Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Π@@@@@ΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ


Έχω να το λέω. Όποιος διαβάσει, δεν χρειάζεται να μελετήσει την Ιστορία της Ελλάδος της περιόδου 1821, έχει στο χέρι έτοιμες απαντήσεις για τι ακολούθησε τις επόμενες δεκαετίες. Έτοιμες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει σήμερα. Ο αποδυτηριάκιας το βουλώνει, ας αφήσουμε την Ιστορία να μιλήσει.
Ιούλιος 1827, δηλαδή περισσότερο από 6 χρόνια από την έκρηξη της επανάστασης και η δουλειά δεν έχει καθαρίσει. Φτιάχνεται το “Πρωτόκολλο του Λονδίνου”, μια συμφωνία των 3 μεγάλων δυνάμεων, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, που προβλέπει: Να μεσολαβήσουν στον Σουλτάνο για να αναγνωριστεί αυτόνομο κράτος η Ελλάδα, αλλά με την επικυριαρχία της Τουρκίας. Να εκλέγεται κυβέρνηση ελληνική χωρίς να την επικυρώνει ο Σουλτάνος. Να αποζημιωθούν όσοι Τούρκοι αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Και, βέβαια, να σταματήσουν οι πολεμικές συμπλοκές.
Για τρεις μήνες η Αγγλία με την αναβλητική τους πολιτική καθυστερεί την εφαρμογή του “Πρωτοκόλλου”, ενώ ο Κεχαγιαμπέης συνεχίζει να καταστρέφει την Μεσσηνία. Διάβημα ο 
Κολοκοτρώνης στις Μεγάλες Δυνάμεις, ''Τι κάνετε;''.

Επιτέλους αρχές Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται το Πρωτόκολλο που η Ελλάδα το αποδέχεται. Στα παπάρια τους οι Τούρκοι, αδιαφορούν για τις απειλές που δέχονται επίσημα από τις τρεις δυνάμεις: Αν δεν κόψετε την πλάκα θα υποστείτε αντίποινα και θα σας κάνουμε ζημιές όπου σας βρούμε στις θάλασσες, προειδοποιούν τον Σουλτάνο.
Ο πούστικος ρόλος της Αγγλίας συνεχίζεται, με συνέπεια να απειλείται διάσπαση ανάμεσα στις τρεις δυνάμεις. Ο Ιμπράημ σαρώνει στον Μωριά και η Αγγλία “καρφώνει” την Ρωσία. Και εκεί που παίζεται το παιχνίδι, όχι μονάχα διπλωματικό, μπαίνει στο γήπεδο το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Φοβερά πράγματα.
Στις 18 Σεπτεμβρίου, το 1827, ο Πατριάρχης συνοδευόμενος από 12 συνοδικούς μητροπολίτες επισκέφθηκε τον Σουλτάνο και τελετουργικά του παρέδωσε Αναφορά Υποταγής 31 οπλαρχηγών της Ρούμελης. Είπες κάτι;
Μην κατηγοράς το παπαδαριό. Ούτε τον Σουλτάνο, ούτε τους Άγγλους, κανέναν. Αποδυτηριάκια διαβάζεις. Δεν γράφουμε για να κατηγορήσουμε, παρά μόνον να δούμε. Είσαι εκτός κόλπου αν ξεχωρίζεις καλούς και κακούς. Όλοι πούστηδες είναι. Ο καθένας κυττάει το συμφέρον του.
Να το κλείσω. Σούλτανος με κατανόηση ο δικός σου. Αφού τον προσκύνησαν οι ιεράρχες της ορθοδοξίας, τους χάρισε τη ζωή. Αυτοί, όμως, δεν δήλωσαν υποταγή για να γλυτώσουν το κεφάλι τους, αλλά για το καλό της Ελλάδος. Δεν μετριώνται πόσοι κερατάδες φέρθηκαν αντεθνικά για το καλό της Ελλάδος.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα