Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Συγχωρήστε και αφήστε το παρελθόν σας πίσω

Δεν πρέπει να αφήνετε το παρελθόν να σας εμποδίζει να προχωρήσετε. Τα λάθη δεν πρέπει να σας κρατούν δεμένους πίσω αλλά θα πρέπει να τα βλέπετε σαν μαθήματα ζωής.

elpida

Μερικές φορές το παρελθόν μας μπορεί να μας επηρεάσει σε σημείο που να μας εμποδίζει να ζήσουμε το παρόν ειρηνικά και αρμονικά. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, παραλύουμε και δεν μπορούμε να προοδεύσουμε.
Είναι εύκολο να λέμε ότι πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν μας πίσω αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Ωστόσο, όταν είναι πραγματικά οδυνηρό και δεν επιλύεται με φυσικό τρόπο μετατρέπεται σε ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί την προσοχή μας.
Από τα λάθη σας μαθαίνετε
Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν σημειώνουμε καμία πρόοδο είναι τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν. Οι ενοχές για κάτι που κάναμε λάθος ή για κάτι που κάναμε αλλά στην πραγματικότητα δεν το θέλαμε, μας στοιχειώνουν και μας βασανίζουν.


enoxes
Γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα λάθη διορθώνονται αλλά τι γίνεται με εκείνα που δεν υπάρχει επιστροφή; Η λύση είναι απλή, απλά πρέπει να μάθετε μέσα από αυτά. Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να παίρνετε κάτι θετικό από οποιαδήποτε αρνητική εμπειρία.
Μην φοβάστε τα λάθη, ακόμη και εκείνα που βαραίνουν τη συνείδησή σας. Θα σας εμποδίσουν να προχωρήσετε μπροστά και θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα παρελθόν που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Συνεχίστε να κοιτάτε μπροστά επειδή δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτά που έχουν ήδη γίνει.
Μήπως θα πρέπει να τιμωρήσετε τον εαυτό σας για τα λάθη σας; Ποτέ, γιατί τα λάθη είναι ανθρώπινα και μας διδάσκουν ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα λάθη είναι θετικά επειδή μαθαίνουμε μέσα από αυτά.

Δεν θα στερήσω την ευτυχία από τον εαυτό μου

Μπορεί να έχετε βιώσει κάτι κακό και να έχετε περάσει άσχημες στιγμές στο παρελθόν τις οποίες θυμάστε ακόμη και τώρα. Αυτές οι στιγμές έχουν περάσει! Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε στο παρελθόν επειδή το παρόν σας είναι εδώ.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να είναι ευτυχισμένοι επειδή είναι βαθιά ριζωμένοι στο παρελθόν τους. Είναι φυσιολογικό ορισμένες φορές να θυμόμαστε το παρελθόν για να μπορέσουμε να μάθουμε από αυτό, για να δούμε τι μας είχε συμβεί και πώς μάθαμε από αυτό.
Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μάθετε να συγχωρείτε και να συγχωρείτε τον εαυτό σας. Η πικρία ποτέ δεν φέρνει κάτι καλό απλά σας στερεί την ευτυχία που σας περιμένει. Θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε σας εμποδίζει να προχωρήσετε.
Όχι μόνο θα πρέπει να μάθετε να συγχωρείτε τους άλλους αλλά θα πρέπει επίσης να μάθετε να συγχωρείτε και τον ίδιο σας τον εαυτό για τα λάθη που κάνατε. Αυτό θα σας απελευθερώσει από το βαρύ φορτίο που κουβαλούσατε όλο αυτό τον καιρό στους ώμους σας.
Είναι ζωτικής σημασίας να δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να συνεχίσει να προχωρά μπροστά ακόμη και όταν κοιτάτε πίσω μερικές φορές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κοιτάτε πίσω μόνο στην περίπτωση που θα μπορέσει να σας βοηθήσει για να κάνετε ένα βήμα προς την ευτυχία.

Ήρθε η ώρα να τα αφήσετε πίσω σας!
apogoiteusi
Ξέρετε τι σημαίνει εξάρτηση; Να προσκολλάμε σε κάποιον άλλο επειδή φοβόμαστε να είμαστε μόνοι μας λόγω κάποιου τραύματος στο παρελθόν ενώ παράλληλα πάσχουμε από ένα είδος εξάρτησης από το παρελθόν μας.
Δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να εξαρτάται από το παρελθόν επειδή πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Όταν ζούμε και κατοικούμε μέσα σε αυτό, μας εμποδίζει να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και μας μετατρέπει σε ένα είδος ανθρώπου που δεν προχωρά μπροστά και δεν κάνει τίποτα στη ζωή του.
Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά αν δεν αφήσουμε το παρελθόν μας πίσω. Φανταστείτε το παρελθόν σαν ένα σχοινί, ένα σχοινί το οποίο έχετε δέσει και μόνο εσείς μπορείτε να κόψετε και τώρα ήρθε η στιγμή να το κάνετε.
Κοιτάξτε το παρελθόν σας με τα μάτια ενός παρατηρητή και μάθετε από τα λάθη και τις επιτυχίες σας. Συγχωρήστε τους ανθρώπους που σας πλήγωσαν. Επικεντρωθείτε στο παρόν και στις αλλαγές που πρέπει να κάνετε. Είναι πολύ σημαντικό να λάβετε δράση.
eleutheria
Όλοι κάποια στιγμή χρειάζεται να επιστρέψουν στο παρελθόν τους. Το σημαντικό είναι να μην παραμένετε εκεί για πάντα επειδή η πραγματικότητά σας είναι στο εδώ και στο τώρα. Ζούμε το παρόν και προχωράμε πάντα μπροστά.
Μην αφήνετε τον εαυτό σας να ζει στο παρελθόν. Είναι πίσω σας και περιέχει πολλά πράγματα που δεν σας αρέσουν. Σήμερα μπορείτε να τα αλλάξετε όλα αυτά και να τα αφήσετε πίσω σας. Το παρόν σάς δίνει την ευκαιρία να αλλάξετε.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα