Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πρακτικά μυστικά για μια σχέση αγάπης (Λεο Μπουσκάλια)

Sxesi Agapis Octapus
Πάντα πίστευα οτι το θέμα της επιτυχημένης σχέσης έχει κάποια μυστικά αλλά δεν είχα καταφέρει να τα βάλω σε λόγια. Με την βοήθεια του Λέο Μπουσκάλια και το βιβλίο του “Ν’ αγαπάμε ο ένας τον άλλον”, νομίζω οτι είμαι σε θέση να εκφράσω μερικά μυστικά για την μαγική αυτή συνταγή που λέγεται “σχέση αγάπης”.
» Να μου λες συχνά οτι μ’ αγαπάς  με τα λόγια σου, τις πράξεις σου, τις χειρονομίες σου. Μην υποθέτεις ότι το ξέρω.  Μπορεί να δείχνω σημάδια ενόχλησης και να τ’ αρνούμαι. Εσύ μην πιστεύεις, συνέχισε πάνω στον ίδιο δρόμο.
» Να με συγχαίρεις όταν κάνω κάτι καλό, μ’ αρέσουν οι φιλοφρονήσεις.
» Μην με απογοητεύεις όταν κάνω κάτι στραβό, αντίθετα να με ενθαρρύνεις.
» Να μου δείχνεις αποδοχή με τις εκφράσεις σου, τα λόγια σου, τις πράξεις σου, την γλώσσα του σώματος σου. Έτσι μπορώ να σε εμπιστεύομαι και να μην φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό με βοηθάει να εμπιστεύομαι περισσότερο τον εαυτό μου και να είμαι αυθεντική.
» Θέλω να μου λες πότε νιώθεις άκεφος, μόνος ή παρεξηγημένος. Θα με κάνει πιο δυνατή αν ξέρω ότι μπορώ να σε παρηγορήσω. Αισθήματα που δεν διατυπώνονται, μπορεί να ειναι καταστροφικά. Θυμήσου, παρόλο που σ’ αγαπώ, εξακολουθώ να μην μπορώ πάντα να διαβάζω το μυαλό σου ή να νιώθω τα συναισθήματα σου.
» Θέλω να εκφράζουμε ευχάριστες σκέψεις και συναισθήματα. Φέρνουν ζωντάνια στη σχέση μας. Είναι θαυμάσιο να γιορτάζουμε και τις μη γενέθλιες μέρες, να έχουμε τις προσωπικές επετείους μας. Περιμένω δώρα αγάπης χωρίς ιδιαίτερο λόγο και περιμένω να μιλάς για την ευτυχία σου. Οταν ανταποκρίνεσαι με αυτό το τρόπο, αισθάνομαι οτι έχω μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σου και αντισταθμίζω όλες τις δύσκολες καταστάσεις και συναστροφές που είχα καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

» Μην μου λές οτι αυτό που βλέπω είναι ασήμαντο ή μη πραγματικό. Αν το νιώθω -και το βλέπω – για μένα  είναι η εμπειρία μου και αυτό ειναι σημαντικό και πραγματικό. Αγκάλιασε την οπτική μου αυτή και προσπάθησε να με νιώσεις αν θες να με βοηθήσεις πραγματικά.
» Άκουσε με χωρίς κρίση ή προϊδεασμό. Το να ακούς τον άλλον όπως και να τον βλέπεις είναι ζωτικό. Αν πραγματικά με βλέπεις και με ακούς όπως είμαι αυτή τη στιγμή, αυτό είναι μια αδιάκοπη επιβεβαίωση για εμένα, καθώς βοηθάμε ο ένας τον άλλον στο δρόμο της εξέλιξης του.
» Άγγιξε με. Κράτησε με. Χάιδεψε με. Ο φυσικός εαυτός μου αναζωογονείται απο την ερωτική βουβή επικοινωνία.
» Να σέβεσαι τις στιγμές της σιωπής μου. Οι εναλλακτικές λύσεις για τα προβλήματα μου, για την δημιουργηκότητα  και για τις πνευματικές ανάγκες, βρίσκονται πολλές φορές στις στιγμές ηρεμίας και γαλήνης.
» Όταν με βλέπεις θυμωμένη ή εκνευρισμένη, μην το παίρνεις προσωπικά. Δείξε κατανόση και απλά δώσε μου μια αγκαλιά. Είναι σημαντικό για εμένα να  σε νιώσω κοντά μου και το πιο πιθανό είναι ότι θα με ηρεμήσει η αγκαλιά σου.
» Δείξε στους άλλους ότι έχω αξία για σένα. Η δημόσια επιβεβαίωση της αγάπης μας με κάνει να αισθάνομαι ξεχωριστός άνθρωπος και υπερήφανη. Είναι πολύ όμορφο να μοιραζόμαστε με τους άλλους την χαρά της δικής μας σχέσης.
πηγή: Λέο Μπουσκάλια από το βιβλίο του “Ν’ αγαπάμε ο ένας τον άλλον”

enorasis

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα