Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Tρόμος στην Ιταλία & μεγάλες ζημιές από δύο ισχυρούς σεισμούς

upl5811d774f38ce

Ζημιές και ένας θάνατος που οφείλεται σε ανακοπή είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ισχυρών σεισμών που έπληξαν χθες βράδυ την Ιταλία
Σε απολογισμό των ζημιών προχωρά τις ώρες αυτές η Ιταλία, μετά τις δυο μεγάλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες βράδυ τις κεντρικές περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτζιο και ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την ανοικοδόμηση Βάσκο Εράνι βρίσκονται από νωρίς το πρωί στις πληγείσες περιοχές.
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, ένας ηλικιωμένος εβδομήντα τριών ετών έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς, ενώ δέκα άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι ζημιές που σημειώθηκαν σε κτίρια του Καμερίνο, των χωριών Βίσσο, Σαντάντζελο Σουλ Νέρα, Ουσσίτα και Μούτσια είναι σαφώς εκτεταμένες. Κατέρρευσε μέρος των προσόψεων σε σειρά εκκλησιών, ενώ εκκενώθηκαν και πολλές ιδιωτικές κατοικίες.







Στο Καμερίνο, επίσης, εκκενώθηκαν οι φυλακές, και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Ρώμης Ρεμπίμπια.


Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στην περιοχή του χωριού Αματρίτσε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου. Όλοι, σχεδόν οι κάτοικοι ζουν τώρα σε προσωρινά, αντισεισμικά σπίτια αλλά το χθεσινό, νέο χτύπημα του Εγκέλαδου προκάλεσε και πάλι ψυχολογικό σοκ.


Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των τραυματιών του χθεσινοβραδινού σεισμού τονίζεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Facebook, στην σελίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία.Παράλληλα, γίνεται αναφορά στους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην κωμόπολη, κυρίως, του Καμερίνο, και επιθυμούν να επιστρέψουν, προσωρινά στην Ελλάδα.

Στην ίδια πάντα ανάρτηση της πρεσβείας μας στην Ιταλία τονίζεται το εξής: «Ενημερώνονται οι Έλληνες πολίτες στις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι πρέπει να ταξιδεύσουν αλλά δεν έχουν στην κατοχή τους τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα λόγω αδυναμίας πρόσβασης στις οικίες τους, ότι μπορούν να προβούν σε μία απλή δήλωση στην Αστυνομική αρχή της περιοχής τους. Το Επίτιμο Ελληνικό Προξενείο στην Ανκόνα είναι ενήμερο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.


Θαυμάστε τα έργα τους!
europe_3_02-2016299-terra-1km
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα