Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Τελικά οι πάγοι δεν έλιωσαν αλλά… αυξήθηκαν!

north-pole

 Οι εμπειρογνώμονες που είπαν οι θαλάσσιοι πάγοι της Αρκτικής θα έχουν λιώσει τελείως μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 έπεσαν έξω
Οι δεινές προβλέψεις ότι η Αρκτική θα είναι άνευ θαλάσσιου πάγου μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους έχουν αποδειχθεί αβάσιμες μετά τις τελευταίες δορυφορικές εικόνες που έδειξαν ότι υπάρχουν πολύ περισσότερο τώρα από ό, τι το 2012.
Επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Peter Wadhams, του Πανεπιστημίου του Cambridge, και ο καθηγητής Wieslaw Masłowski, του Naval Postgraduate School στο Monterey της Καλιφόρνια, έχουν προβλέψει τακτικά την απώλεια πάγου από το 2016, όπως έχει αναφερθεί ευρέως από το BBC και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Ο καθηγητής Wadhams, ένας κορυφαίος ειδικός σε Αρκτική απώλεια του θαλάσσιου πάγου, έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο πρόσφατα, Αποχαιρετισμός του Πάγου στο οποίο επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι η πολική περιοχή θα χάσει τον πάγο της στη μέση αυτής της δεκαετίας.
Τόσο πρόσφατα όπως αυτό το καλοκαίρι, αυτός προέβλεπε έναν Σεπτέμβρη χωρίς πάγο.
Ωστόσο, τα στοιχεία που είχαν κυκλοφορήσει για το ετήσιο ελάχιστο στις 10 Σεπτεμβρίου, έδειξαν ότι υπήρχαν 1.600.000 τετραγωνικά μίλια θαλάσσιου πάγου (4,14 τετραγωνικά χιλιόμετρα), που ήταν 21 τοις εκατό περισσότερο από το χαμηλότερο σημείο το 2012.
 ice
Για τον μήνα του Σεπτεμβρίου υπήρξε 31 τοις εκατό περισσότερος πάγος από το 2012, στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα στο National Snow and Ice Data Centre (NSIDC). Αυτό ισοδυναμεί με ένα επιπλέον 421.000 (1.090.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) θαλάσσιου πάγου.
Παρά το γεγονός ότι μια γρήγορη ματιά στο NSIDC δορυφορικά δεδομένα που χρονολογούνται από το 1981, δείχνει μια αναμφισβήτητη πτωτική τάση των θαλάσσιων πάγων κατά τα τελευταία 35 χρόνια, οι επιστήμονες έχουν κατηγορήσει τον καθηγητή Wadhams και άλλους για “φωνάζει λύκος!” και βλάπτουν το μήνυμα της κλιματικής αλλαγής μέσω της “δραματικές”, “λανθασμένες” και “που επιφέρουν σύγχυση” προβλέψεις.
Ο Δρ Ed Hawkins, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading, δήλωσε για τον καθηγητή Wadhams ότι οι δραματικές προβλέψεις του δεν εξυπηρετούν το κοινό. Και τονίζει ότι, “Καθώς οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξάνονται, θα δούμε μια συνεχή πτώση του θαλασσιού πάγου στην Αρκτική, αν και αυτό θα συμβεί κάπως με αστάθεια, όχι σαν μια μπάλα που κατρακυλά ένα ανώμαλο λόφο”.

 ice-2
Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα από ανησυχητικές προβλέψεις ειδικών που δεν ευσταθούν. Περιβαλλοντολόγοι αυτή την εβδομάδα είχαν κατηγορηθεί για παραπλάνηση του κοινού σχετικά με το  “Great Pacific Garbage Patch” μετά από εναέρια πλάνα που αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε «νησί των σκουπιδιών» στη μέση του ωκεανού. Ομοίως, προειδοποιήσεις ότι η τρύπα του όζοντος δεν θα μπορούσε ποτέ να κλείσει, καταρρίφθηκε τον Ιούνιο.
Μπορείτε να διαβάσετε όλο το υπόλοιπο άρθρο της κλιματολογικής τρέλας όπως δημοσιεύεται στην telegraph.co.uk.  Η αλήθεια είναι ότι η πιο κλισέ αρχική φράση ενός άρθρου και η πλέον βαρετή είναι: “Οι ειδικοί λένε” ή “οι ειδικοί προειδοποιούν” και μετά να διαβάζεις άλλο άρθρο με τις εντελώς αντίθετες απόψεις και την ίδια αρχική φράση.
Στο μόνο που συμφωνούν όλοι είναι ότι το κλίμα αλλάζει, κάτι που έκανε έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν. Τώρα απλά αυτό κοστολογείται και χρεώνεται στην “ανθρώπινη δραστηριότητα” και… όχι στους δεινόσαυρους. Ακόμα κι αν συμφωνήσουμε ότι κανείς δεν το πειράζει (δύσκολο βέβαια) πάλι θα συμφωνήσουμε ότι, παρότι συνεχώς οι “ειδικοί” διαφωνούν, οι πολιτικοί συμφωνούν ότι πρέπει να αλλάξει όλη η ενεργειακή κατάσταση ολόκληρου του πλανήτη και να επιβαρυνθούν οι λαοί με μέτρα, πράσινους φόρους και το κυριότερο και με αποβιομηχάνιση των χωρών.
Φανταστείτε και να συμφωνούσαν “οι ειδικοί” τι θα γινόταν!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα