Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει "αρσενικός ή θηλυκός εγκέφαλος"



Έχετε ακούσει πιθανώς πριν ότι « το γυναικείο μυαλό» είναι καλύτερο στο να κάνει αρκετές διεργασίες , ή ότι «το μυαλό των ανδρών» είναι καλύτερο στο να αναλύει χάρτες ή να δίνει οδηγίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια έρευνα του 2015, δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τον αρσενικό με τον θηλυκό εγκέφαλο.

Στην έρευνα που αναφέρουμε, έγιναν απεικονίσεις του εγκεφάλου (fMRi)που από 1400 άτομα ηλικίας μεταξύ 13 και 85 και δεν βρήκε διαφορές μεταξύ των δύο φύλων.

Η έρευνα σίγουρα είναι μια πρωτοποριακή διαπίστωση , μιας και η απόδειξη ότι το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να ταξινομηθεί σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.


 Η μεθοδολογία ήταν να εξετασθούν (να σαρωθούν από fMRi) 1400 εγκέφαλοι  σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών και φύλων. Η διαπίστωση των ερευνητών αναφέρει ότι 0% των ανθρώπων είχαν έναν "εξ ολοκλήρου θηλυκό ή αρσενικό εγκέφαλο"


Αντ 'αυτού, η μελέτη διαπίστωσε ότι "οι περισσότεροι άνθρωποι είναι στη μέση."

 Αυτό σημαίνει ότι σε όλους  ανθρώπους υπάρχουν διαφορές  στη δομή του εγκεφάλου και δεν υπάρχει δίπτυχη κατηγοριοποίηση . Ο κάθε ένας είναι διαφορετικός και αυτό έχει να κάνει με το περιβάλλον και το γενετικό υλικό του κάθε ένα μας , που σαφώς είναι κάτι μοναδικό.



 Παρά το γεγονός ότι η έρευνα επικεντρώθηκε μόνο στη δομή του εγκεφάλου και όχι τη λειτουργία του εγκεφάλου, τα ευρήματα δείχνουν ότι όλοι βρίσκονται σε έναν επαναπροσδιορισμό στο τι  θεωρείται ως αρσενικό και θηλυκό χαρακτηριστικό.

 Ένα θετικό της έρευνας αυτής είναι ότι μπορεί να βοηθήσει να αποφεύγονται τα στερεότυπα , ως προς την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ανδρών/γυναικών. 


 Ο κάθε ένας μας είναι μοναδικός , καθώς και η διαδρομή του. 

Πηγή έρευνας: Daphna Joel et al. , Sex beyond the genitalia: The human brain mosaic , doi: 10.1073/pnas.1509654112 , Ιούλιος 2015


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα