Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΣΩΜΑ – ΨΥΧΗ - ΠΝΕΥΜΑ


 15-εαυτος
                                                    «εδιζησάμην εμεωυτόν»=αναζήτησα τον Εαυτόν μου (Ηράκλειτος)

       Η κορυφαία εντολή, που αναδύεται από τα έγκατα της Ανθρωπότητας, είναι το Δελφικό «ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ»=ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ
 02-εαυτος
Σημαίνει : Γνώση της Αληθινής σου Ύπαρξης μέσα στον Σύμπαντα Κόσμο, όπου ΥΠΑΡΧΩ σημαίνει ΑΡΧΩ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΣ υπό την Συνθήκη του ΌΛΟΥ ΠΑΝΤΟΣ, με Ευθύνη, Σεβασμό, Δημιουργικότητα, μέσα στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ.
Σημαίνει : Συνειδητοποίηση, από την ενσαρκωμένη στην Ύλη Ψυχή, της Σειομένης Ενέργειας του Θείου ΝΟΟΣ εντός του Ατομικού Εαυτού, ο οποίος είναι Άπειρος.
Σημαίνει : Μάθε την Άπειρη Θεία Ενέργεια της Αρχικής Πηγής, που σου κληροδοτήθηκε Υικώς (καθώς από Πατέρα σε Υιόν) νοητικώς. Μάθε τον βαθύ Αιώνιο Εαυτό Σου, άνευ ατομικών ορίων.

       Σήμερα, η πλειονότητα των ανθρώπων πάσχει από έλλειμμα σωστής Βιοθεωρίας, δηλαδή Γνώσης του Αληθινού Σκοπού της Ζωής, στον επίγειο βίο. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη Αυτογνωσίας, που εμποδίζει και την γνήσια Αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου.  Έτσι, παρασύρεται από ρηχές επιδράσεις του περιβάλλοντος, νοοτροπίες, δόγματα, προπαγάνδες, ιδεοληψίες και πλανερά ιδεολογήματα, καταντώντας μαζάνθρωπος, αλλοτριωμένος από την αληθινή του φύση, ζωντανός νεκρός, άγεται και φέρεται στις διαταγές κι επιβουλές κάποιων άλλων, χωρίς ελεύθερη κρίση, ευθύνη και δράση. Διότι, καθώς επεσήμανε και ο Ιησούς: « Και αι μέριμναι του αιώνος τούτου και η απάτη του πλούτου και αι επιθυμίαι των υλικών πραγμάτων εισερχόμενα συμπνίγουσι τον λόγον  και γίνεται άκαρπος (σαν σπόρος σπερόμενος μεταξύ ακανθών)» (Μάρκ.δ΄19)
       Οι περισσότεροι άνθρωποι κατατρέχονται από « ψευδή συνείδηση» του ΕΓΩ (ψυχολογικός και κοινωνιολογικός όρος) – προϊόν εξωκατεύθυνσης, που τους επιβάλλεται από το εξουσιαστικό κατεστημένο( σε όλα τα επίπεδα : οικογένεια-εκπαίδευση-κοινωνία-θρησκεία-πολιτική), με πλανερές πληροφορίες, λειψή ή παραποιημένη γνώση, ανταγωνισμούς, ναρκισσισμούς, ανασφάλειες, φόβους, θωράκιση, απομόνωση, ρηχότητα, υλισμό, ματαιότητα...Γεννιούνται και πεθαίνουν, χωρίς να γνωρίσουν και να πραγματώσουν τον Ιδανικό Εαυτό τους, σαν την ρήση του Ιησού «αφήστε τους νεκρούς να θάπτουν τους νεκρούς των».
       Έτσι, ο άνθρωπος καλύπτεται με επίπλαστα προσωπεία, μάσκες εξωτερικές, που του κρύβουν τον αληθινό βαθύ Εαυτό του, το οποίον πρέπει να πραγματοποιεί σε αυτήν την ζωή...Η πλάνη του ΕΓΩ προς τα εξωτερικά επιφαινόμενα εμποδίζει την στροφή προς τα μέσα, προς τον εσωτερικό άνθρωπο. Το ΕΓΩ νομίζει πως είναι ο ΕΑΥΤΟΣ , ενώ είναι μόνον ένας διάμεσος διαχειριστής σκέψης και συμπεριφοράς προς τις  περιβαλλοντικές επιδράσεις. Για να γίνει το ΕΓΩ ο ΕΑΥΤΟΣ, πρέπει να αυτοκαταργηθεί ως ΕΓΩ ατομικό και να ταυτισθεί με τον ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΑΥΤΟ, που εμπεριέχει το ΟΛΟ
 ΟΧΙ, δεν είσαι τα εξωτερικά αισθητικά σου γνωρίσματα ούτε οι γνώμες, οι νοοτροπίες σου, οι επιθυμίες σου, ούτε οι δόξες-γνώμες, που έχουν οι άλλοι για σένα..Το «κατ’ αλήθειαν ζην» , και όχι χρησιμοθηρικώς, περικλείει το νόημα της Ζωής, με την Ζωντανή Μνημοσύνη του Υπαρξιακού σου Πνευματικού Προορισμού μέσα στην Κοινωνία του Σύμπαντος Κόσμου.

 10-εαυτος
       Πρέπει να σπάσεις τα δεσμά, που σε κρατούν φυλακισμένον μέσα στο Σπήλαιο της Ύλης και της κατεστημένης σκοταδιστικής σαθρής Ιστορικής δομής, και να αρχίσεις την προσωπική σου ανάβαση στην Αυτοαναζήτησή σου μέσα στον Πραγματικό Κόσμο, κι όχι στην απάτη των σκιών κατασκευασμένων ειδώλων, που άλλοι σου επέβαλαν, με εντολές, διαταγές, εκπαιδεύσεις, πειθαναγκασμούς,   νόμους, προπαγάνδες, μόδες, νοοτροπίες, ιδεολογήματα και δόγματα. Ο απελευθερωμένος, πρώην δεσμώτης, άνθρωπος, στον μύθο του Σπηλαίου, στο έργο  ΠΟΛΙΤΕΙΑ του Πλάτωνος, ανεβαίνει μέσα στις δύσκολες συνθήκες και στα σκότη, στοχεύοντας το Φως, που εισέρχεται από ένα υψηλό άνοιγμα, και αναδεικνύοντας από τις Αρετές του την ανδρεία, σωφροσύνη, σύνεση και φρόνηση, φθάνει στην κορυφή, στην έξοδο προς την Αληθινή Γνώση του Πραγματικού Κόσμου και την Ελευθερία του, οπότε αναπτύσσει τις Αρετές της σοφίας , της οσιότητας και της δικαιοσύνης, αποφασίζοντας να επιστρέψει στο σκοτεινό Σπήλαιο της πλάνης και να διδάξει στους δεσμώτες την προσωπική εμπειρία του Φωτός, για να απελευθερωθούν, διακινδυνεύοντας και την ίδια του την ζωή από την βίαιη αντίδραση της άγνοιάς τους. Γιατί η κοινωνική φύση του ανθρώπου τού υποβάλλει  την αναγκαιότητα Διάδοσης της Γνώσης, και Αγωνιστική Δράση προς ανέλιξη του Κοινωνικού Συνόλου και προς ευεργεσία κι ευτυχία όλων των πλασμάτων του Κόσμου.
   
        Για την ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΣΟΥ πρέπει να σπάσεις όλους τους μεσάζοντες παραμορφωτικούς καθρέφτες και να ανοιχτείς βαθιά σου, σε διαρκή ενδοσκόπηση, σαν το Παιδί, που στέκει εκστατικό σ’ ένα ολάνθιστο θαυμαστό τοπίο, έτοιμο να χυθεί μέσα του !

        Η αυθεντική σου φύση παραμένει ανέγγιχτη εντός σου, είναι ο ΕΑΥΤΟΣ, σαν το μπουμπούκι που περιμένει να το αντικρύσεις, για ν’ ανοίξει σε υπέροχο άνθος, διαστελλόμενο στο Σύμπαν. Μόλις έλθει το ΕΓΩ σε επαφή με τον αυθεντικό ΕΑΥΤΟ, αυτομάτως ο άνθρωπος αναγνωρίζει τις Κωδικές Αρχές της ζωής του, τις υψηλές ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ, και ταυτίζεται με τον ΕΑΥΤΟ, ο οποίος είναι σταγόνα από τον ΘΕΙΟΝ ΩΚΕΑΝΟ της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ : είναι ΑΓΑΠΗ.

       Στον Κώδικα της Αρχαιοελληνικής μεγαλογράμματης Γλώσσας ΕΓΩ  σημαίνει Ενέργεια Γειωμένη στην Άπειρη Δημιουργία. Είναι η ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ, εκφρασμένη ως Ατομικότητα στον Θεό ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Στο επίπεδο του ανθρώπου το ΕΓΩ αναφέρεται στην ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του Ατόμου, που τείνει, μέσω της Συλλογικής Συνείδησης πολλών ατομικοτήτων, να φθάσει στην ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, πραγματοποιώντας τον σκοπό της Θεώσεώς του δια του ΕΑΥΤΟΥ. Αυτό εκφράζει ο Θεός ΔΙΟΝΥΣΟΣ.

       ΕΑΥΤΟΣ σημαίνει : (Ε)Ενέργεια εκτεταμένη εκδηλωμένη εκ της (Α) Αρχικής Πηγής-Δύναμης, (Υ) συγκεντρωμένη σε μεγάλη συνάθροιση, (Τ) στερεωμένη ισχυρά, (Ο)  σε τόπον εσωτερικώς (Σ) σειόμενον και σημαίνοντα.

       Ποιος είναι , λοιπόν, ο ΕΑΥΤΟΣ, που αναζητείται και στο πανάρχαιο Δελφικό παράγγελμα ;
 18-εαυτος
       Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ βρίσκεται βαθιά μέσα σε κάθε άνθρωπο και χρειάζεται συνεχή ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ, για να αποκαλυφθεί ο Εσωτερικός Ενδιάθετος ΛΟΓΟΣ- προβολή του ΘΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, που εμπεριέχει τον Κωδικό της Ύπαρξής μας, τις ΙΔΕΕΣ-ΑΞΙΕΣ, ΓΝΩΣΕΙΣ, ΑΡΕΤΕΣ, ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ. Ο Ιδανικός Εαυτός είναι το Κωδικό Πρότυπο, που η Δημιουργία καθόρισε για το ον ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Καθένας οφείλει να το γνωρίζει και να το εφαρμόζει στο εξωτερικό του περιβάλλον.

         ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ σημαίνει Γνώση των Πραγματικών Ιδιοτήτων και Δυνάμεών Σου, της Θεϊκής σου Μέθεξης κι Ευθύνης της Πνευματικής Αποστολής του Φωτός της ΑΓΑΠΗΣ, που οργανώνει τα χαοτικά διαστήματα, που οργανώνει πολιτικές κοινωνίες ειρηνικής συνύπαρξης και διαρκούς εξέλιξης προς τελειοποίηση εντός της Συμπαντικής Αρμονίας. Για να πραγματοποιήσεις τον Αληθινό σου ΕΑΥΤΟ δεν χωρούν συνταγές, συμβουλές, κανόνες, δόγματα..., γιατί μηχανοποιούν με τεχνικές την λειτουργία της Συνείδησης. Όμως, η Ορμή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σου συντρίβει όλα τα εμπόδια.  Είσαι συνάμα Ατομική Ύπαρξη, Κοινωνικο-πολιτικό ον, Οικουμενικός και Συμπαντικός Άνθρωπος.
 Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ εμβαπτίζεται στην Σιγή του Νου,  όπου η Πνευματοψυχή θεάται άμεσα τον ΙΔΑΝΙΚΟΝ ΕΑΥΤΟΝ  και , ως εκ τούτου, επιδίδεται κατόπιν στην αποβολή όλων των επίπλαστων προσκτήσεων και προσωπείων της, βρίσκει τον δρόμο της Αρετής και πραγματώνει σε αυτόν τον Κόσμο τον ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ, που ταυτίζεται με το ΠΑΝ και σαν άρωμα αναδύεται στα Πνευματικά ύψη της Θείας καταγωγής του !
       Ο ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα Αυτογνωσίας και Αυτοπραγμάτωσης, διότι  συγκρίνονται τα πεπραγμένα μας προς τις Κωδικές Αρχές του Προορισμού μας σε αυτόν τον Κόσμο και βελτιώνονται με καθημερινή προσπάθεια. Οι Πυθαγόρειοι φιλόσοφοι υποβάλλονται σε προ του ύπνου αυτο-απολογισμό σε 3 ερωτήματα : πή παρέβην ; τι δ’ έρεξα ; τί μοι δέον ουκ ετελέσθη ; = τι παραβίασα; Τι έπραξα ; τι δεν επιτελέσθηκε, που έπρεπε να κάνω ;
      Σύμφωνα με την ΟΡΦΙΚΗ Διδασκαλία, η Αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου βασίζεται σε 3 Μυητικά στάδια : Κάθαρσις-Φώτισις-Θέωσις.
       Καθοριστικός στην εξανθρώπιση είναι ο λειτουργικός ρόλος της Γλώσσας ως κώδικα έκφρασης κι επικοινωνίας. Εδώ επισημαίνεται η τελειότητα της κωδικής  νευραξονικής συμπαντικής Αρχαίας Ελληνικής Μεγαλογράμματης Γλώσσας και Αριθμοσοφίας, που απεικονίζει επακριβώς την νευραξονική κίνηση των αισθητών ερεθισμάτων και καταστάσεων στον εγκέφαλο, με περί τα 6,5 εκατομμύρια λέξεων. Έτσι, ελευθερώνεται ο άνθρωπος σε γνώσεις Αληθείας και σε Δημιουργικές Σκέψεις Ανέλιξης.
       ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ είναι ο άνθρωπος που πραγματώνει τον Ιδανικό Εαυτό του με γνήσια συνείδηση της ύπαρξής του στον Κόσμο, ο ΑΥΤΟΓΝΩΣΤΗΣ  άνθρωπος, με εσωκατεύθυνση αυτοβούλως, σύμφωνα με την Συμπαντική Κωδική του Επιταγή, ο Παναρμόνιος άνθρωπος της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης, της Αγάπης, ο Ενάρετος Αγωνιστής για την εγκαθίδρυση των ΑΓΑΘΩΝ ΙΔΕΩΝ του ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ στον Γήινο υλικό κόσμο.
       Έτσι εισχωρώντας στον βαθύ εσωτερικό ΕΑΥΤΟ, ο άνθρωπος ανοίγεται αυτομάτως στον Σύμπαντα Κόσμο, γίνεται όλος μια αγκαλιά Αγάπης για τα Πάντα, υπερτοπικά και υπερχρονικά, φωτίζεται και θεώνεται.

       Τι είναι, λοιπόν, το ον ΑΝΘΡΩΠΟΣ ;
Ο  Ποιητής απευθύνει δραματικά το κορυφαίο αυτό ερώτημα :
                            « Προς τι, προς τι να ’σαι άνθρωπος
                               ο βαθμός της πολυτέλειας μες στο ζωικό βασίλειο
                               τί μπορεί να σημαίνει
                                εξόν κι αν έχεις ώτα ακούειν
                                μη φοβού ά μέλλεις πάσχειν»
                                
       «Ο άνθρωπος είναι ένα τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στο ζώο και στον υπεράνθρωπο», υποστηρίζει ο Φρειδερίκος Νίτσε.
        Ο Άνθρωπος είναι ον Κοινωνικόν και η Κοινωνία του χαρακτηρίζεται ως Πολιτική, από την δυναμική  του συνάθροιση με τους ομοειδείς του ανθρώπους , ως Πολίτης μετέχων κρίσεως και αρχής, σε ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ και κατ’ επέκτασιν σε Ενωμένη Ανθρωπότητα και σε Συμπαντικές Ολαρχίες, ως Ελεύθερος Πολίτης του Κόσμου. Ο κοινωνιολόγος  Ντυρκάϊμ τονίζει ότι «Ο άνθρωπος είναι προϊόν και δημιουργός της κοινωνίας, ακολουθεί πρότυπα της Συλλογικής Συνείδησης…» Ο επιστήμων ερευνητής Κρίστιαν Κέϊζερ αποκαλύπτει ότι «…ο εγκέφαλος μπορεί συγκαλυμμένα να γίνει κοινωνός αυτών που κάνουν οι άλλοι(… )Τα κοινά (εγκεφαλικά) κυκλώματα επιτρέπουν να Μαθαίνουμε από τους Άλλους. Τα ανθρώπινα όντα οφείλουν την επιτυχία τους στην ικανότητά τους να συνεργάζονται μεταξύ τους και να διδάσκονται το καθένα από το άλλο(…)Όταν μοιραζόμαστε τις ενέργειες και τα συναισθήματα των άλλων, αυτός ο πανάρχαιος μηχανισμός μετατρέπεται σε κοινωνική μάθηση(…)Έτσι, ζυμώνονται τα βιώματά μας μέσα στο μεγάλο καζάνι της μάθησης, που ονομάζομε Πολιτισμό(…).Ο εγκέφαλός μας είναι από κατασκευής του Ηθικός(…)Οι κατοπτρικοί νευρώνες και το χάρισμά τους να εντριφούν στα συναισθήματα των άλλων, μας καθιστούν ικανούς να χειριζόμαστε τους συνανθρώπους μας,(…)προς το Καλό κι όχι προς το κακό(…)να τους νιώθουμε σαν κομμάτι του εκτεταμένου εαυτού μας». Ο ψυχίατρος Καρλ Γιούγκ απέδειξε ότι κάθε άνθρωπος , που γεννιέται, εσωκλείει στο DNA του την Γνώση όλης της Ανθρωπότητας. Και ο φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης υποστηρίζει ότι «Ο άνθρωπος είναι ένα ψυχικόν ον κι ένα κοινωνικο-ιστορικό ον. Ό,τι κοινωνικό βρίσκομε σε ένα άτομο και η ίδια η ιδέα του ατόμου κατασκευάζεται ή δημιουργείται κοινωνικά, σε αντιστοιχία προς τους θεσμούς της κοινωνίας. Κάθε κοινωνία υπάρχει δημιουργώντας φαντασιακές σημασίες. Ο άνθρωπος νοείται ως αποτέλεσμα και προϋπόθεση της αμφισβήτησης των Θεσμών.» …προς βελτιστοποίησή τους (συμπληρώνουμε εμείς). Και, καθώς προκύπτει, ο άνθρωπος νοείται ως διαρκής ΑΥΤΟΫΠΕΡΒΑΣΗ προς το καλύτερο. Έτσι, καλείται να δημιουργεί με την σκέψη του νέα θετικά Μορφογεννητικά Πεδία, για να θεραπεύσει και να ξεπεράσει τα αρνητικά Μορφογεννητικά Πεδία πολλών ιστορικών γεγονότων και με Συλλογική Δράση να εμπλουτίζει μια Θετική ΝΟΟΣΦΑΙΡΑ, που διαμορφώνει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. Διότι, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ , ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ !
   Η λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ σημαίνει : (Α) Αρχική Δύναμις , (Ν) Νοός, (Θ) Θείου, (Ρ)Ρέουσα, (Ω) σε όλη την Άπειρη Γήινη Δημιουργία (ΓΑΙΑ), (Π)του Αειζώου Πυρός-Πατρός-Πηγής, (Ο) σε τόπον ορισμένον εσωτερικώς (Σ) σειόμενον.
       Είναι ο Άνθρωπος τρισυπόστατον ον με
                                   ΣΩΜΑ-ΨΥΧΗ-ΠΝΕΥΜΑ .
Η εναρμόνιση αυτών των τριών παραγόντων εξασφαλίζει την Αρμονική Συλλειτουργία στον Κόσμο και την Αυτοολοκλήρωσή σου.
       ΤΟ ΣΩΜΑ αποτελεί ένδυμα-χιτώνα της ψυχής και το όχημά της στο φυσικό πεδίο, όπου αυτή ενσαρκώνεται στην υλική εμφάνεια.
        «Χιτών το σώμα τη ψυχή, ό ημφίεσται, κάλλιστον ειδέναι...», λέει ο φιλόσοφος Πορφύριος. Και ο Όμηρος παρομοιάζει την ψυχή με «Νύμφη, που υφαίνει το θνητό σώμα».
         ΣΩΜΑ σημαίνει : (Σ)εσωτερικώς σειομένη, (Ω) στην Άπειρη Δημιουργία, (Μ) φανερωμένη, (Α) Αρχική Δύναμις.
               «Μακριά μέσα στο σώμα και μακριά μέσα στο χώμα
                 πήγα να βρω ποιος είμαι»,
λέει ο Ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.
Κι αυτό το «μακριά» δείχνει την μάκρυνση της ψυχής μέσα στα χοϊκά υλικά στοιχεία, που αποδεικνύεται ότι, κατ’ ουσίαν , είναι ενέργεια σε πυκνότερες δομές.
       Έτσι, στο ΣΩΜΑ εντοπίζονται 7 Ενεργειακά Κέντρα, τα οποία εναρμονίζονται αναμεταξύ τους και με τα 7 ανώτερα ενεργειακά «σώματα»-ενδύματα της ψυχής, τα οποία ενδύεται ,ως σκάφανδρα, για να προσαρμοσθεί στις διαφορετικές συχνότητες των πεδίων, τα οποία διαπερνά κατερχόμενη εκ της Αρχικής της Πηγής μέχρι την 13η εξωδιάσταση, όπου βρισκόμαστε, που γειτονεύει με το ΧΑΟΣ. Τα 7 ενεργειακά σώματα της ψυχής είναι : το Φυσικό, το Αιθερικό, το Αστρικό, το Βουδδικό, το Νοητικό, το Ατομικό και το Μοναδικό.
 27-εαυτοςi
          «Ένα σώμα γυμνό είναι η μοναδική προέκταση της νοητής
             γραμμής που μας ενώνει με το μυστήριο»,
 συμπληρώνει ο Ελύτης.

                   «Ψυχής πείρατα ευρείν αδύνατον»,
υποστηρίζει ο σοφός Ηράκλειτος.

       Ο εγκυβωτισμός της ψυχής στο υλικό φυσικό σώμα γίνεται σταυρικώς με τα 6 σταυρωτά τετράγωνα, που συνιστούν κύβον, το πρωταρχικό στερεό της ΓΑΙΑΣ, εξ ου και ο μακρύς ΣΤΑΥΡΟΣ της ενσαρκώσεως. Η αρχαιότατη Μύησις στο Μυστήριο της ενσαρκώσεως απεικονίζεται χαρακτηριστικά στον εσταυρωμένον Ορφέα, σε ελληνικό  ανάγλυφο του 6ου αιώνα προ Χριστού (Μουσείο Βερολίνου). Ενώ το Τετρακτίνιον, ο ισοσκελής (τετράγωνος)Ελληνικός καλούμενος Σταυρός παριστά την Αιώνιον Ζωήν και αποτελεί την δομή του Φωτός, της Αγάπης, της Βαρύτητας, του DNA...στην κυματική τους πάλμωση.
       Ο εγκλεισμός της ψυχής μέσα στο υλικό σώμα αλληγορείται ως λαβύρινθος, από τον οποίον επιζητεί να εξέλθει, ψάχνοντας διέξοδο και με τον έλεγχο του νου το πετυχαίνει, απελευθερωμένη σε ανώτερα πνευματικά πεδία.

       Τι είναι η ΨΥΧΗ ;
Ψ=Π+Σ=(Π)Πυρ Αείζωον, (Σ)εσωτερικευμένο, (Υ) σε μεγάλη συγκέντρωση, (Χ)σε χοϊκά στοιχεία της Δημιουργίας, (Η) δια διπλής ισχυρής συνεχούς καθόδου.
        Οι Ψυχές είναι Μονάδες του ΕΝΟΣ , στην προβολή του μέσα στην Δημιουργία. Η Παγκόσμια Ψυχή, η Ίππα ή Ίπτα των Ορφικών Ύμνων επιμερίζεται σε Ατομικές Ψυχές ...και «η Φύσις οδύρεται για τον κατακερματισμό της σε Άτομα», όπως αναφέρει ο Φρειδερίκος Νίτσε(βλ. Εδ. Συρέ «ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΕΣ»). Όμως, με την Δύναμη του Θεϊκού Φωτός του Απόλλωνος και του νεότερου Πνευματικού Φωτός του Διονύσου, οι Ψυχές διαπαιδαγωγούνται και μυούνται στο Ομαδικό Πνεύμα της Ενότητας, της Συλλογικότητας, της Αγάπης και με Θεϊκή Έκσταση στρέφονται να ενωθούν στην Αρχική Πηγή τους, το ΑΓΑΘΟΝ. Αυτή είναι η «περιαγωγή της ψυχής προς το Αγαθόν» δια της Παιδείας, καθώς διακηρύσσει ο Σωκράτης στην Ιδανική Πλατωνική «ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
                     «Ψυχαί ονείρων διασταυρώσεις»,
υποστηρίζει ο Ευριπίδης.

        ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ  είναι, κατερχόμενες προς τα απειροδιαστήματα, να μεταλλάξουν το ΧΑΟΣ σε Φωτεινή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, με Αρμονική Τάξη.
                      «Βάλε τάξη στο χάος»,
 επισημαίνει ο Νίκος Καζαντζάκης.

        Ως σταγόνα ομοούσια του Παγκόσμιου Ωκεανού της όλης Δημιουργίας είσαι Συνυπεύθυνος στο έργο της Παγκόσμιας Δημιουργίας. Είσαι Συνδημιουργός και οφείλεις να εφαρμόζεις τον ΈΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΙΟΝ ΛΟΓΟΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ.
        Στο ταξίδι της η Ψυχή διαπερνά 12 Διαστάσεις και φθάνει στην εξώτατη 13η, που τώρα βρισκόμαστε, συνορεύοντας με το Χάος. Έτσι εξηγείται η ύπαρξη του «κακού» στον κόσμο μας, ως άγνοια, εξαιτίας της «λήθης»-λησμονιάς του Κώδικα Αποστολής της Ψυχής, διότι σε κάθε Διάσταση η ψυχή χάνει μεγάλο μέρος του ενεργισμού της, αλλά και ταράσσεται από την αταξία του Χάους. Για την προσαρμογή της στην διέλευσή της από διαφορετικές ζώνες συχνοτήτων, η Ψυχή ενδύεται ειδικές «στολές»- ενεργειακά σώματα. Στο 5ο Πεδίο η Ψυχή ενώνεται με το ΠΝΕΥΜΑ, με Ιερόν Γάμον- ΙΕΡΟΓΑΜΙΑ- και ως ΠΝΕΥΜΑΤΟΨΥΧΗ  υφαίνει το Φυσικό της Σώμα, εμβάλλοντάς του ως Κυβερνητική Δύναμη, μια φυσική συντονιστική ψυχή, η οποία πεθαίνει μαζί με το γήινο σώμα, όταν η αθάνατη Ψυχή , δια της πύλης του θανάτου, μεταβαίνει σε άλλες σφαίρες υπάρξεως ή μετενσαρκώνεται σε επίγειον βίον.

Στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ του Πλάτωνος, ο Σωκράτης αφηγείται από την Ομήρου ΙΛΙΑΔΑ τον «απόλογον» αλκίμου ανδρός, του Ηρός του Αρμενίου, ο οποίος ετελεύτησε στον Τρωικό πόλεμο, αλλά την δωδεκάτη ημέρα, ζωντάνεψε επάνω στην πυρά του και διηγήθηκε όσα η ψυχή του συνάντησε...Πολύ χαρακτηριστικό είναι ότι οι ψυχές επιλέγουν τον βίον που θα ακολουθήσουν σε επανενσάρκωσή τους  « αιρείσθω βίον ω συνέσται εξ ανάγκης. Αρετή δε αδέσποτον, ην τιμών και ατιμάζων πλέον και έλαττον αυτής έκαστος έξει. Αιτία ελομένου ` θεός αναίτιος.»
       Η ψυχή διαλέγει , από παραδείγματα βίων ανθρώπων και ζώων, ποιον βίον προτιμά και κατόπιν η Μοίρα Λάχεσις  δίνει σε καθεμιά ψυχή τον Δαίμονα που η ψυχή επέλεξε, για να την συνοδεύει ως φύλακας στην ζωή και να εκπληρώσει τις επιλογές της. ΔΑΙΜΩΝ και Δαήμων σημαίνει ο γιγνώσκων, έμπειρος ως φύλακας-προστάτης, ως πνευματική οντότητα υποδεέστερη του θεού (στον Ησίοδο, δαίμονες είναι οι ψυχές των ανθρώπων του Χρυσού Αιώνος-βλ. «Έργα και Ημέραι» 121).Αυτός ο συνοδός Δαίμων  οδηγεί την ψυχή στην Μοίρα Κλωθώ, για να επικυρώσει την μοίρα που είχε διαλέξει η ψυχή, κατά την σειρά που της έλαχε. Μετά πηγαίνει στην Μοίρα Άτροπο, κάνοντας αμετάστροφα όσα είχε κλώσει η Κλωθώ. Κι έπειτα,  χωρίς να γυρίσει πια κανείς να κοιτάξει πίσω, περνούσαν από τον θρόνο της Ανάγκης κι όλοι μαζί τραβούσαν στην πεδιάδα της Λήθης, μέσα σε μια φοβερά πνιγηρή ζέστη. Το βράδυ κατασκήνωσαν στον ποταμό Αμέλητα, κι ήπιαν το νερό του, που τους έκανε να ξεχάσουν τα πάντα. Τα μεσάνυχτα βροντή ακούστηκε και σεισμός και ξάφνου άρχισαν να πετάγονται σαν αστέρια προς τα επάνω , προς την γένεσιν...
   Μετά την αφήγηση αυτή ο Σωκράτης επισημαίνει ότι «...Αν παραδεχτούμε ότι η ψυχή είναι αθάνατη κι ότι έχει την δύναμη να σηκώνει όλα τα άσχημα αλλά και όλα τα καλά πράγματα, δεν θα ξεφύγουμε ποτέ από τον δρόμο που οδηγεί προς τα επάνω και θα ακολουθούμε με κάθε τρόπο την δικαιοσύνη και την φρόνηση, ώστε να είμαστε και μεταξύ μας και με τους θεούς φίλοι, όσο θα υπάρχουμε πάνω στην γη, αλλά και έπειτα, όταν θα λάβουμε την ανταμοιβή μας, σαν αθλητές που νίκησαν και δέχονται από παντού τα έπαθλά τους και εδώ και στην χιλιόχρονη πορεία, που εξιστορήσαμε.»
        Λέει ο Ποιητής :
       «Κι ύστερα η μακριά μακριά ζωή των αγνώστων η άγνωστη (...)
         που ψυχή την ψυχή δένει τις αποστάσεις
         κι από ’να σ’ άλλον Γαλαξία βρίσκεται να σχοινοβατεί. Κι ή
                                                                                  φθάνει ή όχι»

       Μέσα σου όλες οι Μνήμες της αμφίδρομης πορείας σου (Πηγή-Χάος / Χάος-Πηγή...), κι , ωστόσο, τίποτε δεν θυμάσαι: ΛΗΘΗ...Γιατί;;;...Για να ξαναρχίσεις από τα σκοτάδια την Ευθύνη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σου, από νέα θέση και πρωτοβουλία, στο ΠΑΡΟΝ=ΠΑΡΆ+ΟΝ=πλησίον του Όντος.
                     «Ίδια η ΜΝΗΜΗ γινάμενη ΠΑΡΟΝ»,
καθώς τονίζει ο Ελύτης κι ακόμη        
                     «Ο άνθρωπος είναι
                       σα να ’ρχεται απ’ αλλού
                       μ’ ένα θυμητικό κατακεραυνωμένο αλλ’
                       εφεκτικό στα θαύματα».
     Η Σύγχρονη Επιστήμη αποδεικνύει ότι κάθε άνθρωπος που γεννιέται εμπεριέχει αυτομάτως όλη την βιωμένη Γνώση της Ανθρωπότητας και η ανθρώπινη φυσιολογία ενεργοποιεί την Ενωτική Αγάπη. Ως εκ τούτου, ο άνθρωπος είναι πλασμένος για την ΑΓΑΠΗ που ενώνει όλα τα όντα. Αυτή η αγαπητική έλξη εκδηλώνεται με το τρίτο πρωταρχικό στοιχείο της Θεογονίας, τον ΕΡΩΤΑ, που φέρνει σε συνάφεια τα όντα και καθορίζει τον διπολικό δεσμό, αρχής γενομένης από την ένωση Η υδρογόνου-Ο οξυγόνου στο μόριο του Ύδατος, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της ΖΩΗΣ και εμπεριέχεται σε όλα τα ζώντα. Το διπολικό Ζεύγος Άρρεν και Θήλυ χαρακτηρίζει το ον Ανθρωπος, καθώς και τα περισσότερα ζώα. Αυτός ο Ανθρώπινος Διπολικός Δεσμός συνιστά μιαν λειτουργική ενότητα, προς πραγμάτωση του Θείου Σχεδίου. Έτσι, το Ανδρόγυνο οφείλει να εναρμονίζεται προς τον κοινόν σκοπό, με αλληλοκατα-νόηση, αλληλοσεβασμό, αλληλοβοήθεια και συμπόρευση στο ανελικτικό ταξίδι της Ζωής. Επί πλέον, η κοινωνική φύση του ανθρώπου υπαγορεύει την αλληλοδιδακτική διαδικασία μετάδοσης της γνώσης, όπου ο καθένας διδάσκεται και διδάσκει τον άλλον. Έτσι, γίνεται πασιφανές ότι ο ρόλος του Διδασκάλου επικεντρώνεται στο να εμπνεύσει τον συνάνθρωπο, ώστε να ξυπνήσει μέσα του την κοιμισμένη γνώση, ως ανά-μνηση, και να εφαρμόσει τον εντελεχειακό κωδικό του Θείον Προορισμό. Στην αρχαία Ελλάδα ο θεσμός του Παιδεραστή ήταν ιερός, με σκοπό να αποτελεί  ο Διδάσκαλος θαυμαστό Πρότυπο Αρετής για τον Μαθητή του και να τον εμπνέει δια του Θείου Έρωτος προς την ανδρεία, την σωφροσύνη, την δικαιοσύνη, την φρόνηση, την σύνεση, την οσιότητα και την σοφία, ώστε να γίνει «καλός και αγαθός πολίτης», με την πνευματική στροφή του προς το ΑΓΑΘΟΝ.(δηλαδή, εντελώς αντίθετα προς την σημερινή διαστροφική άποψη του όρου της Παιδεραστίας).
 Η φυσική Ενωτική Κοινωνικότητα του ανθρώπου τον καθιστά αναπόσπαστο μέρος της Σύνολης Ανθρωπότητας, με αποτέλεσμα να συμμερίζεται και να συμπάσχει σε όλες τις καταστάσεις της, στα πλαίσια της Αυτοματικής Αυτορρύθμισης της Πανανθρώπινης Ολαρχίας και να συνεργάζεται προς επίλυση των προβλημάτων της για την ευτυχία του Συνόλου- πράγμα που αποτελεί και το μέτρο της ανθρωπιάς του.

       Στον «ΤΙΜΑΙΟ» του Πλάτωνος (89ε) αναφέρεται «τρία τριχή ψυχής εν ημίν είδη κατώκισται». Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε καθ’ ομοίωσιν της υλικής εμψύχου τριμερείας του φυσικού σώματος, με τις ίδιες ιδιότητες, κατ’ Αναλογίαν του μικρού προς το μέγα. Τα τρία είδη της ψυχής είναι : το ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΝ ή ΦΙΛΟΣΟΦΟΝ, με φρόνηση και σοφία, το ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ των συναισθημάτων , με σωφροσύνη, τοΕΠΙΘΥΜΗΤΙΚΟΝ των κατώτερων κέντρων, με ανδρεία, σωφροσύνη και σύνεση. Το ανώτερο Λογιστικόν-Φιλόσοφον κανονικά ηγείται , ως Ηνίοχος, των άλλων δυο, για να μην ξεπέφτουν σε αρνητικά πάθη . Κι επειδή οι Σκέψεις δημιουργούν την Υλική Πραγματικότητα, το ανώτερο είδος της ψυχής υπαγορεύει
      «ΚΑΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ-ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ-ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ»
      Ανάλογα με την ΕΥΘΥΝΗ των Επιλογών της η Ψυχή προσλαμβάνει το Φως των ΑΡΕΤΩΝ της ή τα βαρίδια των υλικών επιθυμιών και παθών της. Έτσι, όταν δια του θανάτου αποβάλει το φυσικό-υλικό σώμα, μένει εσφραγισμένη με τα αποτυπώματα της έμβιας δράσης της, κι αν υπήρξε ενάρετη, αφιερωμένη στην καλοκαγαθία κι ευτυχία του Κοινωνικού Συνόλου, ανέρχεται σε ανώτερες σφαίρες υπάρξεως ` κι αν υπήρξε προσηλωμένη στα υλικά, στην συσσώρευση και στην μάταιη δόξα και αλαζονεία, βουλιάζει στον Τάρταρο των χαοτικών πρωτοϋλικών, στις κατώτατες χονδροειδείς σφαίρες, για να ξαναξεκινήσει απ’ εκεί το μακρόχρονο ταξίδι της δοκιμασίας προς τις ανώτερες σφαίρες της Δημιουργίας...
          54-εαυτος-pi
      
        Τι είναι το ΠΝΕΥΜΑ;
ΠΝΕΥΜΑ είναι το 3ο Πρόσωπο-Υπόστασις της Πρωταρχικής Αγίας Τριάδος, το πανταχού παρόν και τα πάντα πληρούν. Ο Πυθαγόρας υποστηρίζει ότι το Αυτοδύναμο ΠΝΕΥΜΑ είναι Αριθμός, που πραγματοποιεί όλα τα Σύμπαντα και σε όλες τις Διαστάσεις, ως ανάτυπα των Σκέψεων Εκείνου, του αρρήτου ΕΝΟΣ.
       Ο Νικόλαος Μαργιωρής γράφει : «Η Πνευματοουσία , με τους ατέλειωτους πνευματοενεργισμούς της, που εκδηλώνονται σαν δονήσεις και υποδονήσεις, σχηματίζει τους κόσμους και τα όντα τους, με την αναλογία και την εκλεκτικότητα. Εδώ στην φυσική περιοχή του κόσμου μας του αιθεροφυσικού, στην 13ηεξώτατη διάσταση, έχουμε τους κραδασμούς-δονήσεις και υποδονήσεις, που σημειώνονται στην αιθερική περιοχή και που σχηματίζουν τα ΕΚΜΑΓΕΙΑ, τις ΜΗΤΡΕΣ, μέσα στις οποίες  θα χυθεί η ύλη μας και θα γεννήσει απ’ τα αιθερικά καλούπια τα σχέδια και τις μορφές, τα σχήματα, τα αντικείμενα και τέλος το σώμα του ίδιου του ανθρώπου, το φυσικό. Η αναλογία Υλικού κι Αιθερικού Πεδίου ανά δευτερόλεπτο είναι 1/ 1 δις δονήσεις.»
        Το ΠΝΕΥΜΑ σημαίνεται ως : (Π) Πυρ Αείζωον, (Ν) Νοός (Ε) εκτεταμένου ενεργειακά, (Υ) σε μεγάλη συγκέντρωση, (Μ) εκδηλωμένο, (Α) εκ της Αρχικής Δύναμης. Είναι ο Ουράνιος Βασιλεύς, η εκδήλωση της Δημιουργίας ως ΛΟΓΟΣ, ως Ηχητικό και Φωτεινό Ρεύμα.
       Την επίκληση του Αγίου Πνεύματος συμβουλεύει ο Ιησούς Χριστός στους διαχρονικούς μαθητές του : «Βασιλεύ Ουράνιε, Παράκλητε, το Πνεύμα της Αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών...ελθέ και σκήνωσον εν ημίν και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος και σώσον, Αγαθέ, τας ψυχάς ημών».
Η Σωτηρία νοείται ως άνοδος της ψυχής σε ανώτερα Πνευματικά Πεδία-Ουράνια Βασίλεια , με πλήθος τελειοτέρων οντοτήτων, και γι’ αυτό χρειάζεται υψηλοδονητισμός της τάξεως 1/10 δις δονήσεων ανά δευτερόλεπτο. Αυτόν τον συντονισμό επιζητεί η ψυχή , κατά τον ψαλμωδό :
         «Τον Νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον
           και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ.
           Λάμπρυνόν μου στην στολήν της ψυχής, Φωτοδότα,
           και σώσον με»...
 Όπου ΣΩΤΗΡ είναι ο ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΘΕΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ! Και σε Αυτόν ακριβώς παραπέμπει το πανάρχαιο Μυητικό παράγγελμα : «ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ» !

       Στην Ελευσίνια Τελετουργία, οι Μύστες απεκδύονται το συμβολικό δέρμα ελαφιού της ζωώδους φύσης του ανθρώπου , ραντίζονται με το ύδωρ της καθάρσεως , ενδύονται φωτεινούς λευκούς χιτώνες και εισέρχονται στο Τελεστήριον για την υψίστη Μύηση στο Μυστήριο της Αθανασίας της Ψυχής, με την επίδειξη «εν σιωπή τεθερισμένου στάχεος» και δια της Ιερογαμίας Διός και Δήμητρος (στα Μεγάλα Ελευσίνια) και της Ψυχής-Περσεφόνης και του Πνεύματος –Ίακχος/Διόνυσος (στα Μικρά Μυστήρια της Άγρας). 

Στο ΖΩΟΓΟΝΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ του Πυθαγόρα διδάσκεται η ενάρετη πορεία της ψυχής προς την Ενθέωσή της. Στο ορθογώνιο αυτό τρίγωνο με κάθετη πλευρά 3 : Θεία Πρόνοια, οριζόντια πλευρά 4 : Ανθρώπινη Βούληση-Θέληση και με υποτείνουσα 5 : Πεπρωμένο-Ειμαρμένη , ο άνθρωπος οφείλει να ελαχιστοποιεί τις ατομικιστικές υλικές μάταιες επιθυμίες του και να αφιερώνεται στο καλό και στην Ευτυχία του Συνόλου, καθώς τονίζει και ο Σωκράτης. Τότε μικραίνει η πλευρά της ατομικής βούλησης και συνάμα μικραίνει και η υποτείνουσα του Πεπρωμένου. Κι όταν η ατομική βούληση εξαλειφθεί εντελώς, με την αφιέρωση του ανθρώπου στην ευεργεσία του Συνόλου, τότε καταργείται και ο βαρύς άξονας του Πεπρωμένου και ο άνθρωπος ταυτίζεται με την Θεία Πρόνοια, γίνεται  ενεργά  Ένθεος.
 60-εαυτος-ortho trigono
               Ελύτης :«Να λες : «Ο Νόμος που είμαι δεν θα με υποτάξει»

       Χρέος σου είναι να εναρμονίζεις εναρέτως τα 7 Ενεργειακά σου Κέντρα  με τα ανώτερα ενεργειακά σου  «σώματα». Να τακτοποιείς τις Θετικές ΙΔΕΕΣ  στον καθημερινό σου βίο , να νικάς τα κατώτερα πάθη, που σε παγιδεύουν στα χοϊκά στοιχεία, και να διδάσκεις την Γνώσιν της Αληθείας με την ενάρετη βιωτή σου, αποτελώντας παράδειγμα προς αφομοίωση της Αρετής και σε άλλους συνανθρώπους. Όλα τα Ενεργειακά Ανθρώπινα Κέντρα είναι Ιερά και συνεργάζονται στην υψηλή λειτουργία της Ζωής. Ωστόσο, η άγνοια του πραγματικού προορισμού τους από κάποιους ανθρώπους ευτελίζει  την λειτουργικότητα των κατωδιαφραγματικών κυρίως Κέντρων σε κατώτερα υλιστικά πάθη (πολυφαγίας, σεξισμού, απληστίας, κατακτητικότητας, ανηθικότητας, αποξένωσης, ανταγωνισμού...) . Αλλά και κάποιοι δογματικοί περιφρονητές της φυσικής υλικής υπόστασης του ανθρώπου, ανά τους αιώνες, περιφρόνησαν, ταλαιπώρησαν και κακοπάθησαν το σώμα, ως ένδειξη πνευματικής ανωτερότητας...Αυτό αποτελεί πλάνην, διότι ο άνθρωπος οφείλει να πραγματώνει την επίγεια κοσμική αποστολή του με εναρμονισμένες όλες του τις υποστάσεις, στην καλύτερή τους ανάπτυξη, στην καθαρότητα, στο κάλλος, στην ωραιότητα και στην αρετή.  Γι’  αυτό είναι απαραίτητη η γνώση και ο σεβασμός της αληθινής Συλλειτουργίας των 7 Ενεργειακών Κέντρων και 7 Ενεργειακών Χιτώνων του.
 61-εαυτος-chakras
      * Η ρίζα σου στο 1ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Ιερού Τριγώνου, στην βάση της Σπονδυλικής Στήλης σε τρέφει με το Νόμο της Αρμονικής Ένωσης στο ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.
      *Το 2ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ σου στα Γεννητικά όργανα σε διαποτίζει με τον Ένστικτο Νόμο της Μορφικής Πράξης και Αναπαραγωγικής Δύναμης, στο ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.
       *Το 3ο ΚΕΝΤΡΟ στο Ηλιακό Πλέγμα του Αφαλού (έδρα του 2ου εγκεφάλου), αποθήκη της Πράνα, αποτελεί Κέντρο της Μορφικής Παράστασης κι Ελέγχου των Αισθήσεων, στο ΑΣΤΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.
       *Το 4ο ΚΕΝΤΡΟ στο Καρδιακό Πλέγμα σε ενώνει με την Ομαδική Συνείδηση, με αγάπη και σοφία, στο ΒΟΥΔΔΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.
       *Το 5ο ΚΕΝΤΡΟ στο Λαρυγγικό Πλέγμα του Λαιμού (Ισθμός) σε πλουτίζει με αντικειμενική Γνώση και Δημιουργικότητα, στο ΝΟΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.
       *Το 6ο ΚΕΝΤΡΟ στο Μετωπικό Πλέγμα ανάμεσα στα φρύδια (Ουδός-Πέρασμα), στην υπόφυση, είναι η έδρα του νου, της ψυχής ή του 3ου Ματιού (6ης αίσθησης), και παρέχει οργανωτικότητα και κυβερνητική  δύναμη, με αντιστοιχία στο ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.
       *Το 7ο ΚΕΝΤΡΟ στο Κωνάριο ή Επίφυση, στην κορυφή του κεφαλιού, σε ενώνει με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, το Απόλυτο, τον ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ, Υπερσυνείδηση, Θεία Θέληση, στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.

 Η Αρμονική Επικοινωνία των Ενεργειακών Κέντρων και Πεδίων εξασφαλίζεται, αν ενώσεις τα άκρα του ενεργειακού άξονα σε κύκλο, κοιτάζοντας συγχρόνως εμπρός και πίσω, καθώς το δείχνει ο Όμηρος :     «Άμα πρόσω και οπίσω λεύσσω»(=θα κοιτάξω συγχρόνως εμπρός και πίσω).

      Η Εσωτερική Ψυχοπνευματική σου Αγαπητική Ένωση  με την Φύση αναδεικνύει κρυμμένες Δυναμοενέργειες, που σε καθιστούν συμμέτοχο στην όλη Αρμονική Δημιουργία. Στην Νεοπυθαγορεία Εσσαϊκή Κοινότητα, πλησίον της Νεκράς Θαλάσσης, στα ασκητικά σπήλαια της Πέτρας, βρέθηκαν χιλιάδες αρχαία χειρόγραφα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι Διδασκαλίες του Ιησού προς τους τακτικούς  επισκέπτες της Κοινότητας . Οι Άγγελοι αντιπροσωπεύουν Ενεργειακές Δυνάμεις.  Διαβάζουμε :
       « Μόνο με τις Επικοινωνίες με τους Αγγέλους του Ουράνιου Πατέρα θα μάθουμε να βλέπουμε το αόρατο, ν’ ακούμε αυτό που δεν ακούγεται και να λέμε λόγια που δεν λέγονται.
       Η Πρώτη Επικοινωνία είναι με τον Άγγελο της Δύναμης, που γεμίζει με θερμότητα τον ήλιον και καθοδηγεί το χέρι του ανθρώπου προς όλα τα έργα...
       Η Δεύτερη Επικοινωνία είναι με τον Άγγελο της Αγάπης, του οποίου τα θεραπευτικά ύδατα ρέουν σ’ ένα ατέλειωτο ποτάμι από την Θάλασσα της Αιωνιότητας.
       Η Τρίτη Επικοινωνία είναι με τον Άγγελο της Σοφίας, που ελευθερώνει τον άνθρωπο απ’ τον φόβο, πλαταίνει την καρδιά και ησυχάζει την συνείδησή του.
       Η Τέταρτη Επικοινωνία είναι με τον Άγγελο της Αιώνιας Ζωής, που φέρνει στον άνθρωπο το μήνυμα της αιωνιότητας.
       Η  Πέμπτη Επικοινωνία είναι με τον Άγγελο της Εργασίας...Ο άνθρωπος του Θεού, που έχει ανακαλύψει το καθήκον του δεν θα ζητήσει τίποτε άλλο.
       Η Έκτη Επικοινωνία είναι με τον Άγγελο της Ειρήνης, το φιλί του οποίου χαρίζει ηρεμία και το πρόσωπό του μοιάζει με την επιφάνεια των γαλήνιων υδάτων, όπου αντανακλάται η σελήνη.
       Η Εβδόμη Επικοινωνία είναι με τον Ουράνιο Πατέρα, ο οποίος υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα.»
                                                                    (...)65-εαυτος
       «Εδώ βρίσκεται το μυστικό, Υιοί του Φωτός, εδώ, στο ταπεινό γρασίδι. Εδώ είναι το μέρος, που συναντιέται η Γήινη Μητέρα και ο Ουράνιος Πατέρας, εδώ είναι το Ρεύμα της Ζωής, που γέννησε όλη την δημιουργία. Αλήθεια σας λέω, μόνον στον Υιόν του Ανθρώπου έχει δοθεί να βλέπει, να Ακούει και να αγγίζει το Ρεύμα της Ζωής, που ρέει ανάμεσα στο βασίλειο της Γης και των Ουρανών. Βάλτε τα χέρια σας γύρω απ’ το τρυφερό χορτάρι του Αγγέλου της Γης και θα δείτε και θ’ ακούσετε και θ’ αγγίξετε την δύναμη όλων των Αγγέλων.
       Κυττάξτε, Υιοί του Φωτός, το ταπεινό γρασίδι. Δείτε που μέσα του περιέχονται όλοι οι Άγγελοι της Γήινης Μητέρας και του Ουράνιου Πατέρα. Γιατί τώρα έχετε μπει μέσα στο Ρεύμα της Ζωής και αυτό θα σας μεταφέρει με τον καιρό στην αιώνια ζωή, που υπάρχει στο βασίλειο του Ουράνιου Πατέρα σας. Γιατί μέσα στο χορτάρι υπάρχουν όλοι οι Άγγελοι.
      Μακάρια τα Τέκνα του Φωτός, γιατί θα δημιουργήσουν ουρανούς. Ο νους του σοφού είναι ένας καλά οργωμένος αγρός, που αποφέρει αφθονία και επάρκεια. Γιατί αν δείξετε σ’ έναν σοφό μια χούφτα σπόρους, εκείνος θα δει με το μάτι του νου του έναν αγρό με χρυσό σιτάρι...Εκείνος που έχει βρει την ειρήνη με τον νου του, έχει μάθει να πετά πέρα από τα βασίλεια των Αγγέλων. Γνωρίστε αυτήν την ειρήνη με τον νου σας, λαχταρείστε αυτή την ειρήνη με την καρδιά σας, εκπληρώστε αυτήν την ειρήνη με το σώμα σας». (Από το βιβλίο «ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΣΣΑΙΩΝ»).
 70-εαυτος
Αυτήν ακριβώς την Αλήθεια βιώνει ο Ποιητής :
 «ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ το Φως Και η ώρα η πρώτη
   που τα χείλη ακόμη στον πηλό
   δοκιμάζουν τα πράγματα του Κόσμου.
                                       ( ... )
   Η ψυχή μου ζητούσε Σηματωρό και Κήρυκα
                                        ( ... )
   Ήταν ο ήλιος με τον άξονά του μέσα μου
    πολυάχτιδος όλος που κυλούσε  Και
    αυτός αλήθεια που ήμουνα   Ο πολλούς αιώνες πριν
    ο ακόμη χλωρός μέσα στη φωτιά   Ο άκοπος απ’ τον ουρανό
                                  Ένιωσα ήρθε κι έσκυψε
                                   πάνω απ’ το λίκνο μου
                      ίδια η μνήμη γινάμενη παρόν 
                      τη φωνή πήρε των δέντρων, των κυμάτων.
                                  «Εντολή σου», είπε, «αυτός ο κόσμος
                                    και γραμμένος μες στα σπλάχνα σου είναι.
                                    Διάβασε και προσπάθησε
                                    και πολέμησε», είπε
όπου ΕΝΤΟΛΗ σημαίνει ο Εσωτερικός (ΕΝ) Σκοπός σου (ΤΕΛΟΣ)
ΔΙΑΒΑΣΕ= διαπέρνα, ανοίξου στα πάντα , να γνωρίσεις
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ=έλα βιωματικά πάσχοντας στις καταστάσεις (πάθη), εκλεπτύνοντας τα πάθη σου σε ανώτερα πεδία...και
ΠΟΛΕΜΗΣΕ= παλμοδονήσου, όπου «πόλεμος»(<πάλλω) σημαίνει Δονητικός Παλμός, Πνευματικός Ενεργισμός...Δονήσου, συντονίσου στον Παγκόσμιο Παλμό, Εναρμονίσου στην ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ.                                     
 73-εαυτος
       Να συνειδητοποιήσεις το Αιθερικό σου σώμα και το Αστρικό, ως να φθάσεις στο ανώτερο Νοητικό κι απ’ εκεί στο Μοναδικόν ΟΛΟΝ ΕΝ, ως Σύνολος Άνθρωπος στην ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ. Έτσι  βιώνεις την Ενσυναίσθηση και την Κοινωνία κάθε άλλου όντος και της Σύνολης Ανθρωπότητας, ως μιας ανελισσόμενης στον Κοσμικό της Προορισμό Ολαρχίας. Έτσι εναρμονίζεσαι στον Αστρικό, στον Γαλαξιακό και Συμπαντικό Χορό των Πάντων.
 Κάθε άνθρωπος είναι μία σταγόνα μέσα στον απέραντο Ωκεανό της Ενέργειας της Δημιουργίας. Καθένας μας είναι ένα matrix, που εσωκλείει κωδικά ολογραφικά τον Σύμπαντα Κόσμο. Καθένας μας φέρει την ΕΥΘΥΝΗ για την Παγκόσμια Αρμονία, διότι καθένας μας είναι Συνδημιουργός και κλείνει μέσα του όλον τον Κόσμο.
        Η Συνειδητότητα εκφράζεται μες απ’ τον εγκέφαλο, αλλά δεν δημιουργείται από τον εγκέφαλο. Υπάρχει και εκτός εγκεφάλου. Ο Νους προϋπάρχει. Έτσι,
                                       «Δεν ωφελούν πια
                                         οι μυώνες
                                         θέλει αγάπη θηριώδη
                                         θέλει πήδημα τίγρισσας μες στις ιδέες»
 υποστηρίζει ο Ελύτης ` και συνεχίζει :
 «Θέλω να πω τις ίδιες φυσικές κι αυθόρ-
 μητες κινήσεις της ψυχής που γεννούν και διατάσσουν προς ορισμέ-
 νη κατεύθυνση την ύλη` τις ίδιες ανατάσεις
 προς το βαθύτερο νόημα ενός ταπεινού Παραδείσου, που είναι ο
 αληθινός μας εαυτός, το δίκιο μας, η ελευθερία μας, ο δεύτερος
                 πραγματικός ηθικός μας ήλιος»
          
       Το Νόημα της ανθρώπινης Ζωής εκδηλώνεται ως η ανάπτυξη του Εσωτερικού Σκοπού της Ύπαρξης, με πλήρη Αυτογνωσία, Γνώση και Κατανόηση του Κόσμου, με Ευεργετική Σύμπραξη στην λειτουργία του Συνόλου και με Εναρμόνιση στην Παγκόσμια Εξέλιξη. Βρίσκεται στην Εσωτερική Διαστολή του Ανθρώπου, προς εναγκαλισμό του Άλλου και του Όλου, που διαρκώς τείνει προς την βελτιστοποίησή του. Είναι αξιοσέβαστος ο Αγώνας του κάθε όντος για την καλύτερη ένταξή του μέσα στο ΟΛΟΝ της Δημιουργίας. Το Νόημα της Ζωής βρίσκεται στην προώθηση της Ζωής προς την Ανέλιξή της σε ανώτερα Πνευματικά Πεδία, μέχρι το ΟΛΟΝ ΕΝ. Αυτό προϋποθέτει Γνώση των πραγματικών αναγκών του ανθρώπου στο υλικό, στο κοινωνικό και στο πνευματικό επίπεδο και ικανοποίησή τους σε συνθήκες Ειρήνης και Δημιουργικής Προόδου. Έτσι, η Απελευθέρωση από την Ανάγκη  ανεβάζει τον άνθρωπο σε ανώτερες πνευματικές σφαίρες, σε πλήρη ταύτιση με τον ΕΝΑΝ ΘΕΪΚΟ ΕΑΥΤΟ. Είμαστε Συνυπεύθυνοι Συνδημιουργοί !
       Ο σοφός Πυθαγόρας διδάσκει : «Πρέπει να γίνομε, πρώτον, άνθρωποι δια των πολιτικών και κοινωνικών αρετών, επομένως να ομοιάζομε προς τους Θεούς δι’ αυτού του ωραίου Έρωτος, ο οποίος μάς παρορμά να αγαπάμε την Αρετήν γι’ αυτήν την ίδια...» Και ΑΡΕΤΗ είναι η άριστη συναρμογή προς το ΟΛΟΝ, δια της περιαγωγής της Ψυχής προς το ΑΓΑΘΟΝ.  
                          «Ως χαρίεν άνθρωπος, εάν Άνθρωπος ή»
       ΟΛΑ εντός σου και ΣΥ διάχυτος σε ΟΛΑ.
 75-εαυτος
       Ο Καρλ Γιουνγκ επισημαίνει ότι : «Στο βάθος κάθε ανθρώπου υπάρχει ένας πυρήνας, που είναι ο ρυθμιστής της ψυχικής ενέργειας, ο Εαυτός (self), είναι το σύμβολο του Όλου, έχει δική του νομοτέλεια, έλκει διαρκώς προς την Φώτιση και Εξέλιξη του ανθρώπου από το πρώτο κέντρο (το ζωώδες, συντήρηση, αναπαραγωγή) προς το έβδομο κέντρο, που είναι η πλήρης Θέωσις, Νιρβάνα, ο Εαυτός, με την δική του νοημοσύνη, είναι συνδεδεμένος άμεσα με την Συλλογική Συνείδηση της Ανθρωπότητας, η οποία ξεκινά με την Δημιουργία του Ανθρώπου. Ο Εσωτερικός ΕΑΥΤΟΣ είναι ο απέραντος Ωκεανός της ύπαρξης άνευ ορίων και μέσα του συναντώνται τα Πάντα. Η αφομοίωση του ΕΓΩ μέσα στον ΕΑΥΤΟ το διευρύνει σε ΕΜΕΙΣ».
       H Eπαφή με τον Αυθεντικόν ΕΑΥΤΟΝ γίνεται στην συχνότητα Θ κυμάτων του εγκεφάλου, με 4-7 δονήσεις ανά δευτερόλεπτο, στην κατάσταση του Ονείρου, του βαθιού Διαλογισμού και φέρνει στον άνθρωπο έμπνευση, διορατικότητα, δημιουργικότητα, αυξημένη μνήμη, δεκτικότητα, δυνατές σκέψεις, υπεραισθητή αντίληψη, 0ραματισμό κι επαναφόρτιση του μυαλού, ενώ απελευθερώνει αυξητική ορμόνη, τοτεστερόνη και υποκαθιστά 14 ώρες ύπνου, με πληρόττα τέλειας ΑΓΑΠΗΣ κι ένωση με την Κοσμική Νοημοσύνη, την Υπερσυνείδηση, την Ανώτερη Πηγή μας, το ΘΕΙΟΝ.  
       Το Νόημα της Ζωής ουσιώνεται στην ΑΓΑΠΗ
                                    ενεργοποιείται στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
                                    ενδυναμώνεται στην ΕΥΘΥΝΗ
                                    ισορροπεί στην ΑΡΕΤΗ
                                    πραγματοποιείται στην ΕΝΟΤΗΤΑ
                                    χορεύει στην ΕΚΣΤΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ
  και τελειώνεται στην ΑΓΑΠΗΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ !
                                           ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΣΙΣ !
Ο κορυφαίος Υπαρξιστής φιλόσοφος Φρειδερίκος Νίτσε μάς δίνει μια πανέμορφη εικόνα :
       «Εκεί όπου κάθε ζωή μού φάνταζε σαν θεϊκός χορός και θεϊκή αποικία, όπου ο κόσμος ελεύθερος κι αδέσμευτος, έτρεχε στον εαυτό του- σαν αιώνια απαγωγή του ίδιου του εαυτού μας βαθύτερα σε μια αυτοαναζήτηση στα βάθη μας πολλών θεών, σαν μακαρία αυτοαντίφαση, μακαρία ακρόαση των ένδον, μακαρία επανάκτηση των μέσα μας θεών. Εκεί όπου ο χρόνος όλος μού φάνταζε σαν μακάριο περίπαιγμα της στιγμής, όπου ανάγκη ήταν η ίδια η Ελευθερία, που έπαιζε χαρούμενη με το κεντρί της Ελευθερίας» !!!
 79-εαυτος
       Η Υπερσυνείδηση του ΟΛΟΥ καταργεί την φασματική φυλακή του χωροχρόνου στο Σπήλαιο της Ύλης και της Ατομικιστικής Εγωικότητας. Έτσι, το κακό της άγνοιας καταρρέει από το Φως ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ του Ουρανίου Πνευματικού Ολύμπου. Αυτομάτως κοινωνείς τα Πάντα, εκστατικά κι υπερσυνειδητά.
Είσαι ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ, Αιώνια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, Αιώνια ΕΝΟΤΗΤΑ.
Η Σκέψη σου και η Δράση σου επηρεάζουν άμεσα την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην Θεϊκή της Ανέλιξη. Είσαι ο Κοινωνός άνθρωπος, είσαι ο Ενεργός Πολίτης ο μετέχων κρίσεως και αρχής, είσαι ο Οικουμενικός άνθρωπος, είσαι ο Συμπαντικός Κοσμοπολίτης, που πάλλεται  στο Αιώνιο Ρεύμα της Ζωής και περιστροφικά ανελισσόμενος χορεύει την ΑΓΑΠΗ, την ΕΙΡΗΝΗ, την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΧΑΡΑ κι ΕΥΑΡΜΟΝΙΑ των Κόσμων,
                                 καθώς ο Κύκλος μεγαλώνει βαθαίνοντας το κέντρο του
                                                και παλμοδονείται ανασαίνοντας Το ΕΝ
                                                                   ΑΙΕΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ
                                                                     ΧΑΙΡΕΤΕ, ΦΙΛΟΙ,
                                                   Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ !!!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα