Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Το σεξ είναι για να δίνει τη λάμψη της συνείδησης



Έγινε ησυχία για αρκετή ώρα. Τα μάτια του δον Χουάν είχαν μια έντονη λάμψη. Έμοιαζαν να με κοιτάζουν από μεγάλο βάθος. Είχα την αίσθηση ότι το κάθε ένα από τα μάτια του ήταν ένα ανεξάρτητο λαμπερό σημείο. Για μια στιγμή φάνηκε σαν να πάλευε ενάντια σε μια αόρατη δύναμη, μια εσωτερική φλόγα που σκόπευε να τον κατακάψει. Η στιγμή πέρασε και συνέχισε να μιλά.

«Ο βαθμός της συνείδησης κάθε συγκεκριμένου λογικού όντος», συνέχισε, «εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο είναι σε θέση να επιτρέπει στην πίεση των εξωτερικών απορροιών να τον επηρεάζει».


Μετά από μια μεγάλη διακοπή, ο δον Χουάν συνέχισε να εξηγεί. Είπε ότι οι μάντεις «είδαν» ότι από τη στιγμή της σύλληψης, η συνείδηση εμπλουτίζεται από τη διαδικασία του να είσαι ζωντανός. Είπε ότι «είδαν», για παράδειγμα, ότι η συνείδηση ενός συγκεκριμένου εντόμου και αυτή ενός συγκεκριμένου ανθρώπου αναπτύσσεται από τη στιγμή της σύλληψης, με εκπληκτικά διαφορετικούς τρόπους, αλλά με την ίδια συνέπεια.


«Η συνείδηση αναπτύσσεται από τη στιγμή της γέννησης ή από τη στιγμή της σύλληψης;» ρώτησα.



«Η συνείδηση αναπτύσσεται από τη στιγμή της σύλληψης», απάντησε. «Από την αρχή σου έχω πει ότι η σεξουαλική ενέργεια είναι κάτι με τεράστια σημασία και ότι πρέπει να ελέγχεται και να χρησιμοποιείται με μεγάλη προσοχή. Αλλά δεν σου πολυάρεσε αυτό, γιατί νόμιζες ότι μιλούσα για έλεγχο από απόψεως ηθικής. Ενώ εγώ το εννοούσα πάντα από την άποψη της εξοικονόμησης και αναδρομολόγησης της ενέργειας».


Ο δον Χουάν κοίταξε τον Χενάρο και εκείνος κούνησε το κεφάλι του καταφατικά.


«Ο Χενάρο θα σου πει τι έλεγε ο ευεργέτης μας, ο ναγκουάλ Χουλιάν, σχετικά με την εξοικονόμηση και επαναδρομολόγηση της σεξουαλικής ενέργειας» είπε ο δον Χουάν.


«Ο ναγκουάλ Χουλιάν έλεγε, ότι το να κάνεις έρωτα, είναι θέμα ενέργειας» άρχισε ο Χενάρο. «Για παράδειγμα, ποτέ του δεν είχε προβλήματα με το σεξ, επειδή είχε μεγάλα αποθέματα ενέργειας. 


Αλλά μου έριξε εμένα μια ματιά και είπε αμέσως ότι το πουλί μου ήταν μόνο για κατούρημα. Μου είπε ότι δεν είχα αρκετή ενέργεια για να κάνω έρωτα. Είπε ότι οι γονείς μου ήταν πολύ βαριεστημένοι και πολύ κουρασμένοι όταν με έκαναν. Είπε ότι ήμουν το αποτέλεσμα πολύ βαρετού σεξ, «κοχίντα αμπουρίντα». Και έτσι είχα γεννηθεί, βαριεστημένος και κουρασμένος. Ο ναγκουάλ Χουλιάν σύστηνε σε ανθρώπους σαν και μένα, να μην κάνουν ποτέ έρωτα. Μ’ αυτό τον τρόπο, μπορούμε να αποθηκεύσουμε τη λίγη ενέργεια που διαθέτουμε.


»Είπε το ίδιο πράγμα στον Σίλβιο Μανουέλ και στον Εμιλίτο. Είχε «δει» ότι οι υπόλοιποι είχαν αρκετή ενέργεια. Δεν ήταν αποτέλεσμα βαριεστημένου σεξ. Τους είπε ότι θα μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν με τη σεξουαλική τους ενέργεια, αλλά τους σύστηνε να συγκροτούνται και να κατανοούν την εντολή του Αετού, ότι το σεξ είναι για να δίνει τη λάμψη της συνείδησης. Όλοι μας είπαμε ότι είχαμε καταλάβει.

Carlos Castaneda «Εσωτερική φλόγα»




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα