Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ο σωστός δρόμος για τον αληθινό Ερωτα !


 ( Του Ευάγγελου Παπανούτσου )

          -  Ενα μεγάλο λάθος που κάνομε στην αγωγή των νέων μας είναι οτι ( ή όταν ) αποφεύγομε να θίξομε το θέμα τούτο όταν τους χειραγωγούμε στο δύσκολο δρόμο της ζωής./.../ ...δεν προχωρούμε πέρα από μερικές κοινοτοπίες .../../...ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για την Επιθυμία και τον Ερωτα, επειδή εμείς οι ίδιοι δεν έχομε ξεκαθαρίσει το πρόβλημα μέσα μας ή δεν έχομε πάρει τη σωστή θέση απέναντί του.Και επειδή δεν έχομε λύσει τα δικά μας δεσμά, δεν επιθυμούμε ή δεν τολμούμε να βοηθήσομε τους άλλους να ελευθερωθούν.
 Πολύ μεγάλη σημασία για τη διαμορφωση της συμπεριφοράς του ανθρώπου στο κεφάλαιο της ερωτικής ζωής ( αλλά και γενικότερα για τη συγκρότηση της προσωπικότητάς του )έχουν οι πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες, το πώς γεύτηκε στα χρόνια της νεότητας του την ηδονή του φύλου.
   
Εάν μερικοί μιλούν  για την Επιθυμία και τον Ερωτα  επιπόλαια ή με σαρκασμό .../.../..ή με αποστροφή, φόβο, αηδία, αβεβαιότητα ( κι ακόμα ,με " ευτελή αστειάκια" ) κατά μεγάλο μέρος οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ευτύχησαν να έχουν καλές σεξουαλικές και αισθηματικές εμπειρίες στα πρώτα, τα κρίσιμα χρόνια της ζωής.
Ειναι μεγάλη ευλογία για τον νέο άνθρωπο να έχει με  καλούς οιωνούς μυηθεί στα αινίγματα και στις συγκινήσεις του σεξ.Θα σταθεί γερά πάνω στα δυό του πόδια, θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, και θ΄αντέξει τις θύελλες της ζωής.Αλλίμονο σ΄εκείνον που έχει γευτεί πρόστυχα την ηδονή της σάρκας στα πρώτα του βήματα../.../...ή συνάντησε την ασχήμια, την αδιαφορία, την απογοήτευση. Στραβώνει ο δρόμος του και δύσκολα θα ξαναβρεί τη σωστή γραμμή.

Δεν είναι σπάνιοι  ( ακόμα και στους κύκλους των μορφωμένων, τίμιων και επιτυχημένων κοινωνικά ανθρώπων) εκείνοι που εκφράζονται για τον έρωτα με απρέπεια, κυνισμό, ειρωνία και ελαφρότητα. Απορούμε πώς άνθρωποι σοβαροί τηρούν απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μια τόσο παιδαριώδη στάση ! Κακότυχοι άνθρωποι ! Την ώρα που πήγαινε να ανθίσει η ψυχή τους, που δοκίμαζαν να μυηθούν στα "μυστηρια" και να χαρούν το θαύμα του Ερωτα δεν αξιώθηκαν να βρούν τον σύντροφο τον πρόθυμο, τον άξιο ν΄αγωνιστεί μαζί τους τον ωραίο αγώνα και έμειναν στη μέση του δρόμου ή παραστράτησαν.

                               
 Θα έδινα λοιπόν στους νέους για τον ορθό ερωτικό προσανατολισμό τις εξής συμβουλές:
α) Μην ταυτίζετε τον Ερωτα με το Σεξ. Το σεξ ή Επιθυμία είναι απαίτηση της ζωτικότητάς σας. Η ικανοποίησή της θα σας ανακουφίσει. Με τον Ερωτα θα ολοκληρωθεί η ύπαρξή σας /.../ αλλά ο Ερωτας αποκαλύπτεται μέσα από την πνευματική σας ωριμότητα.../.../...Αυτό που αισθάνεσαι, όσο ακόμα είσαι μικρός για ένα τόσο μεγάλο γεγονός, ίσως να είναι μόνο η Επιθυμία, η ορμή, ο πρώτος παλμός της παραγωγικής ζωής, το ένστικτο/.../ είναι ισχυρό και βρίσκεσαι ακόμα στα δίχτυα του. Ο Ερωτας είναι κάτι άλλο, πολύ πιο βαθύ και δύσκολο:  Κατάφαση αλλά και υπέρβαση της Επιθυμίας, πόθος και πλήρωση ολόκληρης της ύπαρξης, που προϋποθέτει πνευματική ωριμότητα. Μη βιαζεσαι λοιπόν ν΄αποφασίσεις. Περίμενε νάρθει η ευλογημένη ώρα του Ερωτα. Ισως δεν θ΄αργήσει, εάν προετοιμαστείς για την υποδοχή του. Γιατί όχι βιασύνη; Γιατί την ώρα εκείνη ( που θα σε παρασύρει το ένστικτο) μπορεί να το ερμηνεύσεις σαν αγάπη και να σε πολώσει προς τα κάτω, να σου μαδήσει τα φτερά και να μείνεις ...τραυματισμένος και αποπροσανατολισμένος για όλη σου τη ζωή.
 β) Ο Ερωτας δεν εκβιάζεται /.../ είναι μια σχέση απόλυτης αμοιβαιότητας /.../ ...εάν η ανταπόκριση δεν υπάρχει, στη διάθεση και στην πράξη και των δύο προσώπων, δεν μπορεί να γίνει λόγος για Ερωτα. Ειναι λάθος να νομίζομε ότι αν επιμείνομε, πιέσομε, κάνομε πιό συστηματικά την "πολιορκία μας" θα κατακτήσομε το είδωλό μας. Η τακτική αυτή ίσως να είναι αποτελεσματική στο επίπεδο του σεξ     (Επιθυμιας), όχι και στο επίπεδο του Ερωτα.
γ) Οταν κατακτήσετε το μεγάλο αγαθό του Ερωτα, μην αναπαυθείτε στις δάφνες σας. Είναι δυσκολώτερο ακόμη να το διατηρήσετε. Ο Ερωτας μοιάζει με την ελευθερία σε τούτο: ότι είναι ένα προνόμιο που πρέπει διαρκώς να δείχνεις στην πράξη ότι το αξίζεις.Δεν μπορείς να πείς " ο νόμος και η κοινωνία αναγνωρίζει την ελευθερία μου, επομένως είμαι ελεύθερος". Την ελευθερία του είναι υποχρεωμένος ο άνθρωπος να την κατακτά κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Το ίδιο συμβαίνει και στον Ερωτα. Πρέπει διαρκώς να κατακτάτε αυτό το μέγα αγαθό της ζωής με τον μόνο τρόπο που του ταιριάζει: γινόμενοι άξιοί του. Ο ερωτικός δεσμός είναι αβρός, ευθραυστος./.../..Για να διατηρηθεί στερεός, έχει ανάγκη από διαρκώς μεγαλύτερα κεφάλαια τρυφερότητας, στοργής, εμπιστοσύνης, εκτίμησης, αφοσίωσης και θαυμασμού, που να τα καταθέτουν χωρίς φειδώ και τα δύο μέρη. Εκείνο από τα δύο που θα υστερήσει /.../ στην αδιάκοπη προσφορά δεν θα ωφεληθεί ( έστω κι αν επικαλεστεί "κεκτημένα δικαιώματα" ). Γιατί ο αληθινός Ερωτας είναι ένα αέναο παρόν και όχι αναμνήσεις παρελθόντος. Υπάρχει μόνο ως ανανεονόμενη κατάκτηση../.../..έτσι δίνεται στον άνθρωπο κάθε είδος ευτυχίας.
Προηγούμενα...

ΣΕΞ ή ΕΡΩΤΑΣ ;;;


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα