Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Είναι κακό να ξυρίζετε ή να αφαιρείτε το ηβικό τρίχωμα;

Το ηβικό τρίχωμα παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της περιοχής των γεννητικών οργάνων από παθογόνους οργανισμούς και εξωτερικούς παράγοντες. Είναι επίσης σημαντικό να δίνετε προσοχή σε πιθανούς ερεθισμούς στη συγκεκριμένη περιοχή.


Να ξυρίζεται κανείς ή να μην ξυρίζεται… ιδού η απορία! Επικρατεί μεγάλη διαμάχη πάνω σε αυτό το θέμα και πολλές γυναίκες δεν ξέρουν τι να κάνουν.
Αφήνετε το ηβικό τρίχωμα να μεγαλώσει ή το ξυρίζετε τελείως; Οι γυναίκες που επιλέγουν την πρώτη λύση λένε ότι τους προστατεύει από ασθένειες, ενώ οι γυναίκες που επιλέγουν τη δεύτερη λένε ότι το κάνουν για αισθητικούς λόγους.
Είναι κακό να ξυρίζετε ή να αφαιρείτε το ηβικό τρίχωμα; Θα σας πούμε σε αυτό το άρθρο!
Ο σκοπός του ηβικού τριχώματος
Το σώμα δεν άφησε τίποτα στην τύχη κατά την εξέλιξή του, όμως πολλές γυναίκες (και όλο και περισσότεροι άνδρες) αποφασίζουν να ξυρίζονται. Για να αποφασίσετε αν θα ξυρίζεστε, πρέπει να ενημερωθείτε για μερικά πράγματα.
Δεν είναι καλό να βασίζετε τη συγκεκριμένη απόφαση σε προκαταλήψεις ή στη μόδα.
skopos-ivikou-trihomatos
Να θυμάστε ότι το ηβικό τρίχωμα έχει αρκετούς διαφορετικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένων των εξής:
  • Δημιουργεί ένα φράγμα για να εμποδίσει τα βακτήρια ή τους ιούς του περιβάλλοντος από το να προκαλέσουν μολύνσεις ή ασθένειες.
  • Διατηρεί μια ευχάριστη και κατάλληλη θερμοκρασία για τη σωστή λειτουργία των γυναικείων γεννητικών οργάνων.
  • Φέρει τις προσωπικές οσμές (που δημιουργούνται από τις φερομόνες) οι οποίες μεταδίδουν σεξουαλικές πληροφορίες για τη διέγερση της ερωτικής επιθυμίας ενός συντρόφου.
  • Προλαμβάνει τους ερεθισμούς στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατά τη σεξουαλική επαφή, καθώς η τριβή θα μπορούσε να προκαλέσει κοκκινίλα και ενόχληση.
  • Λόγοι για να μην ξυρίζετε το ηβικό τρίχωμα
Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί να μην κάνετε αποτρίχωση στην ηβική περιοχή, δώστε προσοχή στους παρακάτω λόγους, που θα σας πείσουν σχετικά με το γιατί είναι καλύτερο να αφήσετε τα πράγματα ως έχουν (ή απλώς να ψαλιδίζετε ελαφρά το ηβικό τρίχωμα).

Το δέρμα σας υποφέρει

ksiro-derma
Η αφαίρεση του ηβικού τριχώματος ερεθίζει τους θύλακες των τριχών και τους προκαλεί φλεγμονή, αφήνοντας ανοιχτές αμυχές (που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι). Το επαναλαμβανόμενο ξύρισμα προκαλεί επίσης οδυνηρή είσφρυση τριχών ή εγκαύματα, αν χρησιμοποιείτε κερί, ή κοψίματα, αν χρησιμοποιείτε ξυράφι.

Επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων

Η αποτρίχωση με κερί είναι μία από τις πιο επικίνδυνες μεθόδους για την ηβική περιοχή. Προκαλεί κοκκινίλα και εξασθενεί τους πόρους.
Όταν αυτό συνδυάζεται με την υγρασία και τη θερμοκρασία στη συγκεκριμένη περιοχή, αυτή γίνεται ιδανικό σημείο πολλαπλασιασμού βακτηρίων και στρεπτόκοκκου ομάδας Α. Και αν δεν έχετε καθόλου τρίχες εκεί, δεν υπάρχει τίποτα να εμποδίσει τους συγκεκριμένους μικροοργανισμούς από το να μπουν στο σώμα σας!

Έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσετε έρπη

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που ξυρίζουν εντελώς το ηβικό τρίχωμα είναι περισσότερο ευάλωτες στον έρπη των γεννητικών οργάνων. Όταν ξυρίζονται, δημιουργούν αμυχές στο δέρμα εκθέτοντας το σώμα στον ιό που προκαλεί το συγκεκριμένο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Περισσότερες περιπτώσεις HPV

ios-anthropinon-thilomaton
Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων εξαπλώνεται γρήγορα. Οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι η συγκεκριμένη νόσος στις περισσότερες περιπτώσεις μεταδίδεται χωρίς το άτομο να το γνωρίζει (επειδή δεν υπάρχουν αυτόματα συμπτώματα), ή λόγω έλλειψης ενημέρωσης. Οι ενήλικες που ξυρίζουν το ηβικό τρίχωμα αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες να μολυνθούν από το συγκεκριμένο ιό.

Η μόδα είναι απλώς μόδα

Πολλές γυναίκες θέλουν να απαλλαγούν από το ηβικό τους τρίχωμα. Όμως δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι τέτοιο απλώς επειδή είναι στη μόδα ή επειδή πιστεύετε ότι, αφού το κάνουν οι άλλοι, πρέπει να το κάνετε κι εσείς.
Αν δεν αισθάνεστε άνετα ή αν η αποτρίχωση πονάει υπερβολικά, καλύτερα να αφήσετε το ηβικό τρίχωμα όπως είναι.

Προσοχή στις δερματικές ασθένειες

Η ψωρίαση ή το έκζεμα μπορεί να επιδεινωθούν με το ξύρισμα. Αν πάσχετε από τις παραπάνω δερματικές ασθένειες, είναι καλύτερο να δείτε ένα γιατρό για να σας πει ποιος είναι ο συνιστώμενος τρόπος αποτρίχωσης.
Αν το παραλείψετε, η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί και λόγω αυτού ίσως αντιμετωπίσετε μεγάλη δυσφορία και πολύ πόνο.

Το ξύρισμα δεν είναι πιο υγιεινό

ksyrisma
Πρόκειται για έναν από τους πιο διαδεδομένους μύθους που κάνει όλο και περισσότερες γυναίκες να ξυρίζουν τελείως το ηβικό τους τρίχωμα. Η δυσοσμία δεν έχει τίποτα να κάνει με τον αριθμό των τριχών στην ηβική περιοχή, αλλά μάλλον με την προσωπική υγιεινή.

Δεν είναι αφροδισιακό!

Είναι αλήθεια, πολλές γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν ξυρίζονται και έτσι απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ. Όμως, η προσωπική ικανοποίηση είναι κάτι περισσότερο από το πόσες τρίχες έχετε.
Εξαρτάται επίσης από το ζευγάρι. Σε πολλούς άνδρες αρέσει όταν η γυναίκα είναι τελείως ξυρισμένη, όμως υπάρχουν επίσης πολλοί άνδρες που προτιμούν το φυσικό, ανέπαφο ηβικό τρίχωμα.
Συμβουλές για το ξύρισμα των γεννητικών οργάνων
Αν τίποτα από όλα όσα διαβάσατε παραπάνω δεν σας έπεισε να σταματήσετε να αφαιρείτε το ηβικό τρίχωμα, είναι επειδή αισθάνεστε πιο άνετα χωρίς αυτό… κανένα πρόβλημα! Ωστόσο προτείνουμε μερικές καλές συνήθειες για να βεβαιωθείτε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες.

Ξυριστείτε σταδιακά

to-ksyrisma-den-einai-pio-ygieino
Αν δεν έχετε ποτέ ξυρίσει το ηβικό τρίχωμα, είναι καλύτερα να αρχίσετε να το κάνετε λίγο-λίγο. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσετε λιγότερο πόνο ή λιγότερες παρενέργειες. Ξεκινήσετε ψαλιδίζοντας τις τρίχες και έπειτα ξυριστείτε ή χρησιμοποιήστε κερί.

Σκεφτείτε πώς αισθάνεστε ΕΣΕΙΣ

Ίσως αποφασίσατε να ξυριστείτε τελείως επειδή σάς το ζήτησε ο σύντροφός σας, επειδή θα πάτε διακοπές ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο. Συγκρίνετε το πώς αισθάνεστε τώρα με το πώς αισθανόσασταν όταν είχατε τρίχες.

Δώστε προσοχή στους ερεθισμούς

Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο έχετε επιλέξει για να αφαιρέσετε το ηβικό τρίχωμα. Μην αγνοείτε τις επιπτώσεις που έχει στο δέρμα σας. Αν το δέρμα κοκκινίζει, καίει ή παρουσιάζει ενόχληση, χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα.
Ελέγχετε για είσφρυση τριχών.

Βαμβακερά εσώρουχα

Πετάξτε τα εσώρουχα από υλικά όπως η λύκρα. Επίσης δεν θα πρέπει να φοράτε στενά ρούχα (ούτε στενά παντελόνια). Φοράτε φούστες ή άνετα φορέματα και προσοχή όταν φοράτε μπικίνι.

Μην εκθέτετε τη συγκεκριμένη περιοχή στον ήλιο

mavrisma
Ίσως έχετε ξυριστεί τελείως επειδή το μαγιό σας είναι μικροσκοπικό ή επειδή είναι καλοκαίρι. Ωστόσο δεν είναι καλό να εκθέτετε τη συγκεκριμένη περιοχή στον ήλιο για μερικές μέρες μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση με κερί.
Προλάβετε τους ερεθισμούς και την κοκκινίλα χρησιμοποιώντας μια κρέμα με υψηλή αντηλιακή προστασία
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα