Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΝΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ»



Ο «Αλχημιστής» μας παίρνει σε ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης ενώ αποκαλύπτει πέντε από τις πλέον προφανείς πνευματικές αρχές του κόσμου. Με καθαρή γλώσσα και αρκετά ξεκάθαρα μηνύματα που αφορούν τις βαθύτερες αλήθειες της ανθρώπινης ζωής, το μικρό αυτό βιβλίο αξίζει να διαβαστεί από οποιονδήποτε επιθυμεί να βελτιώσει την γενική ποιότητα της ύπαρξης του.
Σύντομο και επί της ουσίας, μπορείς να μεταμορφώσεις την ζωή σου εφαρμόζοντας τις ίδιες αρχές με τον νεαρό βοσκό από την Ανδαλουσία με το όνομα Σαντιάγκο, του οποίου το όνειρο είναι να ταξιδέψει σε μακρινά μέρη ψάχνοντας έναν θησαυρό.
Τα παρακάτω πνευματικά μαθήματα έχουν διδαχθεί δια μέσου της ιστορίας, εν τούτοις, η αλήθεια και η ικανότητα τους να μεταμορφώσουν την ζωή σου εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα.

1. Άκου την καρδιά σου και ακολούθα τα όνειρα σου. Ο κάθε ένας από εμάς είναι σπαρμένος με ένα κάλεσμα, μια νοσταλγία ή ένα πάθος προς ορισμένους ανθρώπους και μέρη και έχει την επιθυμία να βιώσει συγκεκριμένα πράγματα στη ζωή του. Να ακούς την καρδιά σου σημαίνει να ακούς και να ενδίδεις στο κάλεσμα της, σε αντίθεση με το να ξανασκεφτόμαστε ή να μπλοκάρουμε τους εαυτούς μας με το μυαλό.
2. Ζήσε στην παρούσα στιγμή. Το να μένεις σε γεγονότα του παρελθόντος που δεν μπορούν να αλλάξουν, και να ανησυχείς για μελλοντικά γεγονότα που δεν έχουν συμβεί, αφαιρεί κάθε δύναμη και απόλαυση στη ζωή. Βεβαίως, μπορούμε, και ελπίζω ότι μαθαίνουμε από τις εμπειρίες του παρελθόντος, αλλά η μετάνοια και η ενοχή είναι συναισθήματα που μας καταβάλουν και προκαλούν δυστυχία. Η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που έχει σημασία. Εστιάζοντας την προσοχή μας στο τι συμβαίνει εδώ και τώρα, έχουμε την δυνατότητα να μεταμορφώσουμε την δική μας ζωή και τις ζωές πολλών άλλων τους οποίους συναντάμε.
3. Έχε τις αισθήσεις σου έτοιμες να αντιληφθείς τα σημάδια που το Σύμπαν μας στέλνει πάντα. Το Σύμπαν προσπαθεί πάντα να μας βοηθήσει στο ταξίδι μας με μικρά σημάδια (και μερικές φορές μεγάλα!) για να βοηθήσει να επιλέξουμε τον σωστό δρόμο ή να επιβεβαιώσει ότι βρισκόμαστε σε σωστή κατεύθυνση. Με το να είσαι σε επιφυλακή και να περιμένεις τα σημάδια αυτά, είναι ένας τρόπος να συνεργαστείς με δυνάμεις αόρατες και να δείξεις ότι είσαι πρόθυμος να εμπιστευθείς τους πνευματικούς οδηγούς σου. Πώς μπορείς να γνωρίζεις ότι πρόκειται για σημάδι; Ίσως κάτι έχει νόημα για σένα σε ένα βαθύ επίπεδο, ή είναι μια φυσική έκφραση από κάτι που σκεφτόσουν πρόσφατα. Οι συγχρονικότητες είναι συνήθως ιδιαίτερα εξατομικευμένες και μπορούν να καθοριστούν μόνον από το άτομο για το οποίο προορίζονταν.
4. Οι πραγματικοί θησαυροί της ζωής δεν είναι πάντα υλικοί, αλλά τα μαθήματα που έχουμε διδαχθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού είναι ανεκτίμητα. Η απόκτηση υλικού πλούτου μπορεί ή δεν μπορεί να είναι μέρος του σκοπού της ζωής σου, αλλά ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, το ταξίδι είναι ο πραγματικός προορισμός. Κάθε εμπειρία, δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη ή μικρή, ή αν εμείς την αντιλαμβανόμαστε ως θετική ή αρνητική, έρχεται με μια ευκαιρία για προσωπική μάθηση και ανάπτυξη. Μόλις δεχθούμε ότι η ανάπτυξη μας βοηθά να μεταμορφωθούμε στην μέγιστη εκδοχή του εαυτού μας, μπορούμε να αγκαλιάσουμε πληρέστερα όλα τα μαθήματα που έχουν αποκαλυφθεί στην πορεία μας, άσχετα με το πόσο δυσάρεστα μπορεί να φαίνονται αρχικά.
5. Όλοι μας έχουμε ένα σκοπό στη ζωή. Κάθε άνθρωπος έχει έλθει στον κόσμο αυτό με έναν στόχο ζωής που ελπίζει να επιτύχει. Αυτός δεν είναι το είδος του στόχου που θέσαμε για τον μήνα ή τον χρόνο, αλλά μάλλον κάτι που γεννήθηκε μέσα μας, ως μέρος του πλαισίου στο οποίο μπαίνουμε στην εμπειρία αυτής της ζωής. Είναι ο λόγος για την ύπαρξη μας, είναι το αληθινό μας κάλεσμα. Κάτι που πρέπει να επιτύχουμε πριν αφήσουμε αυτόν τον κόσμο. Η πορεία μας για την υλοποίηση αυτού του στόχου θα πρέπει να είναι σε ισορροπία με τον κόσμο. Μόνο δουλεύοντας σε αρμονία με τον υπόλοιπο κόσμο μπορούμε να εκπληρώσουμε τον αληθινό σκοπό μας.
Salim


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα