Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ο ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩ (Μέρος Γ)




Η Πνευματική Γέννηση
Ο καλύτερος, πιο ελκυστικός τρόπος που οδηγεί στην εκ νέου ανακάλυψη του Θαύματος, αρχίζει γύρω στα μέσα της ανθρώπινης ζωής, όταν το άτομο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εμπειρίας του, τείνει να αναγνωρίσει τους μηχανισμούς λειτουργίας του Εγώ και συνειδητοποιεί πόσο τυραννικό το Εγώ είναι. Το άτομο στη συνέχεια στρέφεται μακριά από μορφές και σχήματα προς έναν υπερβατικό κόσμο, ελεύθερο από μορφές. Αυτό είναι αυτό που ο πιο διάσημος ψυχολόγος, ο Carl Gustav Jung, αποκάλεσε η πνευματική γέννηση του ανθρώπου.
Η πνευματική γέννηση ξεκινά με την αναγνώριση που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν μόνο στο κατώφλι του θανάτου: ότι η απομάκρυνση από το Θαύμα και η ταύτιση με τις μορφές και τα σχήματα είναι ο λόγος για όλα τα δεινά μας. Ένα άτομο που κάνει την αναγνώριση αυτή, σταδιακά εγκαταλείπει την ταύτιση του με τις μορφές και τα σχήματα, και αποτραβιέται από έναν κόσμο που στροβιλίζεται και επιστρέφει σε μια πιο ήσυχη περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο έτοιμος για τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Ο καθαρός ουρανός της Συνειδητότητας θα μολύνεται από όλο και λιγότερα σύννεφα, αφήνοντας έτσι χώρο για την επιστροφή στο Θαύμα της Συνειδητότητας.
Το Εγώ Επιδιώκει τον Διαχωρισμό, το Πνεύμα την Ενοποίηση και την Γιατρειά

Στο χώρο της Συνειδητότητας - την κατάσταση της καθαρής συνειδητότητας - το άτομο αναγνωρίζει και ξεκάθαρα βιώνει ότι το Εγώ είναι μια απάτη. Το Εγώ αποκαλεί τον εαυτό του πραγματικό και τον μόνο υπάρχοντα «Εαυτό», αν και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εννοιολογικό προϊόν, το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιεχόμενο του χώρου της Συνειδητότητας που αποσπά την προσοχή μας από το να βιώσουμε την μόνη πραγματικότητα: το Θαύμα.
Το πνευματικό "νεογέννητο" στην καθαρή κατάσταση της συνειδητότητας, στο διαλογισμό, στην εγρήγορση της εστίασης στον εαυτό του, αναζητά και ψάχνει το παραπονεμένο και αλαζονικό, ακατάπαυστα φλύαρο Εγώ, μέσα στο μυαλό του, αλλά δεν το βρίσκει πουθενά. Το άτομο διαπερνά όλη τη διαδρομή μέχρι την πηγή αυτής της φωνής, αλλά όταν επιχειρεί να το αρπάξει, αυτό γλιστρά και εξαφανίζεται. Ο εσωτερικός μονόλογος, η φωνή του Εγώ σταματά και εξαφανίζεται, χάνεται μέσα στην ανυπαρξία, και το άτομο βιώνει ότι δεν υπάρχει άλλος «Εαυτός», εκτός από τη Συνειδητότητα. Το άτομο τότε αντιλαμβάνεται ότι το μόνο φυσικό φάρμακο κατά της παρανοϊκής υπερανάπτυξης του Εγώ είναι η εγρήγορση και η προσοχή.
Αυτή είναι η αρχή μιας ζωής διαφορετικής ποιότητας: το να βιώσεις το Θαύμα, που είναι η σωτηρία για όλη την ανθρωπότητα. Πρώτα ως προϊστορικοί άνθρωποι αναγνωρίσαμε τις σωματικές ανάγκες μας, κατά το Μεσαίωνα βιώσαμε ακραίες συγκινήσεις, στη σύγχρονη εποχή λατρεύουμε τη δύναμη του νου, και τώρα είμαστε στο κατώφλι μιας νέας περιόδου στην εξέλιξη. Αναγνωρίζουμε ότι πέρα από τη σφαίρα των αισθήσεων, των συναισθημάτων και των σκέψεων υπάρχει ένα άγρυπνο, προσεκτικό, τρυφερό, συνειδητό, πραγματικά «κάτι» - και αυτό το «κάτι», αυτό το Θαύμα είμαι εγώ. Αυτός είναι ο τρόπος που η ανθρώπινη φυλή, αφυπνιζόμενη στη Συνειδητότητα από το όνειρο του Εγώ, γεννιέται ξανά.
Frank M. Wanderer, Ph.D
Ο Δρ Wanderer είναι καθηγητής ψυχολογίας, ερευνητής και συγγραφέας. Με ένα δια βίου ενδιαφέρον για το μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης, έργο του Φρανκ είναι να βοηθήσει τους άλλους να ξυπνήσουν από την ταύτιση με την προσωπική τους ιστορία και τον απατηλό κόσμο των μορφών και σχημάτων, και να βρουν την ταυτότητά τους σε αυτό που αποκαλεί «το Θαύμα», η μυστήριο της Συνειδητότητας.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα