Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η απλότητα είναι αρχοντιά



Η απλότητα είναι λοιπόν η μητέρα της ησυχίας, της ηρεμίας, της γαλήνης, της ευτυχίας. Και όταν την βιώσουμε κατευθείαν έχουμε μία εσωτερική αρχοντική πληρότητα.

Πώς φτάνουμε όμως στην απλότητα από την πολυπλοκότητα που έχουμε βάλει στη ζωή μας?

Η πολυπλοκότητα ήρθε στη ζωή μας, γιατί σε όλη μας τη ζωή κάνουμε προσπάθειες να αποδείξουμε τι είμαστε και τι δεν είμαστε. Κάνουμε ότι μπορούμε, αγνοώντας πολλές φορές τους εαυτούς μας, για να μας παραδεχτούν και για να πείσουμε τους άλλους ( συνήθως οικείο περιβάλλον) ότι έχουμε μία αξία. Ότι αξίζουμε την αγάπη, την στοργή, την αγκαλιά, τον έπαινο κλπ. Όλο αυτό από μόνο του είναι ένα επίπονο μονοπάτι το οποίο πάντα θα μας οδηγεί σε πόνους και σε απώλειες είτε σωματικές, είτε πρακτικές.

Ενώ τελικά όταν πάρω απόσταση και απόφαση να συναντήσω την αυθεντική μου απλότητα, τότε αλλάζει τελείως το τοπίο. Γιατί η απλότητα ενεργοποιεί την ηρεμία και η ηρεμία μας βγάζει εντελώς από το εξαντλητικό σενάριο του προσπαθώ να αποδείξω.

Πόση προσπάθεια έχει κάνει η απλή μηλιά για να μας πείσει ότι είναι μηλιά ? 

Πόση προσπάθεια έχει κάνει ο ήλιος για να μας πείσει ότι είναι ήλιος ? 

Πόση προσπάθεια θέλει άραγε για να πείσουμε ότι είμαστε άνθρωποι ?

Η απλότητα μας λοιπόν η οποία είναι μία φυσική κίνηση τη ψυχής μας, είναι αυτή που θα μας οδηγήσει έξω από άγχος, φόβο, πόνο και τελικά έξω από βάσανα. Γιατί τα βάσανά μας δημιουργήθηκαν από αυτή μας την κίνηση, να αποδείξουμε την αξία μας. Μα έτσι κι αλλιώς η αξία μας είναι ανεκτίμητη. Πώς και ποιος μπορεί να της ορίσει μία τιμή ? Ποια είναι η ποιο κατάλληλη τιμή ? Δεν υπάρχει λοιπόν τιμή για κανέναν μας. Και ο καθένας μας είναι αναντικατάστατος σε πολλούς τομείς της ζωής του και σε πολλούς από τους ανθρώπους του. Κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μαμά μας, τον μπαμπά μας γενικά τους ανθρώπους μας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ψάχνουμε ..τι αξίζω άραγε? Ας εξηγήσω με απλότητα σε αυτή μου την πολυπλοκότητα ότι η αξία δεν μετριέται με όλο το χρυσάφι του κόσμου. Αναζητώ την απλότητα του είμαι μου και εκείνο ( είμαι) θα με οδηγήσει στην ηρεμία, την ελευθερία και την αρχοντική πληρότητα.


Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα