Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Χυμοί που καθαρίζουν τα νεφρά και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος

Χάρη στις διουρητικές ιδιότητές του, ο συνδυασμός του λεμονιού με το καρπούζι βοηθά το σώμα σας να εξαλείφει τις τοξίνες. Σας διατηρεί ενυδατωμένους και προωθεί την καλή κυκλοφορία του αίματος.
xumoi



Ο υγιεινός τρόπος ζωής προωθεί τη σωστή λειτουργία των νεφρών και την καλή κυκλοφορία του αίματος και χωρίς αμφιβολία αποτελεί μια από τις βασικές μας προτεραιότητες.
Όταν αποφεύγουμε την καθιστική ζωή, το κάπνισμα και ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά κερδίζουμε χρόνια ζωής. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε το γιατρό σας για τακτικά τσεκάπ!
Όπως ήδη γνωρίζετε, η φύση μάς προσφέρει τόσα πολλά υλικά που μπορούν να ενισχύσουν την εσωτερική ισορροπία του σώματός μας, να βοηθήσουν τα νεφρά μας να λειτουργούν σωστά και να προωθήσουν την κατάλληλη ροή του αίματος.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα από κατάλληλα θρεπτικά συστατικά και όταν τα καταναλώνετε τακτικά μπορούν να βελτιώσουν απίστευτα την υγεία σας. Στο σημερινό άρθρο, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε μερικούς από τους πιο γευστικούς και θρεπτικούς φυσικούς χυμούς που μπορείτε να απολαμβάνετε.
Είστε έτοιμοι να τους σημειώσετε;

Χυμός με καρότο, λεμόνι και αγγούρι

Για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος, τον καθαρισμό του σώματός σας από τις τοξίνες και να βελτιώσετε την υγεία των νεφρών σας χρειάζεστε τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και διουρητικά.
Συνδυάζοντας το καρότο, το λεμόνι και το αγγούρι βοηθάτε στην εξισορρόπηση του pH του σώματός σας και στην εξάλειψη των βλαβερών τοξινών που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες. Αυτή η συνταγή βοηθά επίσης στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

Να θυμάστε ότι τα νεφρά σας όχι μόνο πρέπει να καθαρίζουν το κυκλοφορικό σας και να αποβάλουν τις τοξίνες αλλά θα πρέπει επίσης να φιλτράρουν την περιττή ποσότητα νατρίου που υπάρχει στο σώμα μας και να εκκρίνουν αυτές τις τρεις βασικές ορμόνες:
  • Ερυθροποιητίνη που είναι υπεύθυνη για την προώθηση της παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων.
  • Ρενίνη που ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος.
  • Καλσιτριόλη που αποτελεί ενεργή μορφή της βιταμίνης D και επιτρέπει την απορρόφηση του ασβεστίου για την υγεία των οστών μας.
Είναι εύκολο να ξεγελάσετε τον εαυτό σας λέγοντας ότι τα νεφρά σας λειτουργούν σωστά και ότι είναι υγιή. Αλλά να θυμάστε ότι η κακή διατροφή και η έκθεση στους περιβαλλοντικούς ρύπους η ή στις τοξίνες μπορούν να επηρεάσουν το σώμα μας, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωστή λειτουργία των νεφρών σας.
Αυτός ο χυμός βοηθά στην προστασία του ανοσοποιητικού σας συστήματος, προσφέρει άφθονα αντιοξειδωτικά και προωθεί την καλή κυκλοφορία του αίματος.Δώστε προσοχή στα υλικά που θα χρειαστείτε.
xumos karoto

Χυμός καρότο για τον καθαρισμό των νεφρών σας

Υλικά

  • καρότα
  • 1 αγγούρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κούπα νερό (200 ml)

Προετοιμασία

  • Ένα πράγμα που πρέπει πάντα να θυμάστε είναι ότι αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα νεφρά σας θα πρέπει πάντα να πίνετε άφθονο νερό και να δίνετε προσοχή στο σωστό είδος.
  • Τι εννοούμε; Το καλύτερο νερό για τη φροντίδα των νεφρών περιέχει χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία. Να αποφεύγετε κυρίως το νερό που περιέχει πολύ ασβέστιο ή μαγνήσιο.
  • Για να φτιάξετε αυτό το χυμό, το μόνο που χρειάζεται είναι να πλύνετε τα καρότα, να ξεφλουδίσετε το αγγούρι και να στύψετε ένα λεμόνι.
  • Τα προσθέτετε όλα σε ένα μπλέντερ μαζί με μια κούπα νερό και τα αναμειγνύετε μέχρι να αποκτήσετε ένα φρέσκο, ομογενοποιημένο χυμό.
  • Καλό είναι να τον πίνετε νωρίς το πρωί.

Χυμός με λεμόνι και καρπούζι

Αυτός ο χυμός με λεμόνι και καρπούζι είναι ιδανικός για νωρίς το απόγευμα με μερικά παγάκια. Είναι αναζωογονητικός, πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και δρα ως πανίσχυρο διουρητικό.
  • Το καρπούζι περιέχει περισσότερο νερό από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Έχει λίγες θερμίδες και η περιεκτικότητά του σε λυκοπένιο βοηθά στην ενδυνάμωση των συνδέσμων μεταξύ των νευρικών κυττάρων.
  • Όταν συνδυάζετε το λεμόνι με το καρπούζι, ενυδατώνετε το σώμα σας και βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος ενώ παράλληλα προωθείται η εξάλειψη των τοξινών χάρη στις διουρητικές ιδιότητες που διαθέτουν.
Υλικά
  • 1 κούπα καρπούζι (220 γραμμάρια)
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κούπα νερό (200 ml)

Προετοιμασία

  • Αυτός ο χυμός έχει τόσο εύκολη προετοιμασία και μπορείτε να τον ετοιμάσετε σε μερικά δευτερόλεπτα. Απλά προσθέτετε το καρπούζι κομμένο σε κύβους, το χυμό λεμόνι και το νερό στο μπλέντερ σας.
  • Πολτοποιήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και θα έχετε ένα αναζωογονητικό ρόφημα για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού. Αν δείτε ότι η γεύση του είναι λίγο πικρή, μπορείτε να τον γλυκάνετε με λίγο μέλι.

Χυμός με σέλινο και ραπανάκι

xumos rapanaki
Τα ραπανάκια είναι γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους ενάντια στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Επιπλέον, καθαρίζουν το κυκλοφορικό σας και έχουν ελάχιστες θερμίδες.
Μην ανησυχείτε για την πικάντικη γεύση τους. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό τους οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε γλυκοζινολικές ενώσεις που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και διευκολύνουν την αποβολή τοξινών από το σώμα ενώ παράλληλα καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών.
Μη διστάσετε να δοκιμάσετε αυτό τον εξαιρετικό συνδυασμό με ραπανάκι και σέλινο: είναι ένας ιδανικός τρόπος για να προωθήσετε την καλή υγεία των νεφρών σας χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Υλικά

  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 2 ραπανάκια
  • 1 κούπα νερό (200 ml)

Προετοιμασία

  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε πολύ καλά τα λαχανικά. Έπειτα τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια για να αναμειχθούν πιο εύκολα.
  • Προσθέτετε τα πάντα στο μπλέντερ και τα αναμειγνύετε μέχρι να αποκτήσετε έναν ομοιογενή χυμό. Τον καταναλώνετε τα πρωινά για τουλάχιστον τρεις φορές την βδομάδα.
Θα ενθουσιαστείτε με τα οφέλη τους!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα