Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

«Θέλω»….. έχεις ακούσει πιο δυνατή λέξη;

Αποτέλεσμα εικόνας για «Θέλω»….. έχεις ακούσει πιο δυνατή λέξη;
Κείμενο: Δημήτριος Πετρούνιας
Εκπαιδευτικός-Απόφοιτος Ψυχολογίας
Επιμέλεια: Μαρία Κασσεροπούλου
Φιλόλογος

Καθημερινά ακούς τριγύρω σου ένα πολύβουο ρεύμα διαμαρτυρίας και μεμψιμοιρίας. Χαμογελάς αμήχανα και ανάβεις τελετουργικά το τσιγάρο σου, καθώς απομακρύνεσαι  αποκαμωμένος από την πεσιμιστική οδύνη αυτού του κόσμου. Οι σκέψεις χαρακώνουν την ψυχή σου και βαδίζοντας οραματίζεσαι ένα διαφορετικό αύριο, όπου η ζωή θα έχει το χρώμα που της αρμόζει.
Είμαι σίγουρος πως έχεις κι εσύ τις ανάγκες σου. Έχεις εκείνες τις σκέψεις, οι οποίες σαν βαρίδια έρχονται να σε καθηλώσουν στιγμιαία  και να μην σου επιτρέψουν το πολυπόθητο άλμα προς το δικό σου όνειρο. Στόχος σου αποτελεί πλέον η αναζήτηση του επόμενου βήματος στη ζωή σου. Επιθυμείς να εργαστείς, να εξελιχθείς. Να ξεφύγεις από το «βούρκο» της δικής σου ανυπαρξίας…  Να ζήσεις! Η ζωή σου έχει διδάξει πως όταν μια επιθυμία δεν σου κατακαίει τα στήθια, τίποτα δεν εξελίσσεται σωστά. Εσύ όμως δεν θα αρχίσεις κάθε είδους δικαιολογία περί άκαιρων συγκυριών αλλά θα ορίσεις ο ίδιος την τύχη και την μοίρα σου. Η λογική και τα συναισθήματα κρίνουν τον καθένα μας, όμως η θέληση και η ψυχική δύναμη κρίνουν την ζωή μας. Το γνωρίζεις καλά και γι’ αυτό αγωνίζεσαι για το αύριο δίχως να μοιραλατρείς το πεθαμένο χθες.

Δεν υποχωρείς μπροστά στην αλήθεια, χρησιμοποιώντας ευφάνταστα σενάρια σχετικά με την κατάντια του σημερινού κόσμου. Εφοδιασμένος με την θέλησή σου για ζωή, υπερνικάς την πολιτική ανικανότητα και την κοινωνικά υψηλόβαθμη σαπίλα. Θαρρείς και η ζωή σου μοιάζει με συνεχές καρδιογράφημα  γεμάτο σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, έχεις την επίγνωση πως ζεις και πως δεν βρίσκεσαι σε κωματώδη κατάσταση. Η ευθεία γραμμή στην δική σου ζωή θα εμφανιστεί μόνο μία φορά κι αυτό αναπόφευκτα. Για σένα το «λίγο» δεν εναρμονίζεται πότε με το «πολύ» γιατί μάχεσαι για όλα όσα πρεσβεύεις. Ζήτα αυτό που θέλεις και να είσαι προετοιμασμένος να το αποκτήσεις. Μόνο έτσι θα αναδειχθείς νικητής στην αρένα της ζωής.
Εσύ και εγώ, εμείς είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Ορισμένοι  είναι έτοιμοι να αλλάξουν ζωή με όλη τους τη θέληση  και κάποιοι δεν είναι….


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα