Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Μήπως δεν είμαστε τόσο ελκυστικοί όσο νομίζουμε;

Μήπως δεν είμαστε τόσο ελκυστικοί όσο νομίζουμε;

Το πλαίσιο το οποίο μας περιβάλλει, όπως αυτό των φίλων, καθορίζει και την ελκυστικότητά μας. Δηλαδή το πόσο ωραίοι ή άσχημοι φαινόμαστε σχετίζεται με τους άλλους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας. Αυτό είναι το συμπέρασμα σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ειδικότερα, ερευνητές από το Royal Holloway, University of London προχώρησε σε σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Psychological Science.
Συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι κρίσεις για το αν κάποιος είναι ελκυστικός, ποικίλλουν ανάλογα με το ποιος είναι κοντά μας και πόσο καλή ή κακή εμφάνιση έχει σε σχέση με εμάς.

Η μελέτη


Μία ομάδα ανθρώπων κλήθηκε να βαθμολογήσει μία σειρά από φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν διάφορα πρόσωπα. Οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν την ελκυστικότητά των εικονιζόμενων.

Σε ένα δεύτερο στάδιο τα εικονιζόμενα πρόσωπα παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες παρέα με άλλα πρόσωπα, λιγότερα ελκυστικά. Η ομάδα ξανά κλήθηκε να βαθμολογήσει την ελκυστικότητα των ίδιων προσώπων. Σε αυτόν τον γύρο, τα ίδια πρόσωπα συγκέντρωσαν υψηλότερη βαθμολογία.
Μήπως δεν είμαστε τόσο ελκυστικοί όσο νομίζουμε;
Σε ένα τρίτο στάδιο, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μία σειρά από φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονταν 2 όμορφα πρόσωπα και ένα λιγότερο όμορφο.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ένα λιγότερο όμορφο πρόσωπο, όχι μόνο ενισχύει την ομορφιά ενός άλλου προσώπου, αλλά μας κάνει και περισσότερο επιλεκτικούς ως θεατές και παρατηρητές.

Τι λένε οι ειδικοί

Ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Nicholas Furl, όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου λέει:
“Καλώς ή κακώς ο τρόπος που οι άνθρωποι φαίνονται, έχει μια βαθιά επίδραση στον τρόπο που οι άλλοι τους αντιλαμβάνονται. Ζούμε σε μία κοινωνία που έχει εμμονή με την ομορφιά και την ελκυστικότητα, αλλά το πώς μετράμε για να τις κατανοήσουμε αυτές τις έννοιες, εξακολουθεί να είναι μία γκρίζα ζώνη”.
Μήπως δεν είμαστε τόσο ελκυστικοί όσο νομίζουμε;
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η ελκυστικότητα ενός ατόμου δεν είναι στατική, αλλά αντιθέτως παρουσιάζει διακυμάνσεις. Ο μέσος ελκυστικός άνθρωπος που περιβάλλεται από λιγότερο όμορφους ανθρώπους, σε σύγκριση με αυτόν, γίνεται πιο ελκυστικός δίπλα τους, απ' όταν θα ήταν μόνος του.
Η ερευνητική ομάδα σημειώνει πως η αντίληψη της ομορφιάς και της ελκυστικότητας δεν ειναι κάτι σταθερό, ενώ προσθέτει πως η εμφάνιση δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κρίνουμε κάποιον ως ελκυστικό ή όχι.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα