Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ο σεισμός της Ιταλίας ήταν τεχνητός;

Italy-1-875x500.jpg

Φονικός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία στο γνωστό επιφανειακό βάθος!


Χωριά σβήστηκαν από τον χάρτη – τουλάχιστον 14 νεκροί – πολλοί παγιδευμένοι στα ερείπια αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ τους και μικρά παιδιά

Η Ιταλία επλήγη χθες βράδυ από καταστροφικό σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης της χώρας έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, ενώ έχει ισοπεδώσει πολλά κτήρια σε χωριά της επαρχίας Ριέτι, στο κέντρο της χώρας. Φόβοι εκφράζονται για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, καθώς σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ενδεχομένως βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ τους και μικρά παιδιά.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η κύρια σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.36, τοπική ώρα (04.36 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της είχε βάθος μόλις 4 χλμ κι εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι. Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ένω μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρώτερης έντασης.
Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι κοινότητες Ακούμολι, Αρκουάτα ντελ Τρόντο και Αματρίτσε, σε απόσταση λίγων χλμ από το επίκεντρο. Mε την πάροδο του χρόνου, πολίτες, συνεργεία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ανέσυραν κι άλλες σορούς, ενώ άγνωστος είναι ακόμη ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα χαλάσματα.
_90895191_mediaitem90895190
Στην πόλη Αματρίτσε έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες ζημιές,  καθώς η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί κυρίως. Εντατικές προσπάθειες καταβάλλονται για να διασωθούν άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια ύψους τουλάχιστον 10 μ., σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο και τα άλλα μέσα ενημέρωσης. Με σπασμένη τη φωνή, ο δήμαρχος της πόλης Σέρτζο Πιρότσι τονίζει: είναι ένα δράμα. Το μισό χωριό εξαφανίσθηκε, οι δίοδοι πρόσβασης σ’ αυτό είναι αποκλεισμένες.
Στο νοσοκομείο της πόλης επικρατεί το αδιαχώρητο, οι τραυματίες στοιβάζονται σε φορεία στους διαδρόμους, ακόμη κι έξω από το κτήριο. Άλλοι τραυματίες μεταφέρονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Ριέτι, ενώ οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Italy 3
Η ΠΟΛΗ ΑΜΑΤΡΙΤΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ
Η πρόσβαση στην πόλη είναι δύσκολη, η γέφυρα πάνω από τον χείμαρρο Καστελάνο έχει καταστεί επικίνδυνη, ενώ και στα άλλα χωριά της περιοχής, όπου οι ζημιές είναι μικρότερες, οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους.
Σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση της Rai, o δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε, υπογράμμισε ότι μέρος των κτιρίων έχει καταρρεύσει και ζήτησε να αποσταλούν ειδικά οχήματα για να μπορέσουν να ανοίξουν οι δρόμοι που οδηγούν στον δήμο του ώστε να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών.
Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, μετά την σεισμική δόνηση των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία, είπε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.
Ο ισχυρός σεισμός, έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης ενώ…
το εστιακό του βάθος, το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν μόλις 4 χλμ.
Κι αυτή είναι η εικόνα της Ιταλίας χτες όπως εμφανίζεται στις εικόνες της NASA: Η Ιταλία στην πρίζα!!! [κλικ για μεγέθυνση]
Europe_3_02.2016236.aqua.1km

Ρέντσι: Στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε μόνο ζημιές

Δυο μόλις μέρες πριν, συνομιλώντας με δημοσιογράφους σε συνάντηση στο θέρετρο Βερσίλια της κεντρικής Ιταλίας, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωνε: «Στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε μόνον ζημιές».
Ενόψει της διάσκεψης η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο νησί του Βεντοτένε, με την συμμετοχή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της Γερμανίδας καγκελάριου ‘Ανγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης τόνισε πως «ο ρόλος της χώρας του είναι να οικοδομεί γέφυρες, έστω και αν τελευταία είναι της μόδας εκείνοι οι οποίοι υψώνουν τείχη». Ο Ματέο Ρέντσι αποσαφήνισε επίσης ότι η λογική αυτή της διαλλακτικότητας ισχύει και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Ρωσία.
Αυτός ήταν ο πρώτος σεισμός. Ο φονικός των 6,2 ρίχτερ σε επιφανειακό βάθος, ήταν… μετασεισμός! Άντε τώρα η Ιταλία να καταβάλει εκ νέου προσπάθειες να σηκώσει κεφάλι.
Κάνω λάθος; Ο σεισμός δεν ήταν τεχνητός; Ας πούμε ότι μπορεί. Μπορεί και να ήταν ο Εγκέλαδος. Υπάρχει ωστόσο και μια Χ πιθανότητα να μην κάνω λάθος; Όσο μικρή κι αν αυτή αξιολογηθεί, που δεν νομίζω ότι είναι μικρή, το ότι κάποιοι μπορούν να καθορίζουν ζωές, οικονομίες, πολιτικές με ένα μηχανάκι, αλλάζει τα πάντα! Καταργεί κάθε εθνική κυριαρχία, κάθε ανθρώπινη ελευθερία.
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αμφισβητήσει μια τέτοια άποψη; Πάντως όχι όλοι αυτοί που έχουν ήδη εκφραστεί κατά καιρούς για τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα σιωπηλού πολέμου, ούτε καν εκείνοι που μίλησαν για την τεχνολογική εποχή που θα αλλάξει τα δεδομένα, για καλύτερο έλεγχο των εθνών – βλέπε Ζ. Μπρεζίνσκι, Between Two Ages, δεκαετία ’70…
Between Two Ages 3


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα