Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Στρες στην καθημερινότητα: 10 τεχνικές για να το νικήσεις

SPOR-YGEIA-EYEXIA-PARASKEYOYDH-STRESS-STHN-KATHIMERINOTHTA

Όλοι γύρω μας μιλούν για πολυάσχολη καθημερινότητα, πίεση και τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοών. Πόσοι όμως από εμάς τολμούν να μειώσουν το καθημερινό στρες; Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν ήδη μάθει να ζουν σε αρμονία με το στρες της ρουτίνας. Το δεχόμαστε πλέον σαν κανόνα και θεωρούμε ότι δεν επηρεάζει την ευημερία μας.
Όταν το λίγο στρες είναι κανόνας, τότε το υπερβολικό άγχος της καθημερινότητας μπορεί να γίνει καταστροφικό. Γι’ αυτό ακριβώς, ήρθε η ώρα να προσπαθήσεις να το νικήσεις και να το διώξεις μια και καλή από την καθημερινότητά σου.
Επίλεξε σοφά τις δραστηριότητες
Όταν πρόκειται για δραστηριότητες, θα πρέπει να επιλέξεις σοφά ώστε να αποφύγεις το υπερβολικό στρες. Μάθε να λες «όχι» σε ό,τι σε δεν σε ευχαριστεί και σου δημιουργεί άγχος. Αντ’ αυτού, εστίασε σε όλα όσα σε κάνουν χαρούμενο. Όταν κάνεις κάτι το οποίο σε ευχαριστεί πραγματικά, το στρες εξαφανίζεται.
Εστίασε στις εμπειρίες
Η χειρότερη στρατηγική στη ζωή σου είναι να μοχθείς για να αποκτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά αγαθά. Προκαλεί ατελείωτο στρες σε καθημερινή βάση, γιατί είναι αδύνατον να αποκτήσεις μονομιάς τα πάντα. Μία βόλτα στο πάρκο ή μία βραδιά χαζεύοντας τα αστέρια, δεν απαιτεί χρήματα, αλλά είναι διασκεδαστικές εμπειρίες που θα φέρουν ηρεμία στη ζωή σου.
«Άνοιξε» το μυαλό σου
Οι άνθρωποι που διευρύνουν τους ορίζοντές τους δεν επιτρέπουν στο άγχος να ορίζει το μυαλό τους. Εστιάζουν σε νέες ιδέες, νέες προκλήσεις και καλά πράγματα. «Άνοιξε» το μυαλό σου και μην σταματάς να γεμίζεις το μυαλό σου με νέες εμπειρίες και όχι με τα προβλήματα του χθες.

Δείξε αυτοπειθαρχία
Η τελειοποίηση της τέχνης της αυτοπειθαρχίας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επικρατεί ειρήνη στο μυαλό σου και αν αποβάλλεις το άγχος από την καθημερινότητά σου. Η αναβλητικότητα συνδέεται με το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη, και αποτελεί και έναν λόγο που οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι τόσο επιρρεπείς σε ψυχικές διαταραχές. Δοκίμασε διαφορετικές μεθόδους βελτίωσης της αυτοπειθαρχίας σου για μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου στο σπίτι και στο γραφείο.
Αγκάλιασε την αγάπη
Η αγάπη δεν αφορά μόνο τις σχέσεις μας. Οι άνθρωποι που δεν στρεσάρονται, αγαπούν τον εαυτό τους, τον διπλανό τους, τα ζώα, τα δέντρα, τον ήλιο, τον αέρα, τη δουλειά, την άσκηση, με λίγα λόγια αγαπούν τα πάντα. Ξεφορτώσου τη μνησικακία και άφησε την αγάπη να μπει στην καρδιά σου. Η ζωή είναι αδύνατη χωρίς την αγάπη.
Δημιούργησε θετικές συνήθειες
Η απόκτηση μιας φαινομενικά ασήμαντης συνήθειας, όπως η καθημερινή ενυδάτωση του οργανισμού σου το πρωί με ένα φλιτζάνι νερό και λεμόνι, μπορεί να σε ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τον τρόπο ζωής σου. Πώς αρχίζεις και τελειώνεις την ημέρα σου; Οι θετικές συνήθειες και τελετουργίες στην καθημερινότητα σου, δεν μειώνουν μόνο το άγχος, αλλά βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σου.
Μείνε μακριά από το δράμα
Είτε πρόκειται για το δράμα σε μία σχέση ή για ένα απρόσμενο δράμα στη δουλειά, προσπάθησε να το αποφύγεις. Δείξε στους άλλους ότι δεν έχεις χρόνο γι’ αυτά. Ψέματα, κουτσομπολιά και χειραγωγία προσθέτουν αχρείαστο άγχος. Πέρνα τον χρόνο σου με θετικούς ανθρώπους και αυτούς που αγαπάς.
Μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά
Ο κόσμος είναι γεμάτος αρνητικούς ανθρώπους που δεν θα ησυχάσουν αν δεν προσβάλουν κάποιον. Ό,τι κι αν λένε όμως, μην το παίρνεις προσωπικά. Αν το αφεντικό σου σε κριτικάρει με θυμό, δεν σημαίνει ότι σε μισεί. Είναι απλά δουλειά και μερικές φορές συμβαίνει. Απλά συνέχισε.
Πάρε έναν υπνάκο
Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, πάρε έναν 20λεπτο υπνάκο. Είναι πιο εύκολο να σκεφτείς όταν το μυαλό σου είναι καθαρό και το σώμα σου έχει χαλαρώσει. Αν πρέπει να πάρεις μία σημαντική απόφαση, κάντο το πρωί. Εξάλλου, το πρωί είναι σοφότερο από το βράδυ.
Να είσαι αληθινός
Πολλοί από εμάς φοράμε μάσκες – είτε το θέλουμε είτε όχι – το να μάθεις όμως να είσαι ο εαυτός σου σε οποιαδήποτε κατάσταση, είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να απαλλαγείς από το καθημερινό άγχος μια και καλή. Άφησε τους άλλους να δουν το πραγματικό σου πρόσωπο, με όλες τις ατέλειές του, τα θετικά αλλά και τα περίεργα χαρακτηριστικά.
Φωτό από: www.digitalspy.com


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα