Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ και η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ


ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ και η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Σε όλες τις εποχές σε όλους του λαούς υπήραν πάντα πνευματικοί ηγέτες και φωτισμένοι οι οποίοι δίδασκαν στον κόσμο τον δρόμο της αρετής και της σοφίας και της πνευματικής αφύπνισης και τελειοποίησης.
 Ο ορθόδοξος χριστιανικός τρόπος είναι ένα απο τα μονοπάτια που οδηγούν στην κάθαρση και την τελείωση του ανθρώπου και την ένωση του με το Θεό, αλλα δεν ειναι ο μοναδικος. Στο καθε τοπο αναπτυχθηκαν διδασκαλιες τις οποιες αν τις εφαρμοσει κανεις πετυχαινει την πνευματικη του τελειωση και την ενωση του με τον Θεο. Μετά από έρευνα 35 και πλέον χρόνων στα διάφορα πνευματικά μονοπάτια ανακάλυψα ότι στην πρακτική και στην άσκηση ακολουθούν παρόμοιες μεθόδους και ασκήσεις. Και είναι λογικό αφού το εγώ (ο εγωισμος, οι επιθυμιες, τα παθη κ.λπ.) ανεξάρτητα από την προσωπικότητα και την φυλή λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Οπότε για να εξαλείψει κανείς τα πάθη και τον εγωισμό θα πρεπει να χρησιμοποιήσει ανάλογους μεθόδους 

Θα αναφέρω τα πιο ουσιώδη μέρη της πνευματικής άσκησης στον ορθόδοξο μοναχισμό και τα οποια οπως ειπα υπαρχουν και σε αλλες θρησκειες οπως ο βουδισμος και ο ινδουϊσμος.
Λογω της γλωσσας ονομαζουν διαφορετικα τις πρακτικες οπως για παραδειγμα η νοερα προσευχη στον ινδουϊσμο λεγεται τζαπα ναμα (επαναληψη του ονοματος του Θεου). Χρησιμοποιουν βεβαια αντι του ονοματος του Χριστου ονοματα των θεϊκων ενσαρκωσεων που εμφανιστηκαν στην Ινδια οπως ο Κρισνα για παραδειγμα.
Ας δουμε τις βασικες πρακτικες και τις ικανοτητες του ορθοδοξου μοναχισμου που τις συνανταμε και στις αλλες θρησκειες:
ΝΗΨΙΣ (επαγρύπνηση και φύλαξη του νου και της καρδιάς), 
 Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ 
  Ο μοναχος κανει την νοερα προσευχη χρησιμοποιωντας ενα κομποσκοινι
ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ (επανάληψη του ονόματος του Χριστού από καρδιάς, πολλοί μοναχοί το συνδυάζαν και με κρατήματα αναπνοής. (Τζαπα ναμα στην ανατολη. Επαναλαμβανουν καποιο απο τα ονοματα θεΙκων ενσαρκωσεων οπως ο Κρισνα ή ονομα που εδωσαν στον Θεό οπως Σιβα)
Εδω βλεπουμε αυτη την γυναικα να επαναλαμβανει το ονομα του Θεου χρησιμποποιωντας ενα ροζαριο (κομποσκοινι οι χριστιανοι) απο108 χαντρες

ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Η ικανότητα να διακρίνουμε τις κινήσεις των παθών κσαι πως προσπαθούν να μας καταλάβουν, η ικανάτοτητα να διακρίνουμε αν κατι προέρχεται απο τα πάθη ή το Θεό, η ικανότητα να επιλέγουμε την σωστή δράση για να κερδίσουμε τη μάχη με το λογισμό και γενικά η ικανότητα να βλέπουμε την αλήθεια πίσω από τα φαινόμενα.
Ειναι ισως ο βασικότερος παράγοντας στην επίτευξη της κάθαρσης του νου και της καρδιάς και της πνευματικής αφύπνισης και  τελειοποίσης είναι η ωριμότητα του αναζητητή και η ακούραστη άσκηση.  (Viveka-Βιβεκα ονομαζεται στην ανατολη)
ΑΠΑΘΕΙΑ: απόσπαση και μη ταύτιση και συνέργεια στις εγωικές κινήσεις του νου και της καρδιάς. Απάθεια είναι επίσης η κατασταση που επιτυγχάνεται μετά από αρκετή κάθραση του νου η κατάσταση μιας βαθιάς ειρήνης η οποία δεν χάνεται ούτε από εξωτερικά αισθητήρια ερεθίσμαα ούτε από κινήσεις του νου. (Vairagya-Βειραγκια ονομαζεται στην ανατολη).
ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ(Svadhyaya- Σβανταγια ονομαζεται στην ανατολη).
ΨΑΛΜΟΙ - ΥΜΝΟΙ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ (Γκουρου στην ανατολη)
ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Υπάρχουν και άλλες σημαντικές χριστιανικές πράξεις στη χριστιανικη παραδοση, τα μυστήρια όπως η βάπτιση, η εξομόλογηση, και η μετάληψη.  Στην ανατολη υπαρχουν επισης τελετουργιες και ιεροτελεστειες με τα οποια οι ανθρωποι λατρευουν τον Θεο και εκδηλωνουν την αγαπη τους προς αυτον και τα οποια εχουν μεγαλη εξαγνιστικη δυναμη.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

4 σχόλια:

  1. NITΣΕ
    Δεν πρέπει να εξωραΐζουμε και να καλλωπίζουμε τον Χριστιανισμό. Εξαπέλυσε πόλεμο μέχρι θανάτου του ανώτερου τύπου ανθρώπου, καταδίκασε όλα τα θεμελιώδη ένστικτα του τύπου αυτού και διαλύοντας τα ένστικτα αυτά, έβγαλε το κακό, το χειρότερο κακό. Τον δυνατό άνθρωπο ως τυπικό παράδειγμα προς απόρριψη, τον διεφθαρμένο άνθρωπο. Ο Χριστιανισμός πήρε το μέρος όλων των αδύναμων, των παρακατιανών, των αποτυχημένων. Εκανε ιδανικό τον λόγο των πνευματικά ισχυρότερων διδάσκοντας ότι οι ανώτερες αξίες του πνεύματος είναι κάτι αμαρτωλό, κάτι παραπλανητικό, πειρασμοί. Το πιο θλιβερό παράδειγμα, η διαφθορά του Πασκάλ, που πίστευε ότι ο λόγος του είχε διαφθαρεί από το προπατορικό αμάρτημα, ενώ είχε διαφθαρεί μόνο από τον χριστιανισμό του.

    Goethe. Η βίβλος είναι Βαβέλ, μια Βαβυλωνία, «μητέρα τόσης μεγάλης πλάνης και απάτης» που αυτοπροσδιορίστηκε μόλις τον 19 αιώνα σαν θρησκεία που ευαγγελίζεται την αγάπη και την ειρήνη

    Ο Γάλλος περιηγητής και διπλωμάτης Choiseul Gouffier (1776) στο έργο του «Voyage pittoresque de la Grece» γράφει: «Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη από καλογέρους που έχουν υποδουλώσει τους εύπιστους Έλληνες και κυβερνούν όπως θέλουν αυτοί».
    «Οι καλόγεροι με τα όργια τους δημιουργούσαν μεγάλα σκάνδαλα. Με τις αγυρτείες τους ξεγελούσαν τις γυναίκες και έπαιρναν από αυτές ότι είχαν και δεν είχαν, και από τους αγρότες έπαιρναν τα χωράφια και το βιός τους ακόμα» (Αλέξανδρος Διομήδης «Βυζαντινές Μελέτες»). Οι καλόγεροι πωλούσαν στους ξένους χιλιάδες αρχαιοελληνικούς παπύρους αμέτρητες χιλιάδες βιβλίων σε εξευτελιστικές τιμές. Έχουν γεμίσει τα μουσεία της Ευρώπης και τη Αμερικής από παπύρους, βιβλία και ελληνικά αγάλματα, που πουλήθηκαν από τους αμαθείς ρασοφόρους.

    Karlheinz Deschner. Ολόκληρη η ιστορία του χριστιανισμού ήταν από τα πρώτα της βήματα μια ιστορία πολέμου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενός επεκτατικού πολέμου, ενός εμφύλιου πολέμου της καταπίεσης των ιδίων των υπηκόων και των πιστών. Το ότι παράλληλα με τις κλοπές και τις λεηλασίες προσέφερε ελεημοσύνη, ήταν για να καταπραΰνει την λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Όπλο της οι πόλεμοι κατά των ειδωλολατρών και με την πρόφαση αυτή αφάνισαν ολόκληρους λαούς όπως οι Βάνδαλοι, οι Γότθοι, οι Σλάβοι της ανατολής που παρουσιάζονται σαν εγκληματίες και έκφυλοι ειδωλολάτρες που έπρεπε να προσηλυτιστούν με κάθε δυνατό τρόπο. Έτσι ο Χριστός υμνείται σαν στρατιώτης της ιεραποστολικής εκκλησίας, του ιερού πολέμου κατά των αλλοθρήσκων σαν απόλυτος στρατάρχης, βασιλέας και νικητής. Όποιος μάχεται για αυτόν έχει δίπλα του τους αγγέλους και τους αγίους. Όποιος πεθαίνει για αυτόν πηγαίνει κατευθείαν στον Παράδεισο χωρίς να περάσει από το καθαρτήριο πυρ και το πυρ της κόλασης. Κερδίζει την αιώνια σωτηρία και ζωή, το αιώνιο φωτοστέφανο. (τα ίδια δεν λένε και οι Ισλαμιστές;;). Έτσι ξεκίνησαν οι σταυροφορίες και όλες οι σφαγές των αιρετικών και αλλόθρησκων σε όλο τον κόσμο ακόμα και στο Βιετνάμ οι επίσκοπο της Αμερικής ανακήρυξαν σταυροφορία και απαίτησαν την ρίψη ατομικής βόμβας για την προστασία της καθολικής σχολής κατά την Β σύνοδο του Βατικανού!! Βλέπεις ακόμα και οι ατομικές βόμβες μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία της ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ!!!!!

    Ο Εβραίος καθηγητής και συγγραφέας Νόρμαν Φίλκενταϊν και ο Νιλ Ασερ Σιμπερμαν στο βιβίο τους «Η Βίβλος, η αλήθεια μέσα από τις ανασκαφές» αναφέρει ότι πρόκειται για μια συλλογή θρύλων, νόμων, ποίησης προφητειών και Ιστορίας, καθώς και περιστασιακές μυθοπλασίες (σελ 202) και τιτλοφορούν μάλιστα κεφάλαια με τίτλους όπως «προειδοποιητικό παραμύθι», «το παραμύθι των 12 φυλών και των δύο βασιλείων» κτλ. Φυσικά ούτε Ιστορικά συμβάντα αναφέρει καθώς ποιος σήμερα πιστεύει ότι ο Θεός έστειλε άγγελο και σκότωσε σε μια νύχτα 185.000 στρατιώτες του Σενναχερίμπ που πολιορκούσε την Ιερουσαλήμ!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μισαλλοδοξία λέει ο Σοπενάουερ «είναι γνώρισμα μόνο του χριστιανισμού και ό ένας και
    μοναδικός θεός είναι από την φύση του ζηλόφθονος και δεν μπορεί να συνυπάρξει με άλλους θεούς». Στο μικρό 16ο κεφάλαιο του Λευιτικού το αναφέρει 16 φορές ότι «εγώ είμαι ο θεός σου και δεν πρέπει να τιμάς άλλον εκτός από εμένα» και αλλού ...... - «Εγώ ο Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, που ανταποδίδω τις αμαρτίες των πατέρων επάνω στα παιδιά, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς εκείνων που με μισούν» (Έξοδος, 20: 5).

    Ο Robert Graves και ο Εβραίος συνεργάτης του Dr. Raphael Patai στο βιβλίο τους «Οι εβραϊκοί μύθοι», αναφέρουν….
    Αποτελεί κοινή πεποίθηση των Εβραίων, ότι η χειρότερη ημέρα της Ιστορίας του Ισραήλ, δεν ήταν η αιχμαλωσία από τον Σενναχερίμ , ούτε η καταστροφή του ναού του Σολομώντα από τον Ναβουχοδονόσορα, αλλά η ημέρα που οι εβδομήκοντα (Ο) μετέφρασαν στα Ελληνικά την Βίβλο ύστερα από απαίτηση του Πτολεμαίου 2ου (285-246 πχ). Πίστευαν ότι οι εξιστορήσεις που περιέγραφαν τις κακές πράξεις των προγόνων τους, δεν έπρεπε ποτέ να αποκαλυφθούν στους εχθρούς του Ισραήλ και οι ραβίνοι αποκάλεσαν «αποφράδα» για το Ισραήλ την ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησε η μετάφραση των (Ο) στα Ελληνικά. (Βλέπεις αφαίρεσε τελείως την πιθανότητα συγκάλυψης και παραχάραξης όλων των Χαλδαϊκών θρησκευτικών δολοπλοκιών και της ιερατικής μαγγανείας)

    Στο βιβλίο του καθηγητή του πανεπιστημίου της Ν. Καλιφόρνιας Ben Ed. Akerley “The X-rated Bible – An irrelevant survey of sex in the scriptures”. Αναφέρει τις σεξουαλικές ατασθαλίες με αποκαλυπτικές λεπτομέρειες που αναφέρονται στην βίβλο. Αιμομιξία, βιασμοί, μοιχεία, διγαμία, περιτομή, σεξουαλικοί βιασμοί, πορνείας, αφροδισιακά φάρμακα, πορνεία με τον διάβολο, ανταλλαγή συζύγων, διαγωνισμοί γονιμότητας μεταξύ ανδρών κτλ..

    Οι άνδρες δημιουργούν τους θεούς, οι γυναίκες τους λατρεύουν» James George Fraze[3]

    Ο Ε. Σταϊν αναφέρει «οι χριστιανοί μοναχοί είχαν μοναδικό επάγγελμα που η άσκηση του μπορούσε να συμβιβαστεί με οποιοδήποτε βαθμό βλακείας, της οκνηρίας και άγνοιας»

    Ο δεισιδαίμων περί πάντων τον θεόν αιτιάται. Πλούταρχος

    «Τίποτα δεν είναι πιό ενάντιο στη θρησκεία και στο ιερατείο από την κρίση και την κοινή λογική. Η θρησκεία είναι η αιτία της κάθε ανοησίας και διαταραχής που μπορεί να σκεφτεί κανείς, είναι η μητέρα του φανατισμού και της διχόνοιας, είναι ο εχθρός της ανθρωπότητας» Voltaire Γάλλος φιλόσοφος

    «Καμιά ψευτιά δεν είναι τόσο καταστροφική όσο εκείνη που γίνεται αντικείμενο πίστης» Thomas Paine, αμερικανός φιλόσοφος.

    «Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκινούν ως βλασφημίες» George Bernard Shaw Νόμπελ Λογοτεχνίας

    «Οι κάτοικοι της γης είναι δύο ειδών: εκείνοι με μυαλά, αλλά χωρίς θρησκεία, και εκείνοι με θρησκεία, αλλά χωρίς μυαλά» Al-Ma’arri Άραβας φιλόσοφος.

    «Τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί καλύτερα στον κόσμο από τη μωρολογία. Όσο λιγότερο καταλαβαίνουν τόσο περισσότερο θαυμάζουν...». Γρηγόριος Ναζιανζηνός (χριστιανός θεολόγος και “άγιος”)

    «Αυτό το πιστεύω επειδή είναι απίστευτο!». Τερτυλλιανός (χριστιανός θεολόγος κι απολογητής)

    «Κανένα βασίλειο δεν έχει χύσει ποτέ περισσότερο αίμα από το βασίλειο του θεού», Σαρλ Λουί ντε Μοντεσκιέ

    «Η πίστη είναι μια κράμπα, μια παράλυση, μια ατροφία του μυαλού σε ορισμένες θέσεις», Έζρα Πάουντ

    «Πίστη σημαίνει να μη θέλεις να μάθεις την αλήθεια», Φρειδερίκος Νίτσε

    «Η πίστη σε μια ιερή υπόθεση είναι σε μεγάλο βαθμό υποκατάστατο για μια χαμένη αυτοπεποίθηση», Erich Hoffer




    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
    ....«Ο άνθρωπος, που ενώ δεν γνωρίζει την ουσία του Θεού είναι θρήσκος τότε θα καταλήξει στην δεισιδαιμονία ....
    ...(..)...Για τούτο η αναζήτηση της αλήθειας, και μάλιστα αυτή που αναφέρεται στους θεούς, είναι έντονη ορμή προς τη θεότητα. Η σχετική μάθηση και η έρευνα είναι όμοια κατά κάποιο τρόπο με ανάληψη ιερών καθηκόντων και έργο ιερότερο από κάθε θρησκευτική αποχή, από κάθε υπηρεσία στους ναούς…(..)...Είναι φοβερό το σκοτάδι της δεισιδαιμονίας και όταν καταλάβει τον άνθρωπο ενσπείρει σ'αυτόν λογισμούς σύγχυσης και τύφλωσης και μάλιστα σε πράγματα που είναι απαραίτητοι οι συλλογισμοί....
    ...(..)...Η Αθεΐα ευνοεί το μη αγαθόν, ενώ η δεισιδαιμονία εκλαμβάνει το καλό ως κακό. Στον δεισιδαίμονα και το πιο αμελητέο κακό να συμβεί, κάθεται και οικοδομεί επάνω στην λύπη, επιπλέον πάθη τα οποία είναι και σκληρότερα, από τα οποία δεν είναι εύκολη η απαλλαγή. Δεν κατηγορεί τον εαυτό του για την άγνοια, αλλά τον θεό γι αυτά που του συμβαίνουν, ενώ θα έπρεπε σε κάθε αναποδιά να προσπαθήσει να επανορθώσει αντί να πει την φράση «ήταν θέλημα θεού».

    Κώστας Λάμπος
    Ρωτώντας θα κατανοήσουμε ότι ο παρηγορητικός ρόλος των θρησκειών, των Εκκλησιών και των ιερατείων λειτουργεί ως αφιόνι, ως παυσίπονο απέναντι στη βαρβαρότητα των εξουσιών και συνεπώς θα κατανοήσουμε ότι εκείνο που χρειάζονται οι αδύναμοι, οι φτωχοί και οι πάσχοντες είναι η πραγματική βοήθεια της κοινωνικά χρήσιμης επιστήμης, η ισονομία και η κοινωνική ισότητα και όχι ψέματα και ψευδαισθήσεις. Και συνεπώς, οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές και αντικειμενικοί και χωρίς κούφιους συναισθηματισμούς, όπως ο δικαστής που αρνείται την επιείκεια στον πατροκτόνο που επικαλείται το ελαφρυντικό της ορφάνιας του, γιατί αυτό κάνουν οι θρησκείες και οι εξουσίες, πρώτα καταδικάζουν την εργαζόμενη ανθρωπότητα στη φτώχεια, στη δυστυχία και στην αρρώστια για να πλουτίζουν οι λίγοι και μετά έρχονται να προσφέρουν παρηγοριά με φόβο και ‘δωρεάν μεταθανάτιο παράδεισο’ στους ‘πιστούς’, δυσμένεια, φυλακές, ζωή-κόλαση και θάνατο στους ανυπότακτους και στους ‘απίστους’


    Νικόλαος Τωμαδάκης, καθηγητή της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο έργο του «Εισαγωγή εις την Βυζαντινήν Φιλολογίαν» τόμ. Α΄ τεύχ. Α΄ έκδ. Β΄ Αθήναι 1956, μας λέει τα εξής:
    «Ο χριστιανισμός υπήρξε πολέμιος κατά κύριον λόγον του Ελληνισμού, ως ζωής και σκέψεως… Η μεγαλυτέρα διαβολή την οποίαν ενήργησε κατά του κλασσικού κόσμου είναι η εμφάνισις αυτού ως ειδωλολατρικού. Λατρείαν των ειδώλων, δι’ ήν κατηγορούν τα συναξάρια τους μη χριστιανούς συχνότατα, δεν εγνώρισαν οι Έλληνες, εν τούτοις το όνομα Έλλην ταχύτατα συνέπεσε με την έννοια του ειδωλολάτρης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» εκδ. «Ψυχογιός» 1988, της Πρυτάνεως στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ, η οποία θεωρείται ένα από τα ιερά τέρατα της βυζαντινολογίας. Από την σελ. 17 διαβάζουμε: «… Εναντίον των ειδωλολατρών (διάβαζε Ελλήνων) εφαρμόσθηκαν μέτρα, που συχνά πήραν το χαρακτήρα πραγματικών διώξεων. Το μαντείο των Δελφών υποχρεώθηκε να σιγήσει, οι Ολυμπιακοί αγώνες και τα Ελευσίνια μυστήρια απαγορεύθηκαν. Τα ιερά λεηλατήθηκαν από τους χριστιανούς… οι ιερείς υποχρεώθηκαν – να σιγήσουν ή να αποθάνουν – όπως γράφει ο Λιβάνιος…» Και παρ’όλο που η αλήθεια είναι ότι κατά πολύ περισσότερο καταστράφηκαν οι Έλληνες και ο Ελληνισμός από τους χριστιανούς, οι τελευταίοι αυτοί έχουν το θράσος να ομιλούν ακόμα ανενόχλητοι περί Ελληνοχριστιανισμού.

    Ο καθηγητής βιολογίας του πανεπιστημίου Οξφόρδης Richard Dawkins (Βραβείο Faraday Βασιλικής εταιρίας του Λονδίνου) αναφέρει στο Free inquiry magazine «Η απειλή της αιώνιας κόλασης προκαλεί ένα ακραίο παράδειγμα πνευματικής κακομεταχείρισης» και καυτηριάζει την κατήχηση με ψυχολογική τρομοκρατία και απειλές. «Οι επιδόσεις της θρησκείας σε παρελθούσες εποχές είναι γεμάτες από αιματηρές εκστρατείες, φρικτές ιεροεξετάσεις, μαζική σφαγή των κατακτημένων, ιεραποστολές με καταστροφή της κουλτούρας των λαών, νομικές αντιστάσεις σε κάθε επιστημονική αλήθεια.

    Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού. Καρλ Μαρξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα