Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑσπιδοΧελώνη Το Νησί-Τέρας


(τής Αρετής Μαρκέλλου)
Η ΑσπιδοΧελώνη είναι το μεγαλύτερο και πιό απατηλό τέρας τής θάλασσας. Το δέρμα της είναι τόσο παχύ και ανώμαλο, που μοιάζει με βραχώδη ακτή, και το μέγεθός της τόσο μεγάλο, που όταν κοιμάται στην επιφάνεια τού νερού, εύκολα την περνάει κανείς για νησί. Αυτό το θαλάσσιο πλάσμα είναι γνωστό και με τα ονόματα Ιασκόνιος, Κήπος Λεβιάθαν και Νησί-Τέρας. Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό ήταν το πλάσμα που κατάπιε τον Ιωνά.

Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν στην Ινδία, οι κάτοικοι τού έδειξαν ένα νησί στη μέση τής θάλασσας και τού είπαν ότι κεί ήταν θαμμένος ένας βασιλιάς με μεγάλο θησαυρό. Ο καλύτερος φίλος τού Μακεδόνα βασιλιά πήρε το ρίσκο να πάει στο νησί μαζί με όσους άντρες χωρούσε η βάρκα. Αποβιβάστηκαν στο νησί, το οποίο ύστερα από λίγο βυθίστηκε, πνίγοντας όλους τούς άντρες που ήταν πάνω του. Ύστερα από μέρες ο Μέγας Αλέξανδρος ξαναείδε το τέρας και κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για στέρεη γη.

Στο πρώτο ταξίδι τού Σεβάχ τού Θαλασσινού, το πλοίο του αγκυροβόλησε σ’ ένα νησί που οι αμμουδιές του ήταν γεμάτες φοινικόδεντρα.
Αποβιβάστηκαν κι άναψαν φωτιές στην ακτή για μαγείρεμα. Κάποιοι έτρωγαν κι έπιναν, άλλοι έκαναν μπάνιο μέσα σε βαρέλια και ο Σεβάχ περιπλανιόταν για να εξερευνήσει το χώρο, όταν το νησί ξαφνικά σείστηκε, κάνοντας τούς ναυτικούς να τρέξουν τρομοκρατημένοι στο πλοίο τους. Προτού, όμως ο Σεβάχ μπορέσει να φτάσει στο πλοίο, το τέρας καταδύθηκε τραβώντας τον μαζί με άλλους μέσα στο νερό. Ο ήρωας την τελευταία στιγμή κατόρθωσε να αρπαχτεί από ένα βαρέλι που επέπλεε. Το επόμενο πρωϊ η θάλασσα τον ξέβρασε σε ένα πραγματικό νησί.

Ο Ιρλανδός άγιος Μπρένταν και η συνοδεία του συνάντησαν το τέρας καθώς έπλεαν μέσα σε ένα κάραφ ( βάρκα φτιαγμένη από δέρματα ζώων ) προς τη Γή ττής Επαγγελίας των Αγίων. Έκαναν πάνω του τη Θεία Λειτουργία και μετά άναψαν φωτιές για να βράσουν κρέας. Όταν το νησί ταρακουνήθηκε, οι μοναχοί ανέβηκαν βιαστικοί στην βάρκα τους και είδαν το τέρας να απομακρύναται, με τις φωτιές στην πλάτη του να φαίνονται από 2 μίλια. Έκτοτε δεν ακούστηκε τίποτα για το νησί αυτό.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα