Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Τι θα πει αποταύτιση ?


Τι θα πει αποταύτιση? Θα πει να καταλάβω ότι δεν είμαι τα προβλήματά μου. Τα οποία προβλήματα αλλάζουν και θα αλλάζουν. Όμως αντί να ταυτίζομαι με αυτά μπορώ να συνδράμω στην απόδραση του μυαλού μου και να το βοηθήσω να επιστρέψει στο εδώ και τώρα. Όταν ρωτήσεις μία σου σκέψη… η οποία έρχεται έτσι ξαφνικά…. Και η οποία δεν έχει να κάνει με το σήμερα ή με το τώρα σου… «τι θέλει», της δίνεις πρόσβαση να μπει και να συμπράξει με το αυθεντικό σου σήμερα. Όταν της πεις δεν είναι ώρα τώρα για να ασχοληθούμε με αυτό τότε σταδιακά το μυαλό θα αρχίσει να επανέρχεται στην αρχική του μορφή, δηλαδή στο εδώ και τώρα.


Κάθε σκέψη παράταιρη με το σήμερα απλώς είναι μία κίνηση συνήθειας που γίνεται επειδή έτσι έχουμε εκπαιδευτεί. Μία απλή σκέψη που μπορεί να την κάνουμε όλοι μας, ενώ τρώμε για μεσημέρι, είναι «τι θα φάμε αύριο». Αν συνεργαστούμε εκείνη την ώρα με τη σκέψη αυτή παρατείνουμε και σταθεροποιούμε σε μας το μοτίβο του μυαλού μας, να βρίσκεται πάντα εκτός τόπου και χρόνου. Ενώ αν σε αυτή την σκέψη ερώτηση δεν απαντήσουμε με τον τρόπο που το μυαλό μας περιμένει και του πούμε « όταν έρθει το αύριο θα δούμε». Τότε το μυαλό μας αρχίζει να βγαίνει από τον δρόμο του άγχους, το οποίο και αυτό συνεργάζεται με το εκτός τόπου και χρόνου του μυαλού μας.

Οπότε το μυαλό είναι και αυτός ένας μυς. Ο οποίος «σηκώνει» τα βάρη που εμείς το διδάσκουμε. Ένα υπερφορτωμένο μυαλό που «σηκώνει» βάρη που δεν ανήκουν στο τώρα δεν μπορεί να μας δώσει ορθές λύσεις για το τώρα. Δεν μπορεί να μας «επιτρέψει» την ξεκούραση μας για το τώρα μας. Γενικά δεν γίνεται να μας αφήσει να χαρούμε καμία μας στιγμή. Γιατί μονίμως θα μας παραθέτει προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν με τη στιγμή.
Είναι σαν να έχουμε στα χέρια μας σακούλες με ψώνια του σήμερα ( καταστάσεις δηλαδή) και να αρχίσουμε να βάζουμε και σακούλες του αύριο ( καταστάσεις). Οπότε όλο αυτό δεν είναι εύκολο να το σηκώσουμε στην καθημερινότητά μας, όταν «σηκώνουμε» τα βάρη πολλών ημερών και καταστάσεων.
Η διαχείριση των σκέψεων και η διαδικασία να ξεχωρίσω ποιες είναι για σήμερα και ποιες δεν είναι, μπορεί να γίνει από τον κάθε άνθρωπο.
Και η επιλογή να αποταυτίζομαι από αυτές και από τα προβλήματά μου.
Δεν είμαι το πρόβλημά μου. Το πρόβλημα μου είναι έξω από μένα. Και όταν έρθει η ώρα του θα το λύσω.
Καλό είναι να θυμάμαι πως όταν ταυτίζομαι με το πρόβλημά μου, αρχίζω και το σωματοποιώ και τότε το πρόβλημά μου γίνεται μία πηγή ασθένειας.
Όλα τα προβλήματα έρχονται στη ζωή μας είτε το θέλουμε είτε όχι. Το να πάρουμε μία απόσταση και να τα δούμε έξω από εμάς με ηρεμία θα ανοίξουν μπροστά μας λύσεις και οδηγίες που είναι μέσα μας. Γιατί κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του ή έχει αρκετές λύσεις. Αρκεί να μην το ταυτοποιήσω με μένα. Τα προβλήματα ταυτοποιούνται με μας όταν η σκέψη μετατρέπεται σε συναίσθημα. Τα κυριότερα συναισθήματα που φτάνουν το πρόβλημα σε «ταυτίζομαι» είναι ο φόβος- ανασφάλεια, το άγχος και ο θυμός. Αυτά δημιουργούνται όταν εμείς στη στιγμή που βιώνουμε βάλουμε δρώμενα του αύριο και του μετά. Τότε ενεργοποιείται ένας στιγμιαίος πανικός που μου λέει « δεν θα προλάβω», «δεν θα τα καταφέρω» και από εκεί και μετά αρχίζω να χάνω τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων και τότε «γίνομαι το πρόβλημά μου».

Το να φέρω λοιπόν στην επιφάνεια μόνο τις σκέψεις του σήμερα είναι φιλοσοφία. Και η φιλοσοφία είναι περασμένη μέσα σε κάθε άνθρωπο. Καθώς ο άνθρωπος έχει τον νου που του τον έδωσε ο Θεός για να μπορεί να επεξεργάζεται τις πληροφορίες του σήμερα, του αύριο και του χθες. Και να κάνει την ανάλογη κατανομή.


Δωροθέα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα