Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ … «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ»!!!


623879_cover_mainslider_bigΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από την Κυριακή το πρωί παρατηρείται έντονη κίνηση στα αεροδρόμια Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας από Αμερικανούς, αλλά και από άλλους Ευρωπαίους, κυρίως υπαλλήλους των διπλωματικών αντιπροσωπειών και όχι μόνο, που εγκαταλείπουν ομαδικά την Τουρκία ενώ οι φήμες οργιάζουν για επικείμενες πολύ σοβαρές εξελίξεις.
Η επίσημη πρόφαση για την ομαδική αποχώρηση είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Τουρκία που θα πλήξουν και τις διπλωματικές αντιπροσωπείες των Αμερικανών και όχι μόνο.
Πίσω όπως από αυτή την επίσημη δικαιολογία οργιάζει ένα παρασκήνιο φημών ακόμα και για επικείμενο νέο πραξικόπημα, ενώ την πολιτική ατμόσφαιρα έχει βαρύνει η σύλληψη των δημοσιογράφων της Τζούμχουριέτ που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση αλλά και από διεθνούς παράγοντες.

5640bd7c67b0a96ebc8a0b21
Είναι χαρακτηριστικό και το twitter του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα, John Bass, ο οποίος επισημαίνοντας την κατάσταση δεν παραλείπει να ευχαριστήσει και τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για τα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει εν όψει σημαντικών γεγονότων, ιδιαίτερα στο αμερικανικό προξενείο Κωνσταντινούπολης.
Γεγονός είναι πως η πολιτική συναίνεση που είχε επικρατήσει μετά το αποτυχών πραξικόπημα έχει διαρραγεί οριστικά και μάλιστα οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 93 χρόνων ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ μετατράπηκαν σε παλλαϊκές διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν και της ισλαμοποίησης.
Σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι και πάλι εκρηκτικό και πολλοί Τούρκοι σχολιαστές μιλούν για επικείμενες ραγδαίες εξελίξεις.
Εμείς τις παρακολουθούμε από κοντά ?
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα