Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


Οι κάθε είδους εξαρτήσεις είναι οχήματα στα οποία οι άνθρωποι ανεβαίνουν, προκειμένου να φτάσουν κάπου υψηλότερα, πιο ευχάριστα, πιο ειρηνικά, πιο συντονισμένα και πιο ενεργοποιημένα, και ούτω καθεξής. Αλλά αν είστε ήδη ευθυγραμμισμένοι με αυτήν την ενέργεια, τότε είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται να ανεβείτε σε ένα όχημα που κατευθύνεται προς ένα μέρος όπου ήδη βρίσκεστε.
Έχω παίξει με εξαρτήσεις και εξαρτητικές συμπεριφορές για μεγάλο μέρος της ζωής μου. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα ότι οι διάφορες αυτές εξαρτήσεις έχουν υπάρξει ανάμεσα στους μεγαλύτερους δασκάλους μου, επιτρέποντας μου να δω ότι υπάρχει ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας και ευτυχισμένης επίγνωσης στη διάθεση όλων μας. Αλλά γνωρίζω επίσης πολύ καλά ότι το να χρησιμοποιώ ουσίες της δυστυχίας, για να βιώσω αυτή την ξεχωριστή πραγματικότητα είναι σίγουρα ένα πλαστό μέσον για να το καταφέρω.
Το μοτίβο είναι κάπως έτσι: Πρέπει να έχουμε όλο και περισσότερο από αυτό που επιθυμούμε. Όσο περισσότερο από αυτό έχουμε, τόσο περισσότερο χρειαζόμαστε. Όσο περισσότερο καταναλώνουμε, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό είναι. Το επιστέγασμα της τεράστιας αυτής ανισορροπίας είναι ότι αυτό που χρησιμοποιούμε για να φτάσουμε στο μέρος αυτό της ευδαιμονίας είναι τοξικό για την υγεία μας! Η εξάρτηση αυξάνει την ανισορροπία μας. Η επιθυμία μας είναι για την ευτυχία, την ειρήνη, την αγάπη, την υγεία, την ελευθερία, και ούτω καθεξής, αλλά η εθιστική συμπεριφορά μας δίνει ακριβώς το αντίθετο. Αν γίνει ανεξέλεγκτη, σπέρνει τον όλεθρο στο σώμα και το μυαλό μας, και τελικά μας καταστρέφει.

Είμαι ουσιαστικά ελεύθερος από εξαρτήσεις, και θέλω να ξέρετε ότι δεν έφτασα στο σημείο αυτό πολεμώντας την εξαρτητική φύση μου. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο προσπαθούσα να νικήσω τις εξαρτήσεις σε διάφορα στάδια της ζωής μου σε πράγματα όπως η ζάχαρη, η κόκα κόλα, η καφεΐνη, η νικοτίνη, το αλκοόλ και κάποια ναρκωτικά, τόσο περισσότερο αυτά με πλησίαζαν. Δράση/αντίδραση: Εγώ χρησιμοποιούσα τα όπλα μου, και εκείνα έβγαζαν το πυροβολικό τους, με το σώμα μου ως πεδίο μάχης, όπου συνέβαινε ο πόλεμος. Βυθιζόμουν με αδέξιο τρόπο σε βαθύτερη εξάρτηση. Παραφράζω τον Ralph Waldo Emerson, ο οποίος είπε: «Το φάρμακο για όλες τις ανοησίες είναι η αγάπη». Πώς θα ήταν τα πράγματα διαφορετικά, αν ακολουθούσαμε τη συμβουλή του; Οι δύο βασικές λέξεις είναι «ανοησία» και «αγάπη». Ας τις εξετάσουμε πιο προσεκτικά.
- Γκάφα. Γιατί αποκαλούν την εξάρτηση γκάφα; Το να ζητάτε όλο και περισσότερο κάτι που το σώμα και το μυαλό σας σφοδρά περιφρονούν είναι εξάρτηση. Η επιλογή του μονόπλευρου κόσμου της εξάρτησης πάνω από την ισορροπία που είναι πνευματική κληρονομιά, είναι μια σημαντική στρέβλωση του πατρογονικού δικαιώματος σας. Όταν το κάνετε αυτό, κακοδιαχειρίζεστε αυτή τη ζωή. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω ακράδαντα ότι είναι μια ανοησία που μπορεί να εξισορροπηθεί με την αγάπη.
Προήλθατε από ένα αόρατο πνευματικό ενεργειακό πεδίο αγνής ευημερίας. Επιθυμία σας είναι να είστε σε ισορροπία μέσα σε αυτό το πνεύμα στις σκέψεις και τις συμπεριφορές σας, τώρα, σε αυτή τη ζωή, αυτή τη στιγμή, στη σωματική μορφή σας. Θέλετε η αρμονία αυτή και η αίσθηση να είναι διαθέσιμα χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψετε το σώμα σας, ή με άλλα λόγια, να πεθάνετε. Έτσι, σε αυτή την ερμηνεία, αναζητάτε μια ισορροπία που σας επιτρέπει να πεθάνετε ενώ είστε ζωντανός.
Θα επιστρέψετε στο πνεύμα, τη μη μορφή, μετά το θάνατό σας, αλλά έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να ζήσετε σε πραγματική φωτισμένη ισορροπία, ή θεϊκή πραγμάτωση ... τώρα, σε αυτή τη σωματική κατάσταση. Η Πηγή σας δεν δημιουργεί από την τοξικότητα. Δεν γεμίζει τις φλέβες ή το στομάχι, ή οποιοδήποτε άλλο μέρος σας με δηλητήριο ή άχρηστα. Δημιουργεί από την ευημερία, την ισορροπία, και την χωρίς-προσπάθεια τελειότητα. Αυτή είναι η πνευματική κληρονομιά σας. Και η αγάπη μπορεί να διορθώσει τις ανοησίες που σας απομακρύνουν από τον πνευματικό εαυτό σας.
- Αγάπη. Γιατί είναι η αγάπη το αντίδοτο για τις εξαρτήσεις; Είναι πολύ απλό, γιατί η αγάπη είναι αυτό που εσείς είστε. Είναι το κέντρο της δημιουργίας σας. Είναι το σημείο σας προέλευσης και μπορεί να γίνει και το σημείο έλξης σας, επίσης. Όπως ο Karl Menninger έλεγε στους ασθενείς του, και οποιονδήποτε άλλον που υπέφερε και ήταν πρόθυμος να ακούσει, «Η αγάπη θεραπεύει, εκείνοι που λαμβάνουν την αγάπη και αυτοί που την δίνουν, επίσης». Για να υπερβείτε τις εξαρτητικές συνήθειες σας, έχετε την ευκαιρία να είστε και ο δότης και ο δέκτης του πνευματικού βάλσαμου της αγάπης. Καθώς το κάνετε αυτό, αισθάνεστε την ισορροπία να επιστρέφει στη ζωή σας. Δεν κυνηγάτε πλέον μια πλαστή ελευθερία, και δεν προσελκύετε πλέον ό, τι δεν θέλετε. Αντ ' αυτού, επιδιώκετε την ισορροπία του να είστε συνδεδεμένοι με την αυθεντική φύση σας.
- Δρ Wayne W. Dyer


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα