Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Πώς μπορεί να ζει κανείς υγιής χωρίς κρέας

veges

Οι χορτοφάγοι και οι vegans ακολουθούν δίαιτες που δεν περιλαμβάνουν κρέας, ωστόσο και η χορτοφαγία έχει διάφορες ταξινομήσεις ανάλογα με τις πεποιθήσεις εκείνων που την ακολουθούν.
Υπάρχουν οι πιο αυστηρά χορτοφάγοι, οι vegans, που αποφεύγουν όλα τα τρόφιμα που προέρχονται από ζωικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών, τα αυγά και το κρέας. Υπάρχουν, επίσης, οι χορτοφάγοι που εξακολουθούν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά απέχουν από τα αυγά και το κρέας. Υπάρχουν ακόμα χορτοφάγοι που καταναλώνουν και αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά δεν τρώνε κρέας.
Οι χορτοφαγικές δίαιτες σε γενικές γραμμές αναγνωρίζονται ως υγιείς και επαρκείς για την διατροφή ενός ανθρώπου. Αν επιλέξει κανείς μια διατροφή χωρίς κρέας, ωστόσο, είναι σημαντικό να αντικαταστήσει τις πρωτεΐνες, βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που υπάρχουν στο κρέας με άλλες πηγές εκτός κρέατος.
Τι ακριβώς πρέπει να κάνει; Διαβάστε παρακάτω:

Καταναλώστε αρκετή πρωτεΐνη
Το κρέας είναι μια πηγή πρωτεΐνης για τη διατροφή που θα πρέπει απαραίτητα να αντικατασταθεί από μια πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να βρεθεί στα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα φασόλια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται πέντε με έξι μερίδες τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες, σε καθημερινή βάση. Μια μερίδα θα μπορούσε να είναι ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ένα αυγό, μισό φλιτζάνι μαγειρεμένα όσπρια.
Ενσωματώστε τα μέταλλα στη διατροφή σας
Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα, τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και την αντιμετώπιση της αναιμίας. Καλές πηγές σιδήρου είναι τα όσπρια, τα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, τα αποξηραμένα φρούτα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα εμπλουτισμένα δημητριακά. Ο ψευδάργυρος είναι ένα άλλο σημαντικό μέταλλο που μπορεί να σας λείψει αν αποφασίσετε να απορρίψετε το κρέας από τη διατροφή σας. Για να αντικαταστήσετε τον ψευδάργυρο θα πρέπει να επιλέξετε τυρί, όσπρια, ξηρούς καρπούς και προϊόντα σόγιας. Για το ασβέστιο που επίσης χρειάζεστε, καλύτερες πηγές είναι το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά επίσης τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το λάχανο, το μπρόκολο τα εμπλουτισμένα δημητριακά και ο εμπλουτισμένος χυμός πορτοκαλιού.
Συμπεριλάβετε βιταμίνες στη διατροφή σας
Αν αποφεύγετε το κρέας χρειάζεστε βιταμίνη Β12 για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να προφυλαχθεί από την αναιμία και να παραμείνει συγκεντρωμένος και με καλή μνήμη. Μπορείτε να βρείτε Β12 σε ζωικά προϊόντα όπως τα αυγά και τα γαλακτοκομικά. Επιλέξτε εμπλουτισμένα δημητριακά και εξετάστε την πιθανότητα να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμινών, ώστε να ανταποκριθείτε στις καθημερινές απαιτήσεις. Μπορείτε να βρείτε βιταμίνη D στο αγελαδινό γάλα και στο γάλα σόγιας. Θα πρέπει επίσης να εκτεθείτε στο φως του ήλιου που επιτρέπει στο σώμα σας να μετατρέψει τη βιταμίνη D σε χρησιμοποιήσιμη μορφή. Μόλις πέντε με τριάντα λεπτά έκθεσης στον ήλιο δύο φορές την εβδομάδα αρκούν για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
Συμβουλές
Ακόμα κι αν δεν τρώτε κρέας μπορείτε να ανακαλύψετε διάφορους τρόπους να τρώτε υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα. Μπορείτε να εστιάσετε σε δημοφιλή πιάτα με κρέας χωρίς το κρέας, όπως είναι η πίτσα λαχανικών ή τα λαζάνια. Η σόγια είναι επίσης μια ευέλικτη τροφή που έχει υφή που μοιάζει με αυτή του τυριού, ενώ το τόφου που κατασκευάζεται από τη σόγια μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό υποκατάστατο του κρέατος που μάλιστα παίρνει τη γεύση του σε συνδυασμό με κάποια βότανα και λαχανικά. Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι επίσης μια πολύ καλή λύση, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και εναλλακτική για χαμηλή χοληστερόλη.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα