Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Γελάτε γιατί χανόμαστε!


Το γέλιο είναι πηγή ζωής. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Σε μια εποχή, όπου το άγχος είναι δυστυχώς αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, οι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς τρόπους που τους κάνουν να αφήσουν πίσω, έστω και για λίγο, τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας. Οι άνθρωποι βρίσκουν διέξοδο σε δραστηριότητες, ταξίδια ακόμα και ψώνια, το γνωστό σε όλους «shopping therapy». Όλα αυτά όμως απαιτούν χρόνο και κυρίως χρήμα. Κάτι που στις μέρες μας είναι είδος υπό εξαφάνιση για τον περισσότερο κόσμο. Ο πιο εύκολος και πιο οικονομικός τρόπος είναι το γέλιο.
Το γέλιο είναι η απόλυτη ψυχοθεραπεία. Το συνιστούν ακόμα και οι ειδικοί. Γελάτε σε κάθε ευκαιρία. Να συναναστρέφεστε με κόσμο που σας κάνει να περνάτε καλά. Να αποφεύγετε ανθρώπους που σας στρεσάρουν περισσότερο και που σας κάνουν να βλέπετε τον κόσμο απαισιόδοξα. Προσπαθήστε να βλέπετε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων σε ότι σας συμβαίνει, ακόμα και όταν αυτό είναι δυσάρεστο. Πάντα υπάρχει μια θετική ματιά αρκεί να θέλουμε να τη δούμε.
Να κάνετε πλάκα… ναι, καλά ακούσατε. Να τα παίρνετε όλα στην πλάκα αν όχι όλα, τα περισσότερα τουλάχιστον.! Ότι επιτρέπεται δηλαδή. Αν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερα σοβαρός λόγος για να είστε σοβαροί, τότε γιατί να είστε;;; Με το γέλιο αντιμετωπίζονται όλα. Και τα καλά και τα κακά. Γελάστε όσο πιο δυνατά μπορείτε. Κάνει εσάς και τους γύρω σας να περνάτε καλά και να αποφορτίζεστε. Ξεσπάτε με τον πιο όμορφο τρόπο. Το γέλιο δίνει ένα αίσθημα ευτυχίας, ικανοποίησης, σιγουριάς και πληρότητας. Έστω και αν αυτό είναι παροδικό.

Και μην ξεχνάτε ότι το γέλιο είναι μεταδοτικό. Πόσες είναι οι φορές  που γελάμε επειδή βλέπουμε κάποιον άλλον να γελάει και ασυναίσθητα το κάνουμε κι εμείς. Πόσες είναι οι φορές που έχουμε ζηλέψει κάποιον που ξεκαρδίζεται στα γέλια, μόνο και μόνο επειδή τον βλέπουμε χαρούμενο. Σε ένα κόσμο με περισσότερο γέλιο και λιγότερη μιζέρια όλα είναι διαφορετικά, λίγο ομορφότερα και λίγο πιο χαρούμενα. Ζούμε σε ένα κόσμο που έχει ανάγκη το γέλιο. Και να θυμάστε, αυτός που καταφέρνει και γελάει σε κάθε στιγμή της ζωής του δεν είναι αναίσθητος ούτε ανισόρροπος. Είναι απλά πολύ δυνατός. Γι’ αυτό γελάτε γιατί χανόμαστε…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα