Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Τα 10 τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα 10 τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο

Κάποια τρόφιμα καλό είναι να μην μπαίνουν στο ψυγείο.

Μπορεί όλοι από συνήθεια και θεωρώντας ότι είναι το καλύτερο να αποθηκεύουμε τα πάντα στο ψυγείο, ωστόσο, όχι μόνο οι συνθήκες που επικρατούν εκεί δεν είναι οι ιδανικότερες για όλα τα τρόφιμα αλλά υπάρχουν και κάποια που απαγορεύεται να μπαίνουν στο ψυγείο.
Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, όπως σημειώνει το Click@life.gr, είναι τα εξής:
  1. Ντομάτες
    Στο ψυγείο χάνουν τη φρεσκάδα και τη σφριγιλότητά τους. Για να μην χαλάσουν τοποθετείστε τις σε μέρος φωτεινό. Προσέξτε, όμως να μην τις χτυπάει απευθείας το φως του ήλιου.
  2. Πατάτες
    Το κρύο μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη οπώτε σίγουρο το ψυγείο δεν αποτελεί το ιδανικό αποθηκευτικό χώρο για τις πατάτες. Προτιμείστε να τις αποθηκεύσετε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.
  3. Κρεμμύδια
    Τα κρεμμύδια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνουν στο ψυγείο. Είναι καλύτερο να αποθηκεύονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.
  4. Σκόρδα
    Πρέπει να αποθηκεύονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.
  5. Αβοκάντο
    Εαν το αβοκάντο που αγοράσατε ήταν άγουρο τότε δεν πρέπει να μπει στο ψυγείο καθώς θα καθυστερήσει αρκετά η διαδικασία ωρίμανσής του. Αν, από την άλλη πλευρά, το αβοκάντο είναι ώριμο τότε θα μπορούσε να μπει στο ψυγείο.
  6. Βασιλικός
    Αν ο βασιλικός μπει στο ψυγείο θα μαραθεί. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί είναι να το βάλετε σε μια κούπα με νερό που θα ανανεώνετε κάθε μια, με δυο μέρες και πάντα μακριά από το φώς το ήλιου.
Πεπόνια, καρπούζια και άλλα φρούτα

  1. Πεπόνια
    Τα πεπόνια αν μπουν στο ψυγείο θα χάσουν τα αντιοξειδωτικά τους συστατικά. Το ιδανικό είναι να τα αποθηκεύετε απλά στον πάγκο της κουζίνας σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Βερίκοκα, μπανάνες, ακτινίδια,  ροδάκινα,  δαμάσκηνα,  μάνγκο
    Καλό είναι και αυτά να διατηρούνται εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν ώστε να μην χάσουν καμία από τις θρεπτικές τους ουσίες.
  3. Μέλι
    Καλό είναι το αποθηκεύετε σε ένα καλά κλεισμένο βάζο το οποίο θα τοποθετήσετε σε μέρος χωρίς υγρασία.
  4. Καφές
    Ο αλεσμένος καφές και οι κόκκοι καφέ αποθηκεύονται σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς και διατηρούνται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος για να μην χάσουν τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα