Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ






ΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ

Το εγω εχει μια μοναδικη ικανοτητα να δημιουργει ταυτιση με το σωμα και να μας κανει να νοιωθουμε οτι ειμαστε αυτο.

Ετσι οταν μας ρωτανε , Ποιος εισαι;
Απανταμε: Ειμαι ο Γιωργος... και γεννηθηκα στην Αθήνα. Ειμαι ιδωτικος υπαλληλος, ειμαι χριστιανος, ειμαι.....

Αλλα αυτό που γεννήθηκε είναι το σώμα οχι εμεις, και το όνομα επίσης δόθηκε στο σώμα και μάλιστα τον καιρό που δεν είχαμε συνείδηση ούτε του σώματος, ούτε του εγώ μας, ούτε του (αληθινου) Εαυτού μας.

Και απο το πες, πες, πες,.., τι καλό παιδί Γιωργακης, ψηλος και δυνατος ο Γιωργακης, ωραιος ο Γιωργακης, γρηγορος ο Γιωργακης, ωραία μαλλια ο Γιωργακης πιστεψαμε οτι είμαστε το σώμα και αντε να ξεμπλεξεις απο αυτη την φαντασιωση που ειναι μαζι με την αγνοια και την επιθυμια η μητερα ολων των δεινων μας.

Εκτος απο την ταυτιση με το σωμα το εγω δημιουργει ατελειωτες ταυτισεις (περιεχομενα του νου, προσωπα, πραγματα, αντικειμενα, θρησκεια, πολιτικη, χωρα, γλωσσα και οτι βαζει και δεν βαζει ο νους του ανθρωπου). Απο ολες αυτες η ταυτιση με τη συνειδητοτητα (την αληθινη μας φυση) οπως και η ταυτιση με το σωμα εχει ιδιαιτερη βαρυτητα. Το εγω ταυτιζεται ταυτοχρονα και με το σωμα και με τη συνειδητότητα και μεσω αυτης της διπλης ταυτισης δημιουργει την ψευδαισθηση οτι η συνειδητοτητα ανηκει στο σωμα. Δημιουργει δηλαδη την ψευδαισθηση οτι η συνειδητοτητα ανηκει σε εμενα το σωμα-Γιωργος και οτι αυτη η συνειδητοτητα ειναι διαφορετικη και αποκομενη απο την συνειδητοτητα των υπολοιπων ανθρωπων, της παγκοσμιας συνειδητοτητας (αυτο που ονομαζουν Θεο οι θρησκειες) αλλα και των υπολοιπων ζωντανων. Ετσι δημιουργειται μια αντιληψη ξεχωριστοτητας απο Θεο και τον κοσμο.

Αυτη η αντιληψη ξεχωριστοτητας απο τους αλλους αλλα και την συμπαντικη συνειδητοτητα ειναι η αιτια να 'τρωει' ο ανθρωπος τον ανθρωπο, να υπαρχει διχονια, ψεμμα, υποκρισια, εκμεταλευση, εχθρες, διαμαχες, βια, δυσαρμονια, ανισσοροπια και τελικα πολυ πονος και δυστυχια σε προσωπικο, κοινωνικο, αλλα και παγκοσμιο επιπεδο.

Αν δεν πεθανει ο Γιωργακης, ο Τακης, η Μαρια, η Ελενη, η Αννα...., δηλαδη το εγω με ολες του τις ταυτισεις, τις προσκολλησεις, τις επιθυμιες, τις αρεσκειες και τις απαρεσκειες και ολα τα συνεπαγομενα (θυμος, μισος, ζηλεια, απληστια κ.λπ.) και δεν συνειδητοποιηθεί η αληθινη φυση μεσα μας δεν μπορει να υπαρξει αρμονια, ελευθερια, ειρηνη, αγαπη και τελικα αληθινη ευτυχια.

Οσο ζουμε στην ψευδαισθηση της ξεχωριστοτητας και της ταυτισης με το σωμα και το νου δεν μπορουμε να βιωσουμε την ενοτητα με ολους και ολα. Σε κατασταση ξεχωριστοτητας ειναι αναποφευκτα ο φοβος, η ζηλεια, οι διαχωρισμοι, η χρηση των αλλων για την ικανοποιηση του εγω μας, ο ελεγχος και η χειραγωγηση τους με διαφορους τροπους για να καλυψουμε τις ψευδαισθησιακες αναγκες του εγω μας.

Οσο καλες και να ειναι οι προθεσεις μας χωρις το θανατο του εγω και το δικο μου, χωρις την συνειδητοποιηση της ενοτητας, παρ οτι η διαφορετικοτητα ειναι επιφανειακη και η ξεχωριστοτητα ψευδαισθηση, θα επαναλαβανονται μηχανικα οι ιδιες ή παρομοιες ψυχολογικες καταστασεις οι ιδιες συγκινησεις, συναισθηματα και σκεψεις σε διαφορετικα σκηνικα.

Η διαλυση του εγω απαιτει, εγρηγορση, αυτεπιγνωση και αυτοπαρατηρηση απο στιγμη σε στιγμη, αποταυτιση απο τις νοητικες και συγκινησιακες εκδηλωσεις, και οταν ειμαστε ετοιμοι και απο το ιδιο το εγω, ( αυτη την αισθηση εγω που συνοδευει καθε εμπειρια μας), αναπτυξη της διακρισης και της αποσπασης, εφαρμογη τεχνικων για την διαλυση του εγω (οπως για παραδειγμα η προσευχη και τα μαντρα, η μεθοδος σεντονα και το EFT), αυτοερευνα για να διακρινουμε και να αναγνωρισουμε την αληθινη μας φυση, τον αληθινο μας Εαυτο, και διαλογισμο για να εμβαθυνουμε και να εδραιωθουμε στην επίγνωση της αληθινης μας φυσης.

Ειθε η χαρη του Θεου να σας ελευθερωσει απο το εγω και να συνειδητοποιησετε την αληθινη σας φυση σε αυτην τη ζωη.

"Συν Αθηνά και χείρα κίνει". Η χαρις ειναι παντα παρουσα αλλα γινεται φανερη σε αυτον που εργαζεται με αγαπη και αφοσιωση για την συνειδητοποιηση της Αληθειας!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα