Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να κάνετε για να συλλάβετε και πότε να αρχίστε να ανησυχείτε

conceptionstogia.jpg

Αν έχετε βάλει προς για παιδί μην χάνετε χρόνο προσπαθώντας στα τυφλά. Οργανωθείτε και κάντε το σωστά, προκειμένου να αυξήσετε τις πιθανότητες να εκπληρωθεί το όνειρό σας.
Η σεξουαλική επαφή από μόνη της δεν φτάνει όταν άλλες παράμετροι δεν συνηγορούν.  Έτσι, εάν ένα ζευγάρι επιθυμεί να συλλάβει και εφόσον ο κύκλος της γυναίκας είναι φυσιολογικός, θα πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική:
 
Να έρχεται σε επαφή κατά τις γόνιμες μέρες και κυρίως από τη 10η - 14η μέρα από την έναρξη της έμμηνης ρύσης, σε κύκλο 28 ημερών. Σε περίπτωση που ο κύκλος σας είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος θα πρέπει να μετράτε 10-14 ημέρες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία έλευσης της επόμενης περιοδου Το σπέρμα παραμένει μέσα στο γεννητικό σύστημα της γυναίκας από 12 μέχρι 72 ώρες, ενώ το ωάριο παραμένει διαθέσιμο για γονιμοποίηση από 12 μέχρι 24 ώρες από τη στιγμή που θα απελευθερωθεί.
Να αποφεύγει καταχρήσεις, όπως αλκοόλ, κάπνισμα κ.ά.
Να έχει μία ισορροπημένη διατροφή και ένα ισορροπημένο βάρος (κατάλληλο προσωπικό Δείκτη Μάζας Σώματος)
Να αποφεύγει τη χρήση λιπαντικών και άλλων κολπικών σκευασμάτων διότι αυτά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία των σπερματοζωαρίων.
 
Όταν … πελαργός δεν έρχεται

Οι πιθανότητες να συλλάβει ένα φυσιολογικό ζευγάρι (με την προϋπόθεση ότι έχει τις απαραίτητες επαφές) σε 1 μήνα είναι 25%, σε 3 μήνες 50%, σε 6 μήνες 75% και σε 1 χρόνο 85 - 90%. Το 10% των ζευγαριών που απομένει αντιμετωπίζουν προβλήματα υποβονιμότητας.
Όταν οι παραπάνω προϋποθέσεις πληρούνται, το περιθώριο που δίνουν οι ειδικοί για προσπάθεια σύλληψης με φυσικό τρόπο είναι ένας χρόνος,. Αν και τα περιθώρια που έχει κάθε ζευγάρι για να προσπαθήσει χωρίς παρέμβαση εξαρτώνται κατά πολύ από την ηλικία της γυναίκας, σε περίπτωση που μέσα σε αυτό το διάστημα δεν έχει προκύψει εγκυμοσύνη, τότε η επίσκεψη στον γιατρό είναι απαραίτητη. Σε περιπτώσεις όπου η γυναίκα είναι ηλικίας άνω των 35 ετών, παρουσιάζει ανωμαλίες στην περίοδό της ή υπάρχει ιστορικό που σχετίζεται με τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων, θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθούν σε γιατρό πριν από την πάροδο του χρόνου. Ένας ειδικός σε θέματα γονιμότητας γυναικολόγος και ένας ειδικός ανδρολόγος είναι οι γιατροί που μπορούν με επιστημονική εγκυρότητα να επιβεβαιώσουν το πρόβλημα της γονιμότητας στο ζευγάρι και να καθοδηγήσουν την προσπάθεια για τον εντοπισμό των αιτιών και την αντιμετώπισή τους.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα