Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Τι “ξέχασαν” να σας πουν για την ταυτότητα ακινήτου – Όλα τα ψέματα περί αυθαίρετων

spitia
Τι σας είπαν; Τι ακούσατε; Ότι αλλάζει ο νόμος περί αυθαιρέτων γι’ αυτό και θα καθιερωθούν οι “ταυτότητες ακινήτων”. Ε, λοιπόν…. ΨΕΜΑ!!! Μέγα ψέμα!
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου έτσι.  Πόσες φορές γράψαμε στην AllNewz ότι τα πράσινα πιστοποιητικά που κάποια στιγμή καθιερώθηκαν στις αρχές των μνημονίων για όσους θέλουν να νοικιάσουν ή πουλήσουν ένα ακίνητο θα εξελιχθούν σε μόνιμο πιστοποιητικό ακόμα και για απλή ιδιοκατοίκηση; Άπειρες! Κι αυτό γιατί… έχει και συνέχεια, το επόμενο και τελικό κεφάλαιο: Αν δεν κάνεις το σπίτι σου ενεργειακό έρχονται πρόστιμα. Κι αν δεν μπορείς να τα πληρώσεις, πας φυλακή και σου παίρνουν το σπίτι.
Αυτός ο νόμος, λοιπόν, που “σκέφτηκε” ο Τσιρώνης, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον δήθεν εντοπισμό των αυθαιρέτων, αλλά έχει σχέση με το ότι η ατομική ιδιοκτησία της μικρομεσαίας τάξης είναι παγκοσμίως σε διωγμό.
Όλα τα κεφάλαια περί πιστοποιητικών που ξεδιπλώνονται σιγά σιγά στην Ελλάδα, έχουν ήδη διαβαστεί με τον πλέον οδυνηρό τρόπο στις ΗΠΑ. Άνθρωποι που κληρονόμησαν το σπίτι του παππού τους και που δεν μπορούσαν να πληρώσουν όλη την “ενεργειακή” αναβάθμιση, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και να πάνε στο νοίκι, αφού τους ζητούσαν να αλλάξουν κουφώματα, στέγες, τζάκια ακόμα και τις παλιές μασίνες!

Ταυτότητα Κτιρίων: Τι θα απαιτείται

α. η οικοδομική άδεια του κτιρίου, θεωρημένη από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία,
β. τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, θεωρημένα από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία,
γ. το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου ή τμημάτων αυτού,
δ. τα σχέδια κατόψεων, τα οποία αποτυπώνουν το κτίριο όπως κατασκευάσθηκε τελικώς, καθώς και την τυχόν αναγκαία ενημέρωση ή αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας κατά τις κείμενες διατάξεις,
ε. το έντυπο ελέγχου για την αρχιτεκτονική μελέτη του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου αυτού,
στ. το έντυπο ελέγχου για τη στατική μελέτη του κτιρίου,
ζ. το έντυπο ελέγχου για τις μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου,
η. το βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται οι χώροι και οι εγκαταστάσεις του κτιρίου, όπου αναγράφεται η ημερομηνία λήψης του,
θ. τον πίνακα χιλιοστών και τη μελέτη κατανομής δαπανών του κτιρίου,
ι. πιστοποιητικό πληρότητας της Ταυτότητας Κτιρίου.
Αν για κάποιους φαντάζουν αρκετά πρέπει να έχουν υπόψη ότι κάθε κτίριο ήδη σήμερα πρέπει να διαθέτει:
Α. μία πραγματική υφιστάμενη κατάσταση με συγκεκριμένη επιφάνεια, χρήση και μορφή
Β. μία επιφάνεια και χρήση κατά τη δήλωση του Ε9
Γ. μία περιγραφή στον τίτλο ιδιοκτησίας (αν υπάρχει)
Δ. μία επιφάνεια και χρήση κατά τη δήλωση στην Κτηματολόγιο Α.Ε.
Ε. μία επιφάνεια και χρήση στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. (αν ηλεκτροδοτείται)
Ζ. μία λιγότερο ή περισσότερο λεπτομερή περιγραφή στην οικοδομική άδεια (αν δεν είναι αυθαίρετο ή απολύτως ταυτόσημο με αυτή)
Η. μία λεκτική ή σχεδιαστική περιγραφή τακτοποιημένων ή νομιμοποιημένων χώρων με πρόσφατους ή παλαιότερους νόμους
Θ. πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης
Ι. πιθανές διεκδικήσεις από δικαστικές αποφάσεις όμορων ιδιοκτητών ή το δημόσιο (ρυμοτομούμενα, δάση, ρέματα, ακτογραμμές) και διάφορα άλλα στοιχεία πιο ειδικά. 
Μόνο το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης είναι μια αράδα χαρτιά και ένας σκασμός χρήματα για να το ετοιμάσεις. Και τα περί 400 ευρώ μόνο κόστος ξεχάστε τα.
Γιατί όμως γίνονται όλα αυτά; Η απάντηση είναι στις λέξεις κλειδί “Βιώσιμη Ανάπτυξη” και στη συνεργασία του Τσίπρα με το κόμμα των Οικολόγων. Και τα δυο μαζί, είναι η υλοποίηση της Ατζέντας 21 του ΟΗΕ δήθεν για την αειφόρο ανάπτυξη.
Θεωρίες συνωμοσίας που αποδεικνύονται πράξη
Όσοι από μας μιλούσαμε για την περίφημη Ατζέντα 21 που υπεγράφη το 1992 στον ΟΗΕ, λέγαμε ότι η ατομική ιδιοκτησία είναι προς διωγμό. Ειδικά εκείνη που βρίσκεται σε περίχωρα πόλεων. Ενώ για τις πολυκατοικίες τα σχέδια είναι άλλα: μικρότερα διαμερίσματα ανά άτομο, όλα με “έξυπνη τεχνολογία” και δήθεν πράσινα, σε τεράστια κτήρια κάθετης ανάπτυξης για την επερχόμενη αύξηση αστυφιλίας. Ήδη στο εξωτερικό τέτοια τέρατα πολυκατοικίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ στο Ελληνικό αναμένεται να είναι το πρώτο. Μάρκετ, γυμναστήρια και σχολεία κ.λ.π. επίσης σε κάθετη ανάπτυξη ή σε μικρή ακτίνα από τις κατοικίες.
agenda21_05_03
Έτσι θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος, με τους πληθυσμούς συσσωρευμένους και με την μετακίνηση ελαχιστοποιημένη. Πολύ σύντομα καταργούνται με αποφάσεις -ακόμα και στην ΕΕ- όλα τα βενζινοκίνητα/ντήζελ/αερίου αυτοκίνητα (ήδη καθιερώθηκε σε κάποιες πόλεις ή έχει μπει χρονοδιάγραμμα) και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με ποδήλατα ή ΜΜΜ. Τα λίγα ηλεκτροκίνητα θα κοστίζουν μόνο για τις γερές τσέπες εκείνων που θα έχουν καταφέρει να σώσουν και τις βίλες στα προάστια.
9a5a9901902f8fe76f7f4f0561d66149

Τι ανακοίνωσε ο “πράσινος” Τσιρώνης

“Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα απόβλητα, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και προώθηση ρυθμίσεων για την εκπόνηση των δασικών χαρτών, για τους δασικούς συνεταιρισμούς, για την τροποποίηση του νόμου για τα αυθαίρετα, για απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένων-γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, για αξιοποίηση της γεωθερμίας, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης. Παράλληλα ανακοίνωσε την θέσπιση της Ταυτότητας Ακινήτου και την αλλαγή του πλαισίου για το κυνήγι”.
Αναλυτικά:
  • Την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία και θα κοστίσει στην χώρα 700 δισ. μέχρι το 2100
  • Εντατικοποίηση ανάρτησης των δασικών χαρτών και βαθμιαία επίλυση των χρόνιων προβλημάτων με οικισμούς εντός δασικών εκτάσεων – αλλαγή του νόμου για το κυνήγι
  • Συνεργασία όλων των φορέων, που ασχολούνται με το κλίμα, ώστε να σταματήσει η κατασπατάληση πόρων
  • Εφαρμογή της ταυτότητας κτιρίου ώστε να τερματιστεί οριστικά η αυθαίρετη δόμηση
  • Αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων οικισμών και διατηρητέων κτιρίων
  • Ξεμπλοκάρισμα πολεοδομικών και χωροταξικών παρεμβάσεων (πχ ΓΠΣ, ΣΧΟΑΠ, ΠΔ)
  • Προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του κτηματολογίου
  • Οριστική οριοθέτηση ρεμάτων
  • Ολοκλήρωση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών, ΠΔ και διαχειριστικών σχεδίων για όλη την Ελλάδα
  • Εκπόνηση δασολογίου.
Το διαβάσατε καλά; Το ξαναγράφω: Την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία και θα κοστίσει στην χώρα 700 δισ. μέχρι το 2100!
Δυο φορές το ελληνικό χρέος που υποτίθεται θα ξεχρεώνουμε μέχρι το 2100!!! Για να “προσαρμοστούμε” στην κλιματική αλλαγή, αφού έχουμε χάσει όλοι τα σπίτια και τα Ι.Χ. κι έχουμε μείνει στο δρόμο, εμείς, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας! Κι εδώ, δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε για μια ακόμα φορά. Η Βιώσιμη Ανάπτυξη που ακούγατε τόσα χρόνια από τους πολιτικούς και τελευταία από τον Τσίπρα, μόλις τώρα αρχίζει να δείχνει τα αληθινά δόντια της στην Ελλάδα. Κοφτερά και σαρκοβόρα.
Όσο για το τυράκι περί των μεταλλαγμένων, είναι εντελώς για γέλια, αφού αυτά κυκλοφορούν μια χαρά ήδη στους αγρούς ή στις εισαγόμενες ζωοτροφές και άντε να τα πάρεις χαμπάρι εφόσον δεν είναι υποχρεωτική η σήμανση. Αλλά, το “μεταλλαγμένο” πιάνει σαν προπαγάνδα.

Εντάξει, θα μας πάρουν τα σπίτια και τα αυτοκίνητα, άλλο κακό θε να μας βρει;

Ω ναι, θε να μας βρει. Ο κος Τσιρώνης σκοπεύει, λέει, “την εφαρμογή ενεργειακής πολιτικής με στόχο την τελική απεξάρτηση της χώρας διαδοχικά από την παραγωγή ενέργειας από πετρέλαιο κι από τις εισαγωγές ενέργειας, εν τέλει από τα ορυκτά καύσιμα”.
Που σημαίνει ότι ο πλούτος της χώρας μας που λέγεται λιγνίτης, μάλλον θα χαριστεί σε καμιά Γερμανία ή στον Σόρος. Γιατί η μεν πρώτη πουλάει ΑΠΕαλλά το γύρισε η ίδια στον λιγνίτη, ο δε Σόρος προπαγανδίζει τις ΑΠΕ στις ΗΠΑ, αλλά αγόρασε όλο τον άνρθακα για ψίχουλα!
Είπαμε, η κλιματική αλλαγή είναι καλή μπίζνα. Για τις τράπεζες, ντόπιες και διεθνής, που θα χρεώσουν κι άλλο νοικοκυριά και έθνη, αλλά θα μπουζουριάσουν και τους πληθυσμούς σε έξυπνες πόλεις για καλύτερο έλεγχο.
Όσο για την “αξιοποίηση της γεωθερμίας” του κου Τσιρώνη… τι να πω; Απλώς παραθέτω απόσπασμα από ένα σάιτ που αναφέρει τα υπέρ και κατά της Γεωθερμίας:
seismos
2. Μπορεί να προκαλέσει σεισμούς.Που ρε μπαρμπα-Γιάννη ατζεντά θα κάνεις Γεωθερμία; Στην Ελλάδα; Τι άλλο θα ακούσουμε, την κλιματική σας την αλλαγή μέσα!!!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα