Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΑΣ



Όσο πιο πολλά βλέπω στη ζωή, τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ ότι είναι ένα όνειρο. Έχω βρει τη μεγαλύτερη βεβαιότητα σ’ αυτή τη φιλοσοφία που σας εξηγώ τώρα. Συνειδητοποιήστε ότι ζείτε αποκλειστικά με τη χάρη του Θεού. Αν απέσυρε τη σκέψη Του, η υλική εκδήλωση θα σταματούσε να υπάρχει. Αυτός ο κόσμος είναι ένα μέρος ονείρου και όλοι ονειρευόμαστε εδώ. Αυτή η ζωή δεν είναι πραγματική. Γελάτε και κλαίτε μέσα στη μεγαλύτερη αυταπάτη και δεν αξίζει να χύνετε δάκρυα γι’ αυτήν. Αντιμετωπίζοντας ως πραγματικές τις γήινες εμπειρίες μας, προκαλούμε στη ζωή μας ανείπωτη δυστυχία. Ταυτίζοντας τη συνειδητότητά μας μ’ αυτόν τον κόσμο, τον βλέπουμε σαν ένα τόπο βασάνων. Τι θα μας απελευθερώσει από τον πόνο? Τα χρήματα? 

Τίποτα υλικό δεν μπορεί. Η γνώση του Θεού και η συνειδητοποίηση ότι είμαστε για πάντα ένα μαζί Του είναι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία. Αυτό να το θυμάστε πάντα. Ο Θεός θα ήταν πράγματι πολύ βάναυσος αν αυτός ο κόσμος ήταν πραγματικός. Γνωρίζει όμως ότι όταν θα έχουμε περάσει από το καμίνι του πόνου και του θανάτου αρκετές φορές, θα ξυπνήσουμε και θα υπερβούμε την αυταπάτη: θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η γη είναι το όνειρό Του και δεν θα ενσαρκωθούμε ξανά.

Ας υποθέσουμε ότι μια βόμβα εκρήγνυται πάνω σ’ έναν άνθρωπο και τον σκοτώνει ακαριαία. Στο πεδίο της μάχης ήταν γεμάτος φόβο. Μετά τον θάνατο όμως συνειδητοποιεί χαρούμενα ότι είναι ελεύθερος από τον φόβο και από τον τάφο του σώματος. Δεν χρειάζεται κάποιος να περάσει από κάποιο βασανιστήριο για να φτάσει σ’ αυτή τη γνώση. Είναι καλύτερα να αποκτήσετε σοφία μέσω συνειδητής πνευματικής προσπάθειας. Και αν πρέπει να υπομείνουμε δοκιμασίες, θα πρέπει να έχουμε τη σωστή στάση. 



Σκεφτείτε τι βάσανα πέρασε ο Ιησούς σαν παράδειγμα για μας: Τον κάρφωσαν στον σταυρό και έπρεπε να περάσει αυτό το όνειρο του μαρτυρίου. Εντούτοις, πριν τη σταύρωσή του, είχε πει: «Χαλάσατε τον ναόν τούτον, και σε τρεις ημέρες θα τον εγείρω» (κατά Ιωάννη Β:19). Ήξερε ότι το σώμα και τα καρφιά τα οποία τον συγκρατούσαν στον σταυρό, ακόμα και η διαδικασία του θανάτου, δεν ήταν τίποτα άλλο από όνειρα. Επειδή το είχε συνειδητοποιήσει αυτό, ήξερε ότι μπορούσε να ξαναδημιουργήσει ζωή στο ονειρικό του σώμα. Δεν είναι αυτός ένας υπέροχος τρόπος να αντιμετωπίζουμε την αυταπάτη της ζωής και του θανάτου? Είναι ο μόνος τρόπος. Ο Κρίσνα άρχισε την αποκαλυπτική συνομιλία του με τον Αρτζούνα στην Μπάγκαβαντ Γκίτα με μια παραίνεση να θυμηθεί την εφήμερη φύση της ύλης και την αιώνια φύση Αυτού που κατοικεί μέσα της.

Η ζωή σάς διδάσκει να πιστεύετε πως είναι πραγματική. Νιώθετε ότι πρέπει να τρώτε και να κοιμάστε κάθε μέρα, ότι θα πεθάνετε χωρίς αυτά. Οι συνήθειές σας σας εξωθούν να τρώτε όλα τα είδη των φαγητών που είναι βλαβερά για σας, όπως το κρέας, καθώς και να καπνίζετε και να πίνετε και να σκέφτεστε ότι δεν μπορείτε χωρίς αυτά. Όλοι ονειρευόμαστε με τρέλα διαφορετικούς περιορισμούς στη συνειδητότητά μας και όταν γλιστράμε στο τέλμα ενός κακού ονείρου λανθασμένης συμπεριφοράς δυσκολευόμαστε να βγούμε από εκεί. Σκεφτείτε πόσο χρόνο δαπανάτε και πόση προσπάθεια καταβάλλετε για να εξυπηρετείτε το σώμα. Και πού σας οδηγεί αυτό? Ξέρετε ότι όσο πιο πολύ φροντίζετε το σώμα σας, τόσο πιο πολλά βάσανα θα έχετε? Αν είστε υπερβολικά ταυτισμένοι μ’ αυτήν την ονειρική μορφή, είστε απελπιστικά βυθισμένοι στην αυταπάτη.

Μόλις θεωρήσετε πραγματικές τις ονειρικές σκέψεις από τις οποίες ο Θεός δημιούργησε όλα τα πράγματα, αυτό το όνειρο που θεωρείτε πραγματικότητα αρχίζει να σας τιμωρεί με ονειρικά βάσανα. Όταν όμως συνειδητοποιήσετε ότι ο Θεός είναι τα πάντα σ’ αυτό το σύμπαν, τίποτα δεν θα σας πληγώνει πια. 


– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα