Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

14 συμβουλές για την ηρεμία!


Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η συνταγή για μία πιό ειρηνική και ήρεμη ζωή είναι πραγματικά στα χέρια μας.

Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι:



1. Μην ανησυχείτε για την εικόνα σας. Όλοι έχουμε μια εικόνα του εαυτού μας, με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και πώς φαινόμαστε απέναντι στους άλλους. Είναι λάθος να προσπαθούμε να φτιάξουμε την εικόνα μας, μόνο και μόνο για να αρέσουμε στους άλλους. Είμαστε εμείς, είτε αρέσουμε είτε όχι. Εάν πιστεύετε πως πρέπει να διορθώσετε κάτι, ιδιαίτερα στον χαρακτήρα σας, προσπαθήστε να βελτιωθείτε, αλλά μην ανησυχείτε για την εικόνα σας.

 2. Δώστε μέχρι και προσπαθώντας να βρείτε τον εαυτό σας. Πολλοί άνθρωποι λένε, «Χρειάζομαι χρόνο για να βρει τον εαυτό μου, να επεξεργαστούν αυτό που είμαι." Αυτός είναι ένας τρόπος για να δώσετε στον εαυτό σας μια νεύρωση, διότι δεν υπάρχει τίποτα να βρει. Έχετε τις ικανότητες σας? Σας μπορεί να είναι ένας μάγειρας ή ένας χημικός ή ένας εργαζόμενος φιλανθρωπίας και τίποτα δεν μπορεί να πάρει ότι μακριά. Υπόλοιπο για αυτό.

3. Χαρείτε με τη μοναδικότητά σας. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάποια πράγματα με τον τρόπο που τα κάνετε εσείς. Αυτό είναι ένα θαυμάσιο συναίσθημα που πρέπει να απολαύσετε. Την ίδια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι άλλοι έχουν μια διαφορετική αντίληψη των καταστάσεων και των πραγμάτων. 

4. Δημιουργήστε γύρω σας ένα περιβάλλον ειρηνικό που θα σας βοηθήσει να τα πάτε καλύτερα στη ζωή σας. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι ευτυχισμένοι ακόμη και αν η ζωή τους είναι σκληρή και δυσάρεστη, αλλά οι περισσότεροι χρειάζονται ένα περιβάλλον γαλήνης και ηρεμίας. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία είναι, να συμπεριφέρεσαι στους άλλους με καλοσύνη και γενναιοδωρία. Οι άνθρωποι θα ανταποδώσουν αυτή την καλοσύνη που έχετε και την ηρεμία προς το πρόσωπό σας (αν όχι όλοι, τουλάχιστον κάποιοι που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για εσάς). Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία!

5. Ενημερωθείτε για το τι είναι πραγματικά η γενναιοδωρία. Εάν δυσκολεύεστε να το κατανοήσετε και πόσο μάλλον να το κάνετε πράξη, βρείτε έναν τρόπο για να κάνετε την αρχή. Για παράδειγμα, στείλτε τα παλιά σας ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε, σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα που τα χρειάζονται πραγματικά οι άνθρωποι εκεί, γιατί με αυτό τον τρόπο, θα αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας και στην τελική θα ξεφορτωθείτε και κάτι που ήταν βάρος για εσάς (πρακτικά).



6. Ζήστε το τώρα! Ποτέ δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο, ενώ δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν. Το παρελθόν είναι μια ανάμνηση - οπότε δεν υπάρχει λόγος να μένουμε εκεί. Αυτό που μετράει είναι, αυτό που ζούμε τώρα, αυτή τη στιγμή. Το μέλλον κάποιοα στιγμή θα έρθει, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας εμποδίζει από το να κάνουμε όνειρα!

7. Να έχετε υπόψη σας αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή σας. Τι συμβαίνει; Τι κάνετε; Σας αρέσει αυτό που κάνετε; Δεν χρειάζεται να είναι μια μεγάλη στιγμή, όπως σαν να παίρνετε κάποιο βραβείο ή να κερδίσετε το λαχείο. Η ζωή είναι ως επί το πλείστον οι μικρές και σημαντικές μας στιγμές, όπως το να πιούμε καφέ με έναν φίλο. Να ζείτε αυτές τις στιγμές! Η ζωή είναι εξαιρετικά πολύτιμη για να τη σπαταλάτε σε ασήμαντες σκέψεις και πράγματα που σας στενοχωρούν.

8. Να πηγαίνετε αργά. Σίγουρα, η ζωή μπορεί να είναι γρήγορη και με έντονους ρυθμούς, αλλά όχι και συνέχεια. Σκεφτείτε και αισθανθείτε αυτό που κάνετε. Στην πραγματικότητα ζείτε το τώρα και όχι το τί θα κάνετε στο άμεσο μέλλον και πόσο γρήγορα.

9. Να είστε κοινωνικοί. Δεν μπορείτε να επιτύχετε πραγματική ειρήνη και ηρεμία με το να κλείνεστε στον εαυτό σας. Το μόνο που θα καταφέρετε, είναι να μεγαλώνει η ανησυχία σας (βέβαια κάποιες στιγμές πρέπει να μένετε και μόνοι σας, αλλά για λίγο). Κάντε παρέες με άλλους ανθρώπους, αποδεχτείτε τους για αυτό που είναι και να είστε ευγενικοί. Θυμηθείτε, είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη της ειρήνης και της ηρεμίας, μέσα σας. 

10. Να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την αλλαγή και οποιαδήποτε κατάσταση που δεν είχατε προβλέψει. Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί αύριο. Η ζωή είναι πολύ αβέβαιη. Πρέπει να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας, είτε πρόκειται για κάτι απλό, είτε απογοητευθείτε από έναν φίλο/η, είτε πρόκειται για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Δεν είναι κάτι προσωπικό, δεν γίνετε μόνο σε εσάς αυτό. Είναι απλά κακή τύχη. Αντιμετωπίστε αυτές τις καταστάσεις, όσο καλύτερα μπορείτε για το δικό σας καλό.

11. Να θυμάστε ότι ο θυμός δεν λειτουργεί ως λύση στα προβλήματά σας. Ο θυμός σχετίζεται με τα συναισθήματα αυτά που μας κάνουν να είμαστε με δεμένα τα χέρια, όπως η αγανάκτηση, που είναι φαινόμενο των ημερών. Ο θυμός είναι ένας ιός που μας δηλητηριάζει. Μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα. Είναι ένα βάρος που πρέπει να διώξουμε. 

12. Χαλαρώστε και αποδεχτείτε το γεγονός πως τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Ασχολούμαστε όλη την ημέρα με διάφορα όπως, η οικογένειά μας, οι φίλους μας, η περιουσία μας, η δουλειά μας. Μας ενοχλεί κάθε φορά που τα παιδιά μας δεν μας ακούνε, οι φίλοι μας που έχουν προγραμματίσει να κάνουν κάτι άλλο και φυσικά όταν χάνουμε τη δουλειά μας (εδώ έχει να κάνει και με την επιβίωση). Τίποτα δεν είναι απολύτως εγγυημένο. Πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο και στον εαυτό μας.

13. Αποδεχτείτε μία δυσάρεστη κατάσταση όπως είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθείτε να αλλάξετε τα πράγματα. Μπορείτε να τα αλλάξετε. Αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν, όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου ή ο εργοδότης σας που δεν αλλάζει γνώμη για την απόλυσή σας. Θα πρέπει να τα αποδεχθείτε όπως είναι και να προχωρήσετε με τη ζωή σας.

14. Ασχοληθείτε με τη ζωή σας ουσιαστικά. Πρέπει να αποφασίσετε τι είναι σημαντικό για εσάς. Αλλά δεν πρέπει να κάνετε κάτι σημαντικό, απλά και μόνο για να είστε αρεστοί στους γύρω σας, αλλά μόνο για τον εαυτό σας. Βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει και κάντε το με όλη σας την καρδιά!


e-megalife

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα