τι αισθάνεστε, τι σκέφτεστε!!! Το βασικότερο μέσο που θα σας οδηγήσει στην κατανόηση του τι τρώτε και γιατί το τρώτε! Και μην ξεχνάτε να είστε θρασείς! Να έχετε το θάρρος να γράφετε και τις παρατυπίες σας! Εκεί πρέπει να «δουλέψετε» !!!  Θα μάθετε με αυτό τον τρόπο να χειρίζεστε τα συναισθήματά σας, διάφορες συνθήκες  ( διακοπές, γιορτές κτλ ) , αποσυνδεοντάς τα  από την τροφή!
5. Εκπαίδευση στις μερίδες
Το ότι είναι υγιεινό δεν σημαίνει ότι τρώω όσο θέλω! Όλα με μέτρο!
6. Πρόγραμμα άσκησης
Δεσμευτείτε απέναντι στον εαυτό σας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα «πάρετε τους δρόμους»! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Και μην ξεχνάτε ότι το αερόβιο δεν φτάνει! Είναι απαραίτητη και η μυϊκή ενδυνάμωση, για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας!
7. Τρώτε με ενσυναίσθηση
Κάθε φορά που πάτε να φάτε κάτι αναρωτηθείτε «Είμαι πραγματικά πεινασμένος;» Αν η απάντηση είναι «όχι», τότε καλό είναι να βρείτε  κάτι άλλο να κάνετε, είτε πρόκειται για μια βόλτα ή γράφοντας ή τηλεφωνώντας έναν φίλο.
8. Ζητείστε υποστήριξη
Μπορεί να είναι δύσκολο να επιτύχει και να διατηρήσει το σωματικό βάρος, μόνος σας. Συνεργαστείτε με φίλους, που προσπαθούν το ίδιο, έτσι ώστε να υπάρχει υποστήριξη και ενθάρρυνση.
9. Δέσμευση μακροπρόθεσμα
Η διατήρηση σωματικού βάρους μπορεί να συμβεί μόνο με την αλλαγή του τρόπου ζωής. Αγαπήστε και φροντίστε το σώμα σας!!!
10. Eπαρκή επίπεδα βιταμίνης D
Αν και ζούμε σε ηλιόλουστη χώρα, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει σοβαρή έλλειψη της βιταμίνης αυτής. Γιατί τόση σημασία; Σχετίζεται με παχυσαρκία, αυτοάνοσα νοσήματα, νεοπλασίες, σακχαρώδη διαβήτη, μειωμένη ανάπτυξη στα παιδιά μας.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα