Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ – ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ? – ΑΝ ΟΧΙ, ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ


Οι περισσότεροι τρέχουμε δίχως σκοπό, σαν αυτοκίνητα φυγάδων, χωρίς κανένα σχέδιο. Τρέχοντας αψήφιστα στο δρόμο της ζωής, δεν συνειδητοποιούμε τον σκοπό του ταξιδιού μας. Σπάνια προσέχουμε αν βρισκόμαστε σε ελικοειδείς παράδρομους που δεν οδηγούν πουθενά ή σε ευθείς δρόμους που οδηγούν κατ’ ευθείαν στον σκοπό μας. Πώς μπορούμε να βρούμε τον σκοπό μας αν δεν τον σκεφτόμαστε ποτέ?
Έχετε επιτρέψει να διαστρεβλωθεί η ζωή σας από δυνάμεις που φαίνονται να είναι ισχυρότερες από τις δικές σας? Έχετε, άραγε, τον έλεγχο της ζωής σας? Μη βυθίζεστε μέσα στο τέλμα της μετριότητας. Υψωθείτε πάνω από τα πλήθη. Βγείτε από την αποπνικτική μονοτονία της ρουτίνας και περάστε σε μια πιο εκλεπτυσμένη, πιο πολύχρωμη ζωή, αυτήν της επιτυχίας και της διαρκώς ανανεούμενης γαλήνης.
Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σας. Έχετε δημιουργηθεί κατ’ εικόνα του Θεού. Αυτός είναι ο αληθινός Εαυτός σας. Η συνειδητοποίηση της εικόνας του Θεού μέσα σας είναι η ύψιστη επιτυχία – απεριόριστη χαρά, εκπλήρωση κάθε επιθυμίας, νίκη επί όλων των δυσκολιών του σώματος και των παρεμβολών του κόσμου.
Δεν ξέρετε γιατί είστε εδώ στη γη ή γιατί είστε άντρας ή γυναίκα ή γιατί είστε όπως είστε. Δεν είστε εδώ απλώς για να κάνετε το κέφι σας. Είστε εδώ για να κάνετε το θέλημα του Θεού. Με το να εργάζεστε για τον εαυτό σας, δένεστε με τη ζωή. Με το να εργάζεστε για τον Θεό, είστε ελεύθεροι.

Μερικές φορές, όταν ταξιδεύω με αυτοκίνητο, βλέπω πόσοι πολλοί άνθρωποι έζησαν παλιότερα στα σπίτια που βλέπω στον δρόμο και πόσοι πολλοί θα έρθουν να μείνουν εκεί στο μέλλον. Μια φορά ο Κύριος μού είπε: «Δες τα ανθρώπινα κοτέτσια και πώς οι κάτοικοι έρχονται και φεύγουν. Έτσι είναι η ανθρώπινη ζωή». Μη δίνετε αδικαιολόγητη σημασία στις σκηνές που περνούν από τη ζωή σας. Είστε ο αθάνατος Εαυτός, που ζει προσωρινά μόνο σ’ ένα όνειρο που κάποιες φορές είναι εφιάλτης. Αυτή είναι η ανώτερη φιλοσοφία των Δασκάλων της Ινδίας.
Η νοημοσύνη που μας έδωσε ο Θεός είναι η πύλη για τον παράδεισο. Είναι η εξωτερική πόρτα για το βασίλειό Του, αλλά δεν τη χρησιμοποιείτε. Γιατί να μην τη χρησιμοποιήσετε τώρα, σήμερα? Μην περιμένετε να αφήσετε τη γη σαν σκυλί που το κλώτσησε ο θάνατος για να φύγει. Είναι έγκλημα κατά της ψυχής σας. Η νοημοσύνη σας σας δόθηκε για να ανακαλύψετε γιατί τοποθετηθήκατε εδώ: για να Τον βρείτε. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΣΚΕΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ. Δεν συνειδητοποιείτε πόσο αποτελεσματικά επιδρούν οι σκέψεις σας στον αιθέρα.
Μην περιμένετε άλλο! Όσοι ακούτε το μήνυμα αυτό να ξέρετε πως λέω την αλήθεια. Είναι η φωνή Του, η δύναμή Του, η εξουσία Του. Αν φανέρωνα όλες τις δυνάμεις που ο Θεός μου έχει δώσει, θα συνωστίζονταν πλήθη ανθρώπων. Αλλά δεν αποζητώ αυτού του είδους τους πιστούς. Όχι οι δυνάμεις, αλλά η αγάπη του Θεού είναι αυτό που πρέπει να σας προσελκύσει. Γιατί μόνον τότε θα αλλάξετε και θα προσπαθήστε να Τον γνωρίσετε. Αυτός είναι ο σκοπός μου.
Δεν θα μπορούσα να κηρύξω για τον Θεό κατά τον τρόπο αυτό αν δεν Τον γνώριζα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να Τον γνωρίσετε και εσείς. Γι’ αυτό το λόγο δίνω έμφαση στη συνειδητοποίηση του Εαυτού σας, που σημαίνει πως μπορείτε να γνωρίσετε μέσα από την ίδια σας τη συνειδητότητα πως ό,τι λέω είναι αληθινό. Δεν χρειάζεται να πιστεύετε. Μπορείτε να ΞΕΡΕΤΕ. Αν είχα χίλιους μήνες περιθώριο, θα μιλούσα όλο αυτό το διάστημα για να καταφέρω να σας πείσω.
ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ…
Αν δεν είστε ευτυχισμένοι με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα στη ζωή σας, αλλάξτε τα. Δεν μου αρέσει να ακούω ανθρώπους να αναστενάζουν και να αποδίδουν την παρούσα αποτυχία σε λάθη προηγούμενης ζωής. Αυτό είναι πνευματική τεμπελιά. Στρωθείτε στη δουλειά και βγάλτε τα αγριόχορτα από τον κήπο της ζωής σας.
Η αληθινή κατάσταση του Εαυτού, της ψυχής, είναι μακαριότητα, σοφία, αγάπη, γαλήνη. Είναι το να είστε τόσο ευτυχισμένοι, ώστε ό,τι κι αν κάνετε, να το απολαμβάνετε. Δεν είναι αυτό πολύ καλύτερο από το να περιπλανιέστε στον κόσμο σαν ένας ανήσυχος δαίμονας που δεν μπορεί να βρει ικανοποίηση σε τίποτα?
Ένας σβώλος άμμου δεν μπορεί να αντέξει τη διαβρωτική δύναμη των κυμάτων του ωκεανού. Ένας άνθρωπος που δεν έχει αδιατάρακτη εσωτερική γαλήνη, δεν μπορεί να παραμείνει ήρεμος κατά τη διάρκεια νοητικών συγκρούσεων.
Όμως, όπως ένα διαμάντι παραμένει αμετάβλητο, όσα κύματα κι αν στροβιλίζονται τριγύρω του, έτσι και ένα άτομο που έχει θεμελιώσει μέσα του την ηρεμία, εξακολουθεί να παραμένει ακτινοβόλα γαλήνιο, ακόμα κι όταν τον περιστοιχίζουν δοκιμασίες απ’ όλες τις πλευρές. Από τα μεταβαλλόμενα νερά της ζωής, ας διασώσουμε, μέσω του διαλογισμού, το διαμάντι της αμετάβλητης συνειδητότητας της ψυχής, το οποίο αστράφτει από την παντοτινή χαρά του Πνεύματος. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα