Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Φυτά και λουλούδια που φέρνουν τύχη!

 Είναι δυνατόν τα φυτά να επηρεάζουν την τύχη μας; Τα φυτά είναι φορείς υψηλής ενέργειας και σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, «φιλτράρουν» την ενέργεια που περνά στο χώρο μας δημιουργώντας ένα ισορροπημένο περιβάλλον.
Ορισμένα φυτά θεωρούνται τυχερά και οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για κάποια από αυτά. Θεωρούνται μαγνήτες της καλής τύχης – της αγάπης, της υγείας, της ευτυχίας, της ευημερίας, του χρήματος και γενικά φιλτράρουν την αρνητική ενέργεια. Εμείς συγκεντρώσαμε κάποια από αυτά τα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και σας τα παρουσιάζουμε.
Φυτά και λουλούδια για εύνοια στον οικονομικό τομέα
Παχίρα
fyta-gia-kalo-feng-shui-pachira-ingolden.gr
Ονομάζεται και το φυτό των χρημάτων και λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη και πλούτο. Είναι ένα όμορφο φυτό με πλεγμένο κορμό.
 Θεωρείται ότι αποτελεί σημαντικό στοιχείο για ένα ισορροπημένο δωμάτιο. Το σχήμα των φύλλων της αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία του feng shui, το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωτιά και το μέταλλο.
Μπαμπού
fyta-gia-kalo-feng-shui-bamboo-ingolden.gr
Ένα από τα πιο ευοίωνα φυτά είναι τα μπαμπού.  Προσελκύουν γενικά την υγεία, την ευτυχία, την αγάπη και την αφθονία. Τα στελέχη συνήθως δίνονται σε δεσμίδες διαφόρων αριθμών, όπου και καθορίζουν το είδος της ενέργειας που επιθυμούμε.
2 κλωνάρια εκφράζουν την αγάπη
3 φέρνουν μαζί την ευτυχία
5 ή 7 προσελκύουν την υγεία
6 ή 8 προσελκύουν τον πλούτο και την αφθονία
9 γενικά καλή τύχη
10 εκφράζουν την επιθυμία για ικανοποίηση
21 υγεία και μεγάλος πλούτος
Επίσης, για αύξηση γνώσεων και επιτυχίες σε εξετάσεις τοποθετούμε τέσσερα μπαμπού στο γραφείο μελέτης ή βορειοανατολικά, που είναι η πλευρά των γνώσεων. Για άνοδο στην καριέρα τοποθετούμε μια πυραμίδα μπαμπού στο Βορρά, που είναι η πλευρά της καριέρας. θα πρέπει πάντα να τα έχουμε πάνω στο τραπέζι και ποτέ στο πάτωμα.
Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση ο ευθυτενής βλαστός των μπαμπού αντικατοπτρίζει την πορεία προς τη φώτιση, ενώ τα γόνατα του βλαστού αντικατοπτρίζουν τα σκαλοπάτια από το ένα πνευματικό επίπεδο στο άλλο.
Κρασούλα
fyta-gia-kalo-feng-shui-krasoula-ingolden.gr
Ισχυρό «όπλο» για την ενεργοποίηση του καλού φενγκ σούι θεωρείται η κρασούλα. Είναι πράσινη όλο το χρόνο και λέγεται ότι φέρνει ευημερία και αφθονία αγαθών στο σπίτι. Για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, την τοποθετούμε κοντά στην είσοδο του σπιτιού. Όταν ανθίζει έχει πανέμορφα πολύχρωμα άνθη και κοσμούν ευχάριστα κάθε σημείο του μπαλκονιού μας. Είναι εύκολη στη καλλιέργεια χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Την ποτίζουμε μόνο όταν το χώμα της αρχίσει να στεγνώνει. Στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν την αφήνουμε εκτεθειμένη στον ήλιο.
Αν αρχίσει να «χαλάει», την απομακρύνουμε από το χώρο μας.
Φιλόδεντρο
fyta-gia-kalo-feng-shui-philodendron-ingolden.gr
Το φιλόδεντρο δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τα οικονομικά μας «ανοίγματα». Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι όταν τα φύλλα του μεγαλώσουν υπερβολικά, η επίδραση του αντιστρέφεται.
Για να το διατηρήσουμε δεν το τοποθετούμε σε ηλιόλουστη θέση. Αν το κρατήσουμε στο μπαλκόνι ή στον κήπο, το βάζουμε στη σκιά ενός δέντρου ή μιας τέντας.
Συχνά συγχέεται με τον πόθο, ένα άλλο φυτό γνωστό επίσης για τα καρδιόσχημα φύλλα του.
Κουμ κουάτ
fyta-kai-louloudia-pou-fernoun-tyxh-koumkouat-ingolden.gr
Το κουμ κουάτ ή αλλιώς χρυσό πορτοκάλι είναι το δεντράκι με τους μικρούς πορτοκαλί καρπούς, που κάνουν εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού και λικέρ ενώ στη Κέρκυρα το μοιράζουν ως γλυκό μετά από το μυστήριο του γάμου. Ως φυτό ευνοεί τον οικονομικό τομέα και γενικά την «καρποφορία» στη ζωή και σε όσα περιμένουμε.Είναι ένας πολύ διαδεδομένος καρπός στην Κίνα που στην Ελλάδα ευδοκιμεί στη Κέρκυρα. Είναι από τα πιο διαδεδομένα «γούρια».
Τα φυτά που ευνοούν τον οικονομικό τομέα ταιριάζουν ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού, που είναι η πλευρά του πλούτου, όπως και στο Βορρά, που είναι ο τομέας της καριέρας. 
Φυτά και λουλούδια για εύνοια στον ερωτικό τομέα
Παιώνια
fyta-kai-louloudia-pou-fernoun-tyxh-paionia-ingolden.gr
H παιωνία είναι η βασίλισσα των λουλουδιών και αποτελεί σύμβολο της αγάπης και της καλής τύχης. Αυτό το ρομαντικό λουλούδι κρατά ζωντανό τον πόθο και τον έρωτα. Το πανέμορφο άνθος της κοσμεί τις περισσότερες φορές την ανθοδέσμη της νύφης.
Τη φυτεύουμε σε γόνιμο έδαφος  που κρατάει υγρασία, αλλά δεν λασπώνει. Αν στην περιοχή μας σημειώνεται παγετός στο τέλος του χειμώνα, καλό θα είναι να τη μεταφέρουμε μέσα στο σπίτι. Μεγαλύτερη «δύναμη» έχουν οι ποικιλίες που βγάζουν κόκκινα λουλούδια. Αντί για τις παιώνιες μπορούμε να φυτέψουμε ιβίσκους ή γαρδένιες.
fyta-kai-louloudia-pou-fernoun-tyxh-toulipes-ingolden.gr
Επίσης, τα φυτά έρωτας, πόθος και η τριανταφυλλιά, που είναι το κατεξοχήν ερωτικό λουλούδι. Οι τουλίπες– ειδικά οι λευκές, συμβολίζουν την πίστη.
Τοποθετούμε τα λουλούδια της αγάπης νοτιοδυτικά.
Φυτά και λουλούδια για καλή υγεία
Ρείκι ή έρικα
fyta-kai-louloudia-pou-fernoun-tyxh-reikh-ingolden.gr
Το λευκό ρείκι ή έρικα, πιο σπάνιο από το μοβ, αγαπημένο λουλούδι των μελισσών,θεωρείται γούρικο φυτό. Συμβολίζει τη μακροβιότητα και την υγεία.
Επίσης, για εύνοια στον τομέα της υγείας επιλέγουμε να φυτέψουμε μερικά βότανα όπως  φασκόμηλοδενδρολίβανο και τις θεραπευτικές λεβάντες.
Φυτεύουμε τα βότανα ανατολικά, που είναι η πλευρά της υγείας.
Φυτά και λουλούδια για προστασία
 Γιούκα
fyta-kai-louloudia-pou-fernoun-tyxh-giouka-ingolden.gr
 Το γιούκα είναι το δεντράκι της χαράς και της ευτυχίας. Έχει τη δύναμη να επηρεάσει θετικά όλους τους τομείς της ζωής μας και είναι σύμβολο της προστασίας και του εξαγνισμού. Λέγεται  και «happy tree»
Βασιλικός
Ο αγαπημένος μας βασιλικός θεωρείται από τα πιο ιερά φυτά. Οι χριστιανοί το ονομάζουν ευλογημένο φυτό γιατί η Ιερά Παράδοση αναφέρει ότι η Αγία Ελένη ανακάλυψε τον Τίμιο Σταυρό από το άρωμα του βασιλικού που φύτρωσε στο μέρος που ήταν θαμμένος, γι’ αυτό ονομάζεται και σταυρολούλουδο. Ο βασιλικός απορροφά την αρνητική ενέργεια. Συμβολίζει την αγάπη, τον εξορκισμό, τον πλούτο και την προστασία.
Απήγανος
fyta-kai-louloudia-pou-fernoun-tyxh-aphganos-ingolden.gr
Ο απήγανος έχει δυνατή χαρακτηριστική μυρωδιά. Θεωρείται ως ισχυρή προστασία από το κακό μάτι και ιδιαίτερα την κακογλωσσιά. Όλοι θα έχουμε ακούσει εξάλλου τη φράση «σε εξορκίζω με τον απήγανο» που λέει ο λαός μας όταν θέλει να αποκρούσει κάτι απαράδεκτο και ενοχλητικό.
Μπορούμε να τον φυτέψουμε περιμετρικά στον κήπο μας ή σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας. Φροντίζουμε μόνο να μην τον αγγίζουμε συχνά γιατί αναδίδει απωθητική μυρωδιά.
Δεντρολίβανο
Είναι ένα φυτό που φέρνει καλή τύχη και προστατεύει το σπίτι από τις ανεπιθύμητες επιρροές. Έχει πάρα πολλούς θετικούς συμβολισμούς όπως αγάπη, πάθος, πνευματικές δυνάμεις, εξαγνισμός, θεραπεία, νεότητα και εξορκισμός. Συμβολίζει τη φιλία και τη πίστη στις σχέσεις.
Ανθούριο
fyta-kai-louloudia-pou-fernoun-tyxh-anthourio-ingolden.gr
Το ανθούριο είναι φυτό του οποίου τα λουλούδια έχουν σχήμα καρδιάς και χρώματα σε λευκό, ροζ, κόκκινο και μπορντό. Είναι  φυτό που μας ανεβάζει και μας φτιάχνει τη διάθεση, ενώ παράλληλα διακοσμεί το χώρο χαρίζοντας μια ξεχωριστή νότα ομορφιάς.Ελευθερώνει τις κατάρες, συμβολίζει την προστασία, την τύχη και συνοδεύεται με καλές ευχές και καλοσυνάτες επιθυμίες.
Φυτά και λουλούδια για αρμονία
Ροδιά
fyta-gia-kalo-feng-shui-rodia-ingolden.gr
Είναι δημοφιλής στην αιγυπτιακή μυθολογία, την Βίβλο και σε πολλές άλλες αρχαίες γραφές. Για αρμονία δεν παραλείπουμε να τοποθετήσουμε μια ροδιά, έστω την καλλωπιστική, που ζει σε μικρές γλάστρες και που, εκτός από αρμονία, φέρνει καλοτυχία στο σπίτι, ενώ ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις.
Ο καρπός της, το ρόδι, συμβολίζει την καλή τύχη, την αφθονία και τη γονιμότητα. 
Μπονσάι
fyta-kai-louloudia-pou-fernoun-tyxh-bonsai-ingolden.gr
 Αξιολάτρευτα και πολυαγαπημένα από όλους, έρχονται  από τη μακρινή Ιαπωνία και φέρνουν τύχη σε όλους τους τομείς, καλή υγεία και αφθονία. Το μπονσάι παρουσιάζει την αρμονία μεταξύ της φύσης, της ψυχής και του ατόμου. Μεγαλώνουν μόνο τα φύλα τους και χρειάζονται πολύ νερό.
Κάποιοι πιστεύουν ότι εξαιτίας των πιέσεων που δέχονται προκειμένου να μείνουν λιλιπούτια παράγουν αρνητική ενέργεια.
Φυτά και λουλούδια για καλή τύχη
Αν θέλουμε να καλοπιάσουμε την τύχη μας, διαθέτουμε αρκετό από το χώρο του κήπου ή της βεράντας μας σε βουκαμβίλιες, πορτοκαλιές, ροδακινιές και πεύκα.
fyta-kai-louloudia-pou-fernoun-tyxh-portokalia-ingolden.gr
Μικρά μυστικά
–  Δεν αρκεί να επιλέξουμε τα κατάλληλα φυτά, αλλά θα πρέπει επιπλέον να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση. Είναι σημαντικό τα φυτά να είναι υγιή, οπότε εξαφανίζουμε τα ξεραμένα ή άρρωστα φυτά. Ιδιαίτερο αρνητικό είναι όταν ένα πεθαμένο φυτό βρίσκεται μπροστά στην πόρτα μας. Διότι από την πόρτα του σπιτιού μπαίνει σημαντική ενέργεια που χαρακτηρίζει το σπίτι ολόκληρο
 Μέσα στο σπίτι έχουμε φυτά και όχι δέντρα. Ένα δέντρο και ιδίως όταν είναι μεγάλο, μπορεί να είναι αρκετά κυριαρχικό.
– Τα ζωντανά φυτά είναι πάντα προτιμότερα από τα κομμένα λουλούδια. Τα αποξηραμένα λουλούδια και οι απομιμήσεις τους από μετάξι, χαρτί ή τα πλαστικά δεν είναι κατάλληλα για την κρεβατοκάμαρα. Τα τεχνητά φυτά είναι αποδεκτά μόνο σ’ ένα γραφείο.

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα