Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς να αφυπνιστεί η Κουνταλίνι με ασφάλεια !

Από τον GrandMaster Choa Kok Sui
 

Τι είναι η Κουνταλίνι; Ο όρος Κουνταλίνι, όπως χρησιμοποιείται από τους γιόγκι, αναφέρεται στην Ιερή Φωτιά βρίσκεται κοντά στη βάση της σπονδυλικής στήλης.

Η Κουνταλίνι έχει επτά στρώματα. Κάθε στρώμα έχει επτά υπο-στρώματα. Συνεπώς, υπάρχουν σαράντα εννέα βαθμίδες αφύπνισής της.
Με άλλα λόγια, το θέμα δεν είναι αν η Κουνταλίνι θα αφυπνιστεί ή όχι, αλλά το θέμα είναι πώς αφυπνίστηκε η Κουνταλίνι, ή σε ποιο βαθμό έχει αφυπνιστεί. Ακόμη και στους κοινούς ανθρώπους, η Κουνταλίνι είναι ήδη αφυπνισμένη, αλλά σε ένα πολύ μικρό βαθμό.

Στην Ινδία, ο βαθμός αφύπνιση της ενέργειας Kundalini συμβολίζεται με τον αριθμό από κόμπρες που αιωρείται στην κορυφή του κεφαλιού του γιόγκι. Ο αριθμός των κομπρών συμβολίζει τον αριθμό των στρωμάτων που η Κουνταλίνι έχει ενεργοποιηθεί. Μερικές φορές μπορεί να δείτε ένα άγαλμα ενός γιόγκι διαλογισμό, με μια, τρεις ή πέντε κόμπρες να αιωρούνται πάνω από το κεφάλι του. Αλλά σπάνια θα δείτε ένα γλυπτό που δείχνει επτά κόμπρες πάνω από το κεφάλι του γιόγκι. Επτά κόμπρες συμβολίζουν μια πολύ προχωρημένη ψυχή, ένα μεγάλο πνευματικό δάσκαλο.
Στην Κίνα, ένας σοφός που έχει αφυπνίσει πλήρως την ενέργεια Κουνταλίνι και την έχει κατακτήσει, αντιπροσωπεύεται από ένα άτομο που ιππεύει ένα δράκο. Για το λόγο αυτό ορισμένοι πίνακες απεικονίζουν την Μποντισάτβα Kuan Yin με αυτόν τον τρόπο.
Στην Αίγυπτο, η αφύπνιση της ενέργειας Kundalini, η οποία έχει αυξηθεί μέχρι το κέντρο της κεφαλής, συμβολίζεται με ένα φίδι στην κεφαλή του Φαραώ.

Ποια είναι η χρήση της ενέργειας Κουνταλίνι στην πνευματική πρακτική;


Η ενέργεια Kundalini δίνει τη δυνατότητα στα εγκεφαλικά κύτταρα να εγγράφουν πνευματικές ή "υψηλότερες" εμπειρίες και ερεθίσματα. Η ποιότητα του φυσικού σώματος, ειδικά του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, βελτιώνονται ή αναβαθμίζονται. Μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο, ένα άτομο, του οποίου η Kundalini είναι εξαιρετικά αφυπνισμένη, μπορεί να γίνει μια ιδιοφυία, ένας μεγάλος χαρισματικός ηγέτης ή ένας μεγάλος πνευματικός δάσκαλος.

Όταν η Κουνταλίνι αφυπνισθεί, τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά του προσώπου θα μεγεθυνθούν σε πολύ υψηλό βαθμό. Η ενέργεια Kundalini είναι σαν λίπασμα. Ό,τι σπόροι είναι στο έδαφος θα ενθαρρυνθούν για να αναπτυχθούν. Έτσι, ό,τι αρχαίους σπόρους ένα πρόσωπο κατέχει, είτε καλούς ή κακούς, θα τους μεγεθύνει. Για το λόγο αυτό ένα άτομο που πηγαίνει στο πνευματικό μονοπάτι βιώνει έντονες εσωτερικές μάχες. Συνεπώς, είναι σημαντικό να ασκηθεί στον εσωτερικό καθαρισμό.

Μια από τις παρενέργειες της ακατάλληλης, πρόωρης αφύπνισης της Κουνταλίνι είναι μια υπερβολική ή ανεξέλεγκτη σεξουαλική ορμή. Ένα άτομο μπορεί να γίνει μανιακός του σεξ. Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει υπερβολική υπερηφάνεια, ή ακόμη και να γίνει ένας μεγαλομανής.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι της αφύπνισης της ενέργειας Κουνταλίνι, αλλά η διαδικασία πρέπει να γίνει σωστά. Πρέπει να υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία.

Πρώτον, το φυσικό σώμα και το ενεργειακό σώμα πρέπει να καθαριστούν ή να εξαγνιστεί, έτσι ώστε η ενέργεια Kundalini, εφόσον αφυπνισθεί σε μεγαλύτερη βαθμίδα, να μπορεί να ρεύσει εύκολα χωρίς καμία απόφραξη και χωρίς να προκαλείται βλάβη στο φυσικό σώμα.
Δεύτερον, είναι σημαντικό ότι πρέπει κανείς να ασκεί εσωτερικό εξαγνισμό τακτικά, μέσω της δημιουργίας χαρακτήρα. Αυτό γίνεται με την ανάπτυξη αρετών και την άρση των ελαττωμάτων ή των εσωτερικών αδυναμιών.
Τρίτον, τα υψηλότερα chakras, ειδικά το τσάκρα της καρδιάς και το chakra της κορώνας, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν πρώτα, πριν την αφύπνιση της ενέργειας Kundalini. Αυτά τα δύο κέντρα είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Η ενεργοποίηση του κέντρου της καρδιάς διασφαλίζει ότι η αυξημένη πνευματική ικανότητα και η αύξηση της δύναμη της θέλησης, θα χρησιμοποιηθούν σωστά και ακίνδυνα.
Η ενεργοποίηση του τσάκρα του στέμματος επιτρέπει στην πνευματική ενέργεια να κατέβει ή να ρεύσει προς τα κάτω, προκειμένου (1) να αφυπνίσει την ενέργεια Kundalini με ασφάλεια, (2) να την αφυπνίσει σε μεγαλύτερο βαθμό, και (3) ρυθμίσει την ενέργεια Kundalini.
Η ενέργεια Κουνταλίνι μεταφέρεται μέσω της πνευματικής ενέργειας, μέχρι τα υψηλότερα κέντρα και το κέντρο του στέμματος.

Οι πνευματικοί ασκητές που ενδιαφέρονται για μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο αφύπνισης της ενέργειας Κουνταλίνι, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσουν τον Διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές.
Σε αυτόν το διαλογισμό, το κέντρο της καρδιάς και το κέντρο του στέμματος έχουν πρώτα ενεργοποιηθεί πολύ.
Στη συνέχεια, η πνευματική ενέργεια έρχεται κάτω σε μεγάλες ποσότητες και πηγαίνει στην περιοχή κοντά στη βάση της σπονδυλικής στήλης, αφυπνίζοντας σταδιακά την ενέργεια Kundalini σε μεγαλύτερο βαθμό, και στη συνέχεια ρυθμίζοντας τη, την φέρνει επάνω στα ανώτερα κέντρα και στο κέντρο του στέμματος.

Κατά την άσκηση του Διαλογισμού στις Δίδυμες Καρδιές, μπορεί να νιώθετε το κεφάλι σας να πιέζεται προς τα κάτω. Αυτή η αίσθηση είναι η κάθοδος της πνευματικής ενέργειας. Μπορεί να αισθανθείτε την ενέργεια ανεβαίνει σπονδυλική στήλη σας. Αυτή είναι η ενέργεια Κουνταλίνι που ανεβαίνει. Όταν η ενέργεια Kundalini πηγαίνει στο κέντρο του στέμματος, μερικοί μπορεί να αισθάνονται ότι το κεφάλι τους εκρήγνυται ή πρόκειται να εκραγεί ή να δουν το κεφάλι τους σαν πηγή του φωτός. Άλλοι μπορεί να αισθάνονται μια ενέργεια να τους τραβά επάνω. Κάποιοι μπορεί να δουν διορατικά τα αστέρια και τους γαλαξίες, ή να αισθάνονται τη συνείδησή τους να επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο.
Πιο προηγμένες πρακτικές διαλογισμού αναλύονται στο βιβλίο και το εργαστήριο “Meditations for Soul Realization” and Arhatic Yoga®.

Μια άλλη μέθοδος αφύπνισης της ενέργειας Κουνταλίνι είναι με τη χρήση ειδικών πρακτικών Hatha Yoga. Αν γίνει σωστά, και καθοδηγείται από τον αρμόδιο δάσκαλο, αυτή η μέθοδος είναι σχετικά ασφαλής, αλλά αργή. Δεν είναι τόσο ισχυρή ή τόσο γρήγορη, όπως όταν κάποιος χρησιμοποιεί προηγμένες πνευματικές τεχνικές.

Επίσης μια άλλη μέθοδος αφύπνισης της ενέργειας Κουνταλίνι είναι με τη χρήση απεικόνισης και μάντρα και με την αφύπνιση της Κουνταλίνι από κάτω προς τα πάνω.
Αυτή είναι μια παλιά μέθοδος. Υπάρχει μια τάση υπερβολικής ενεργοποίησης της κατώτερης φύσης, εκτός εάν ο εσωτερικός καθαρισμός γίνεται με επιμέλεια. Η μέθοδος αυτή δεν είναι κατάλληλη για τις παρούσες συνθήκες διαβίωσης. Είμαστε συνεχώς βομβαρδιζόμενοι με υπερβολική σεξουαλική διέγερση και άλλα ερεθίσματα, που τείνουν να δημιουργήσουν υπερβολική και έμμονη επιθυμία για τα υλικά πράγματα.
Ταινίες που προβάλουν κατ 'επανάληψη χαρακτήρες με χρήση χυδαίας γλώσσας και βίας, και πάρα πολύ ατομικισμό και εγωισμό. Όλες αυτές οι συνθήκες δεν υπήρχαν στην αρχαιότητα. Η μέθοδος αυτή δεν είναι κατάλληλη για τους πνευματικούς ασκητές, που ζουν σε αυτό το είδος κοινωνικού περιβάλλοντος.

Με την ασφαλή αφύπνιση της ενέργειας Κουνταλίνι με το Διαλογισμό στις Δίδυμες Καρδιές, και άλλες ανώτερες πνευματικές πρακτικές, μπορείτε να ζήσετε την ευτυχή ένωσή σας με τη θεία φύση σας, καθώς παίρνετε αυτό το έμπρακτο ταξίδι προς την πνευματική μεταμόρφωση.

Αυτό είναι μόνο ένα απόσπασμα από το τελευταίο βιβλίο του GrandMaster Choa Kok Sui “Meditations for Soul Realization”.
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μετά την ενεργοποίηση της Κουνταλίνι μου, άρχισα να συναντώ ανθρώπους που είναι σε θέση να εισέλθουν, να διαβάσουν, και να αισθανθούν τα ενεργειακά πεδία των άλλων.
Ατομα με ενεργοποιημένη Kundalini μπορούν να το κάνουν αυτό, καθώς και να είναι τηλεπαθητικοί, διαισθητικοί, να έχουν ενσυναίσθηση, να είναι μάντεις, και άλλα.
Όπως όλοι οι άνθρωποι, αυτά τα άτομα μπορεί να σεβαστούν την ιδιωτική ζωής

σας, και κάποια όχι, αλλά όλοι μας έχουμε την ικανότητα να θέτουμε κατάλληλα όρια για να κρατήσουμε τους ανθρώπους έξω από τα πεδία μας.
Η μόνη διαφορά με τους ανθρώπους με ενεργοποιημένη Kundalini, είναι ότι μπορούν να νιώσουν άλλους μέσα στο ενεργειακό τους πεδίο. Αν και δεν μπορείτε να έχετε επίγνωση, οι άνθρωποι είναι μέσα στο ενεργειακό σας πεδίο κάθε μέρα.
Η τεχνική να κρατήσουμε τον κόσμο έξω από τα χωράφια μας, είναι αρκετά απλή. Η σκέψη είναι ενέργεια. Οι άνθρωποι μπορούν να εισέλθουν στο ενεργειακό σας πεδίο μόνο με το να σας σκέφτονται. Ατομα με ενεργοποιημένη Kundalini, τηλεπαθητικοί, διαισθητικοί, διορατικοί και όσοι έχουν ενσυναίσθηση, γνωρίζουν και αισθάνονται αυτή την ενέργεια, και μπορούν να ελέγξουν την είσοδο και την έξοδο από άλλα πεδία.

Για να αποκλείσετε κάποιον άλλον από την είσοδο του στο πεδίο σας, πρώτα, καθόριστε την πρόθεσή σας ότι δεν θέλετε αυτό το άτομο στο πεδίο σας. Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας να φανταστείτε μια ασπίδα ή ένα θόλο γύρω σας, έτσι ώστε το άτομο αυτό να μην μπορεί να εισέλθει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας για να πείτε, "όχι, δεν μπαίνεις εδώ". Το μυαλό σας είναι εξαιρετικά ισχυρό, και μπορείτε να εμποδίσετε οποιονδήποτε από την ανάγνωση του μυαλού σας, τα συναισθήματά σας, και το ενεργειακό σας πεδίο.

Ομοίως, αν θέλετε να απαλλαχθείτε από τον σύντροφό σας, τον φίλο σας, κλπ., μην τους σκέφτεστε. Καθώς σταματάτε να σκέφτεστε γι 'αυτούς, και να επικεντρώνεστε σε κάτι άλλο κάθε φορά που θα αρχίζετε να σκέφτεστε γι' αυτούς, σύντομα θα είστε σε θέση να τους αφήσετε μόνιμα, επειδή δεν συνδέεστε πια μαζί τους μέσω της ενέργειάς τους.
Ελέγξτε τις σκέψεις σας και μπορείτε να έχετε τον έλεγχο της ζωής σας. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί διαλογίζονται. Είναι ένας τρόπος για να μάθετε να ελέγχετε τις σκέψεις σας, και να έχετε τον έλεγχο της ζωής σας.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα