Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

*Κάθε κλειδαριά, έχει το κλειδί της*


Ο Θεός δεν δημιουργεί μια κλειδαριά δίχως το κλειδί της .. διότι ο Θεός δεν δίνει προβλήματα δίχως την λύση τους !!

Ζήτησα ευημερία… αλλά η ζωή μου έδωσε μυαλό και υγεία για να δουλέψω.
Ζήτησα καλοτυχία… αλλά η ζωή μου έδωσε ευκαιρίες για να πετύχω.
Ζήτησα έναν στόχο… αλλά η ζωή μου έδωσε εμπόδια για να τον φτάσω.
Ζήτησα αντοχή… αλλά η ζωή μου έδωσε δυσκολίες για να με κάνει δυνατό.
Ζήτησα σοφία… αλλά η ζωή μου έδωσε προβλήματα για να λύσω.
Ζήτησα έναν σκοπό στην άχαρη καθημερινότητα μου… και η ζωή μου έδωσε πονεμένους ανθρώπους για να τους βοηθήσω !!.

Πικρά παράπονα.. που όλοι μας τα κάναμε κάποια στιγμή στην ζωή μας. Μάλιστα αρκετοί από εμάς, ακόμη δεν έλαβαν την απάντηση στο "γιατί" !!. Γι' αυτό και ορισμένοι έχουν απογοητευτεί τόσο πολύ, που συχνά χάνουν την ελπίδα για να βρούν «το κλειδί της λύσης του προβλήματος τους». 

Απογοητεύσεις που δημιουργούν αβεβαιότητες, και τότε πλημμύρα άσχημων συναισθημάτων ξεσπούν  σαν τσουνάμι σε ανύποπτους χρόνους.  Οι δε απογοητεύσεις, οφείλονται κατά κανόνα στο γεγονός ότι εμείς οι άνθρωποι αποφεύγουμε να λάβουμε υπόψη μας και τα τυχών χειρότερα σενάρια. Και ο βασικότερος λόγος που αποφεύγουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για την όποια χειρότερη εκδοχή - εξέλιξη των πραγμάτων, είναι διότι πάντα σκεφτόμαστε το τελειότερο για μας.. αλλά ακόμη και τότε, αναζητάμε όλο και περισσότερα !!.

Είναι στην ανθρώπινη φύση να ωραιοποιούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε.. κι έτσι δημιουργούμε προβληματισμούς μέσα στο μυαλό μας, γι’ αυτό που θα θέλαμε και δεν μας δίνεται στην ζωή. Νομίζουμε πως το κλειδί για την πόρτα της ευτυχίας έχει χαθεί. Και τότε η σκέψη αυτή προκαλεί την απογοήτευση, η οποία μας τσακίζει ψυχολογικά !!.

Δεν υπάρχει πόρτα που δεν ανοίγει, αρκεί να μην θέλουμε να την ανοίξουμε με λάθος κλειδί. Κι αν δεν έχουμε το κατάλληλο κλειδί.. τότε σημαίνει ότι η πόρτα αυτή δεν μας ανήκει.
Δεν υπάρχει πρόβλημα δίχως την λύση του, αρκεί να μην προσπαθούμε να το λύσουμε με λάθος τρόπο. Κι αν δεν βρίσκουμε τον κατάλληλο τρόπο.. τότε σημαίνει ότι στεκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα που δεν μας αφορά - δεν είναι δικό μας.

Δεν υπάρχει κλειδαριά που δημιουργήθηκε δίχως το κλειδί της. Διότι σε άλλη περίπτωση, δεν θα μπορεί να κλειδώσει.
Δεν υπάρχει πρόβλημα που δημιουργήθηκε δίχως υπάρχει λύση. Διότι σε άλλη περίπτωση, δεν έχουμε λόγους για να το λύσουμε. Οπότε, ο μόνος τρόπος για να πάψει να μας απασχολεί το πρόβλημα .. είναι να συνειδητοποιήσουμε τον πραγματικό λόγο που το δημιούργησε.

Κανείς μας δεν ξέφυγε απ’ το παρελθόν – κανείς μας δεν του γύρισε την πλάτη, δίχως μια μέρα να χρειαστεί να επιστρέψει σε αυτό, για να “επιλύσει” αυτά που τον έτρεψαν σε φυγή. Και η φυγή δεν είναι λύση, καθώς τα πικρά παράπονα δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγεία.!!.
Με απλά λόγια.. «δεν είναι λύση να σπρώχνουμε τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί.. διότι θα ‘ρθεί η μέρα που θα σκοντάψουμε πάνω σε αυτά» !!. 

Επομένως, εάν καλοεξετάσουμε τα παραπάνω "πικρά παράπονα" μας, θα συνειδητοποιήσουμε πως το δίδαγμα για τον καθένα από εμάς είναι, ότι, «μάλλον δεν έλαβα τίποτε απ’ όσα ζήτησα.. διότι προφανώς, διαφορετικά κλειδιά χρειαζόταν η δική μου ψυχή, για τις πόρτες που θα συναντά σε αυτήν την ζωή» !!.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα