Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΖΗΛΕΙΑ


Όποια στιγμή μιλάει η φωνή της ζήλειας, του φόβου ή του θυμού, να θυμάστε ότι δεν είναι η δική σας φωνή και διατάξτε την να σταματήσει. Αλλά δεΝ θα μπορέσετε να εκδιώξετε αυτό τα κακό, όσο κι αν προσπαθείτε, αν αφήνετε αυτό το αρνητικό συναίσθημα να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στοΝ νου σας. Ξεριζώστε τη ζήλεια, τον φόβο και τον θυμό από μέσα σας, εσωτερικά, έτσι ώστε, όποτε μια ποταπή παρόρμηση σας λέει να μισήσετε ή να πληγώσετε, μια άλλη, δυνατότερη φωνή να σας λέει να αγαπήσετε και να συγχωρήσετε. ΑΥΤΗ τη φωνή να ακούτε.

Γιατί να ζηλεύετε? Αν αγαπάτε κάποιον κι αυτός δεν εκτιμά την αγάπη σας ή αν δεν σας θέλει ή δίνει σε κάποιον άλλον την αναγνώριση που πιστεύετε ότι αξίζετε, σίγουρα η ζήλεια δεν θα κρατήσει αυτό το πρόσωπο, ούτε θα θεραπεύσει την ένταση στη σχέση. Το να κρατάτε φυλακισμένους ο ένας τον άλλον με ζήλεια και απαιτήσεις, σίγουρα δεν θα δημιουργήσει ευτυχία. Επιτυχημένες σχέσεις μπορούν να αναπτυχθούν μόνο με εμπιστοσύνη και αγάπη. Η αγάπη επιζεί μόνο με σεβασμό, χρησιμότητα και έλλειψη κτητικότητας.

Ποιο είναι λοιπόν το γιατρικό? Κάθε φορά που η ζήλεια πάει να σας ζώσει, κάντε ισχυρές διαβεβαιώσεις στον εαυτό σας: «Είμαι ελεύθερος από τα δεσμά της ζήλειας και του φόβου. Ό,τι είναι δικό μου, θα είναι δικό μου, Ό,τι δεν είναι δικό μου, ας φύγει!».

Όταν θα είστε ελεύθεροι από κάθε ίχνος ζήλειας και φόβου, η ζωή σας θα είναι υπέροχη. Μπορείτε να είστε ελεύθεροι. Αυτό που είναι δικό σας θα είναι δικό σας κι αυτό που δεν ήταν προορισμένο για σας δεν θα σας έκανε ευτυχισμένους.

Η πληρότητα έγκειται στο να βελτιώνετε συνεχώς τον εαυτό σας, ώστε αντί να ψάχνετε εσείς τους άλλους, να ψάχνουν εκείνοι εσάς. Δώστε αγάπη και φιλία χωρίς να περιμένετε τίποτα σε αντάλλαγμα. Με την προσδοκία θα γίνετε θύμα δυστυχίας.

Οποιοσδήποτε δεν ανταποκρίνεται στην καλοσύνη, δεν αξίζει την προσοχή σας. Ακόμα κι αν πρέπει να χάσετε κάποιον, είναι καλύτερα να τον αφήσετε να φύγει πιστεύοντας ότι είστε ένας άγγελος, παρά ένα κακάσχημο τέρας ζήλειας. Αφήστε τον με την όμορφη σκέψη της αγάπης σας και αυτή η αγάπη θα παραμένει πάντα στην καρδιά του". 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα