Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Μεσογειακή διατροφή και καφές


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Για την μεσογειακή διατροφή, έχουν ειπωθεί  και γραφτεί πολλά καλά λόγια.  Είναι πολλές οι έρευνες που έχουν αποδείξει την μεγάλη συμβολή της στην υγεία. Πρόσφατα, ερευνητές σε πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας, ωστόσο, προσέθεσαν στα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και  αυτά που προέρχονται από την χρήση του καφέ, γιατί όπως είπαν, οι μεσογειακοί  λαοί  πίνουν και πολλούς καφέδες… 

Τα αποτελέσματα της Πορτογαλικής αυτής έρευνας, που αφορούσε την επίδραση
της μεσογειακής διατροφής στα μάτια και ιδιαίτερα στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που δημιουργείται με την ηλικία και οδηγεί σε απώλεια της όρασης,  ήταν ενδιαφέροντα, όπως αυτά ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Οφθαλμολογικής Εταιρείας της Αμερικής για το 2016. 
Έδειξαν αυτά πως εκτός από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που μειώνει τα ποσοστά εμφάνισης της εκφύλισης, τα ποσοστά αυτά μειώνονται και από την κατανάλωση καφέ.  Τα άτομα που καταναλώνουν ένα εσπρέσο την ημέρα σε σχέση με αυτά που δεν πίνουν καφέ είχαν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης του προβλήματος.

Αυτό εξηγείται, όπως λένε οι ερευνητές, γιατί ο καφές περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρες, όπως σας έχω και εγώ αναλυτικά εξηγήσει στο βιβλίο μου «Πρακτικός οδηγός αντιγήρανσης και αντιμετώπισης του στρες» που κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια από τις εκδόσεις Λοράνδου.
Αρκεί, βέβαια,  να μην το παρακάνει κανείς.

Μην ξεχνάτε λοιπόν να τρώτε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς αγαπητές φίλες και φίλοι και μη στερείστε το καφεδάκι σας. Χωρίς τη συνοδεία του τσιγάρου, όμως, αν θέλετε να προφυλάξετε την υγεία σας.

Με αγάπη

Πηγή :Ophthalmologica2015;233:119-127 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα