Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

10 τροφές που δεν πρέπει να δίνετε στο σκύλο σας


trofes_sto_skilo_stogiatro.jpg
Κάποιες τροφές μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα σκυλιά. Τόσο επικίνδυνες που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο.
Μπορεί ορισμένες τροφές να είναι καλές για τον άνθρωπο, δεν σημαίνει όμως ότι είναι καλές και για τα σκυλιά. Δείτε τι δεν πρέπει να δίνετε στο αγαπημένο σας κατοικίδιο και προστατεύστε το από τους κινδύνους

1.    Λίπος και κόκκαλα
Τα αποφάγια συχνά περιέχουν το λίπος του κρέατος που ένας άνθρωπος δεν τρώει και τα κόκκαλα. Και τα δύο είναι επικίνδυνα για τα σκυλιά. Το λίπος, τόσο από ψημένο όσο και από ωμό κρέας, μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα. Και, αν και φαίνεται φυσικό να δώσετε σε ένα σκυλί ένα κόκκαλο, δεν είναι απίθανο να πνιγεί με αυτό. Επίσης, τα κόκκαλα διασπώνται και μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη εντέρου ή αμυχές στο πεπτικό σύστημα του σκύλου σας.

2.    Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
Το γάλα και προϊόντα με βάση το γάλα μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και άλλες πεπτικές διαταραχές καθώς και τροφικές αλλεργίες, οι οποίεςσυχνά εμφανίζονται ως φαγούρα. Εξαίρεση αποτελεί το γιαούρτι, που δεν προκαλεί προβλήματα και είναι χρήσιμο για το σκύλο, με την προϋπόθεση ότι δεν καταναλώνεται για περισσότερο από 1 φορά την εβδομάδα.

3.    Αβοκάντο
Ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της περσίνης που αν και είναι ακίνδυνη για τους ανθρώπους που δεν είναι αλλεργικοί είναι ιδιαίτερα τοξική για τους σκύλους, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Η περσίνη βρίσκεται στα φύλλα, στους σπόρους, στις φλούδες, αλλά και στα φρούτα.


4.    Κρεμμύδια και σκόρδο
Τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε όλες τις μορφές τους- σκόνη, ωμά, μαγειρεμένα ή αποξηραμένα - μπορεί να καταστρέψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του σκύλου, προκαλώντας του αναιμία. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και με το κρεμμύδι σε σκόνη που βρίσκεται σε ορισμένες τροφές για μωρά. Μια περιστασιακή μικρή δόση μπορεί να μην προκαλέσει κανένα πρόβλημα. Αλλά η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μόνο μία φορά ή μικρότερων ποσοτήτων σε τακτική βάση μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα της αναιμίας περιλαμβάνουν: αδυναμία, εμετό, απώλεια όρεξης, νωθρότητα και δύσπνοια

5.    Ροφήματα με καφεΐνη (τσάι, καφές κλπ)
Η καφεΐνη σε αρκετά μεγάλες ποσότητες μπορεί να αποβεί μοιραία και δυστυχώς δεν υπάρχει αντίδοτο. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από καφεΐνη περιλαμβάνουν ανησυχία, γρήγορη αναπνοή, αίσθημα παλμών της καρδιάς, μυϊκό τρόμο και σπασμούς. Εκτός από το τσάι και τον καφέ η καφεΐνη μπορεί να βρεθεί στο κακάο, τη σοκολάτα, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και τα διεγερτικά ποτά.

6.    Σταφύλια και Σταφίδες
Τα σταφύλια και οι σταφίδες συχνά χρησιμοποιούνται ως λιχουδιές για τους σκύλους. Αλλά δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια στο αγαπημένο σας τετράποσο. Και μόνο μια μικρή ποσότητα μπορεί να είναι επικίνδυνη. Ο επαναλαμβανόμενος εμετός είναι ένα πρώιμο σημάδι. Αργότερα το σκυλί γίνεται ληθαργικό και καταθλιπτικό. Διατηρήστε τις συγκεκριμένες τροφές σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση.

7.    Σοκολάτα
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα σκυλιά δεν πρέπει να τρώνε σοκολάτα. Αυτό που την κάνει τοξική είναι η θεοβρωμίνη, μια ουσία που ανήκει στην ομάδα των αλκαλοειδών διεγερτικών και έχει παρόμοια δράση με αυτήν της καφεΐνης. Βρίσκεται σε όλα τα είδη της σοκολάτας (ακόμη και στη λευκή), αλλά οι πιο επικίνδυνες είναι οι πικρές σοκολάτες. Ακόμη και ελάχιστη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια και υπερβολική δίψα. Μπορεί, επίσης να προκαλέσει αρρυθμίες, τρόμο, σπασμούς και θάνατο.

8.    Ωμό κρέας και ψάρι
Τα ωμά κρέατα και ψάρια μπορεί να περιέχουν βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση. Επιπλέον, ορισμένα είδη ψαριών, όπως ο σολομός και η πέστροφα, ενδέχεται να περιέχουν ένα παράσιτο που προκαλεί  την «ασθένεια των ιχθύων», η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο εντός 2 εβδομάδων. Τα πρώτα σημάδια της ασθένειας περιλαμβάνουν εμετό, πυρετό, και διογκωμένους λεμφαδένες. Το επιμελές μαγείρεμα του κρέατος και του ψαριού θα προστατεύσει το σκυλί σας.

9.    Αλάτι
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει ακατάσχετη δίψα και ούρηση και να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από ιόντα νατρίου. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εμετό, διάρροια, κατάθλιψη, τρόμο, αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, και επιληπτικές κρίσεις. Η δηλητηρίαση από ιόντα νατρίου μπορεί να οδηγήσει ακόμη και το θάνατο.
10.    Ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά
Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης μπορεί να προκαλέσουν στα σκυλιά τα ίδια προβλήματα με αυτά που προκαλεί στους ανθρώπους. Δηλαδή παχυσαρκία, προβλήματα στα δόντια και, ενδεχομένως, διαβήτη
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα