Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΕΠΤΑ ΜΥΗΣΕΙΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙ ΕΠΤΑ ΜΥΗΣΕΙΣ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Είναι Μία, ανεξάρτητα «αν», «πως» ή «τι» αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι. Επίσης ο Παγκόσμιος Εσωτερισμός είναι ένας («Μία Διδασκαλία»), ανεξάρτητα πως διατυπώθηκε μέσα στον χρόνο, στην παγκόσμια ιστορία, στις διάφορες πολιτιστικές συνθήκες, στην Αρχαία Κίνα, στην Αρχαία Ινδία, στην Αρχαία Ελλάδα και την Ευρύτερη Περιοχή. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, στο Εδώ και Τώρα, στην Στιγμή που Ρέει, στο Άχρονο. Είναι Ολοκλήρωση και Απελευθέρωση του Ανθρώπου από τις αυταπάτες και τον κύκλο της «δημιουργίας».

Στην Ευρύτερη Περιοχή της Ελλάδας, ήδη από τον 3ο π.Χ. αιώνα όλη η Ελληνική Γνώση, από τα Μυστήρια και την Ελληνική Φιλοσοφία (που πάντα αντλούσε την «γνώση» της από τα Μυστήρια) «αποκρυσταλλώνεται» στο Ερμητικό Ρεύμα που θα «δώσει» στους επόμενους αιώνες τον Γνήσιο Γνωστικισμό, τον Νεοπλατωνισμό και τον Δυτικό Εσωτερισμό. Ήδη από τους προχριστιανικούς αιώνες υπήρξε μια Μυστική Ομάδα (το ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ) που μετέδιδε την Ιερή Φλόγα της Γνώσης, από γενιά σε γενιά μέχρι σήμερα. Αυτή η Ομάδα διατήρησε την Αληθινή Γνώση, κι εφάρμοζε την ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΥΗΣΗ, μέχρι σήμερα. Από τον ευρύτερο κύκλο αυτού το Ρεύματος προήλθαν οι διάφορες μυστικές και εσωτερικές παραδόσεις της Δύσης, περισσότερο ή λιγότερο «γνήσιες», όπως Ροδόσταυροι, Γνωστικιστές, Τέκτονες, κλπ. Πολλές από αυτές τις ομάδες δεν είναι ΓΝΗΣΙΕΣ, δεν «κατέχουν» την ΓΝΩΣΗ, δεν παρέχουν την ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΥΗΣΗ, αλλά καθιέρωσαν τελείως εξωτερικές, τελετουργικές, (εικονικές), «μυήσεις», φτωχά σύμβολα της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΥΗΣΗΣ. Στην πραγματικότητα ανήκουν στον χώρο της άγνοιας και της εξωτερικής ειδωλολατρίας και δεν έχουν καμία σχέση με την ΓΝΗΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΖΩΗ.

Ήδη από την Αρχαία Εποχή, από τους προχριστιανικούς αιώνες, «παρέχονταν» η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΥΗΣΗ, σε όσους «προσέρχονταν» και ήταν «ικανοί» να το βιώσουν. Μετά την πρώτη Εξωτερική Μύηση της Άνοιξης (όπως στα Μικρά Μυστήρια) και την «Ψυχική Μύηση» του Θέρους (όπως στα Μεγάλα Μυστήρια), παρέχονταν στην ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ, τον Μήνα Σεπτέμβριο, η Τρίτη Μεγάλη Μύηση της Κάθαρσης της Διανοίας (όπως στον τρίτο βαθμό των Μυστηρίων, της Εποπτείας).

Το χρονικό διάστημα από τις 22 Σεπτεμβρίου (ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ) μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ) είναι η πιο Ιερή Περίοδος του ανθρώπινου χρόνου (που βασίζεται στο Φυσικό Ηλιακό Ημερολόγιο). Πάντα, σε όλους τους αιώνες, στην Δύση, αυτή την «Ιερή Εποχή» παρέχονταν οι ΤΡΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ, που αναφέρονται στην Βίωση της Παγκόσμιας Συνείδησης και στην ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ από το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΟ ΘΕΙΟ (όπως στα Μυστήρια του Διονύσου). Σε αυτές τις Τρεις Εσωτερικές Βαθμίδες της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΅ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ αναφέρονται οι Τρεις Εσωτερικοί Ουρανοί του Χριστιανικού Μυστικισμού, ή οι Τρεις Λόγοι της Θεοσοφικής Διδασκαλίας.

Το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ, στις 22 Δεκεμβρίου είναι το Πιο Ιερό Ημερονύκτιο του ανθρώπινου χρόνου (του Φυσικού Ηλιακού Ημερολογίου). Είναι η «Στιγμή» του Άχρονου, η Αρχή και το Τέλος του Χρόνου κι η Αρχή του Νέου Χρόνου στην Παγκόσμια Επαναγέννηση των Φαινομένων, το «Θαύμα» της Δημιουργίας. Το ΑΧΡΟΝΟ είναι Αφιερωμένο στο ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. Είναι η Απόλυτη Σιωπή της Βίωσης του Απολύτου, πέρα από κάθε αντίληψη (και δεν είναι ποτέ εμπειρία κάποιου «εγώ»).

Αυτό για το οποίο μιλάμε δεν είναι μια «διδασκαλία» ή διανοητικές πληροφορίες. Μιλάμε για την «Εμπειρία Ζωής» των Αρχαίων Σοφών (που από γενιά σε γενιά φτάνει μέχρι σήμερα). Μιλάμε για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΔΩ, ΤΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΡΕΕΙ, ΣΤΟ ΑΧΡΟΝΟ, ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αυτή η Εμπειρία δεν είναι εμπειρία ενός «εγώ» κι είναι  η αληθινή μετάβαση από την Εμπειρία (από «Εμπειρία», Αντικειμενική κι «Απρόσωπη») στο ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, στο ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ, στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ που ΑΠΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, χωρίς να «σχολιάζεται» από καμία αντίληψη, στο ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑ.

Κάποιοι Ακολουθούν τα Χνάρια των Αρχαίων Σοφών. Δεν είναι ούτε φαντασιόπληκτοι ούτε «καθυστερημένοι». Αντίθετα! Ζουν έξω από την διανοητική αυταπάτη μέσα στην οποία ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι (σε μια πραγματικότητα «κατασκευασμένη» από την σκέψη τους). ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα