Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΟΡΓΩ

Της Dimitra Papanastasopoulou
Φίλες και φίλοι,
Η Γοργώ ή Μέδουσα κατοικούσε πέρα από τον Ωκεανό και ήταν κόρη του Φόρκυ και της Κητούς. Η Γοργώ ήταν θνητή, ενώ οι αδελφές της Σθενώ και Ευρυάλη ήταν αθάνατες.
Το πρόσωπο της Γοργούς ήταν στρογγυλό, τα μάτια της γουρλωμένα, η έκφρασή της πάντα θυμωμένη, το στόμα της ανοιχτό, τα δόντια της ίδια με αχριόχοιρου και στη θέση των μαλλιών υπήρχαν κινούμενα φίδια. Όποιος άτυχος την αντίκρυζε ή συναντούσε το βλέμμα της- όμοιο με αστραπή- μεταμορφωνόταν αμέσως σε πέτρα.

Τεράστια φτερά της έδιναν τη δυνατότητα να μετακινείται τάχιστα και η εντύπωση που έδινε ήταν μια κατάμαυρη οπτασία.
Όλοι την απεχθάνονταν και μόνο ο Ποσειδώνας έσμιξε ερωτικά μαζί της μέσα σ’ ένα ανθισμένο λιβάδι. Η Γοργώ δεν γέννησε, παρά κράτησε μέσα της τα δύο παιδιά του Ποσειδώνα. Και όταν ο Περσέας έκοψε το τρομερό κεφάλι της, ξεπετάχτηκαν από το κορμί της ο Χρυσάωρ και ο Πήγασος.

Η Σθενώ και η Ευρυάλη κοιμόντουσαν και ξύπνησαν από τη φασαρία που έκαναν τα νεογέννητα. Άφησαν μια απόκοσμη κραυγή και έφυγαν να καταδιώξουν τον Περσέα και η Αθηνά, που βοηθούσε τον Περσέα, ακούγοντας τον θρήνο τους έπαιξε στον αυλό της μια μελωδία, τον νόμον πολυκέφαλον.
Μια άλλη εκδοχή θέλει την Γοργώ κόρη της Γης, θανατωμένη από την ίδια την Αθηνά στην Γιγαντομαχία, που από τότε φέρει το κεφάλι της, το Γοργώνειο, στην ασπίδα της και εξουδετερώνει τους αντιπάλους της.
Τέλος, μια Τρίτη εκδοχή παρουσιάζει τη Γοργώ σαν πεντάμορφη που τόλμησε να παραβγεί στην ομορφιά με την Αθηνά και βρήκε φρικτό τέλος από τη θεά της σοφίας.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα