Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ανοιγοκλείστε το πορτάκι του DVD σαν φάντασμα και κάντε πλάκα στον φίλο σας!


Πως θα σου φαινόταν να κάνεις μια πλάκα στον φίλο σου και να ανοιγοκλείνεις το πορτάκι από το DVD του υπολογιστή όσο συχνά επιθυμείς; Είναι πολύ εύκολο και μπορείς να το επιτύχεις με έναν απλό κώδικα που θα σου δώσω ευθύς αμέσως. Αντιγράψτε σε ένα απλό έγγραφο κειμένου τον παρακάτω κώδικα:

wscript.sleep 600000
Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
do
if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
End If
wscript.sleep 5000
loop

Αφού το αντέγραψες, δώστου ότι όνομα θέλεις κατά την αποθήκευση αλλά η κατάληξη πρέπει να είναι .vbs. Για παράδειγμα «πορτάκι.vbs».



Τα μόνα στοιχεία που μπορείτε να αλλάξετε είναι στην πρώτη γραμμή όπου ο αριθμός 600000, αντιστοιχεί σε χιλιοστά δευτερολέπτου, που σημαίνει ότι τα 600000 είναι 10 λεπτά. Δηλαδή από την στιγμή που ενεργοποιήσετε το σκριπτάκι θα ξεκινήσει να ανοιγοκλείνει το πορτάκι του DVD σε 10 λεπτά.

Στην προτελευταία γραμμή, βλέπουμε ακόμα έναν αριθμό, το 5000, αυτό μεταφράζετε σε 5 δευτερόλεπτα, δηλαδή η διαδικασία (του ανοιγοκλείματος του DVD) θα επαναλαμβάνεται κάθε 5 δευτερόλεπτα.

Εσύ, μπορείς να αλλάξεις αυτά τα νούμερα ή να τα αφήσεις όπως είναι.
Όπως είπαμε και ποιο πάνω, από την στιγμή που θα πατήσετε διπλό κλικ στο .vbs αρχείο που μόλις φτιάξατε, σε 10 λεπτά θα αρχίσει να ανοιγοκλείνει το πορτάκι.

Μπορείτε να κάνετε και ακόμα μία ενέργεια ώστε να εκκινεί μαζί με τον υπολογιστή το συγκεκριμένο script, για να κάνετε τον φίλο σας να τρελαθεί!


Θα ανοίξουμε τον φάκελο που εκκινούνται τα προγράμματα μαζί με τον υπολογιστή και θα βάλουμε το σκριπτάκι εκεί μέσα.
Πατήστε το πλήκτρο των Windows μαζί με το R για να ανοίξει το παράθυρο της εκτέλεσης, και γράψτε:

shell:Startup

Αφού ανοίξει ο φάκελος, βάλτε εκεί μέσα το .vbs. Τώρα, όποτε κάνει εκκίνηση τον υπολογιστή του ο φίλος σας, θα περιμένει 10 λεπτά και το πορτάκι θα αρχίζει να κάνει τα τρελά του.

Όταν το αστείο τελειώσει και μετά από αρκετά βρισίδια από τον φίλο σας, μπορείτε να αφαιρέσετε το σκριπτάκι από τον φάκελο εκκίνησης. Πρέπει να το σταματήσετε όμως και από τις διεργασίες του υπολογιστή σας. Με CTRL+ALT+Delete ανοίγετε τη διαχείριση εργασιών και το σκριπτάκι μας εμφανίζεται με την ονομασία που βλέπετε στην φωτογραφία (Windows Based Script Host). Δεξί κλικ στην διεργασία αυτή και τέλος εργασίας. Αυτό ήταν! Πλέον σταμάτησε να λειτουργεί.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα