Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ





Θεωρία είναι η έννοια που προσδοκεί μέσω της αποδείξεως να βρει την αλήθεια που αναζητά ο ρεαλιστής εγκέφαλος.

Ο φόβος είναι ο ρεαλιστής εγκέφαλος, που αναγκάζει τους ανθρώπους να μην μπορούν να ξεφύγουν από τα στενά πλαίσια πραγματικότητας που τους δημιουργεί. Τα δίχτυα της φυλακής του matrix.

Την αλήθεια την νιώθουμε μέσα μας από την ψυχή που μας οδηγεί. Ακούμε την ηχώ της ψυχής ως αίσθηση, διαίσθηση. Και μέσω του λογισμού φτάνουμε στην διανόηση, η διανόηση μας οδηγεί στην νόηση της ψυχής, η οποία μας οδηγεί στην ουσία, και η ουσία στον Λόγο. Ο Λόγος της είναι σαν σύμβουλος.

Από την άλλη υπάρχει η ρεαλιστική λογική.
Τίποτα άλλο.
Επιλογή ποιον οδηγό θα έχουμε στην ζωή μας. Διότι Νους είναι η ζωή. Δίχως την ελάχιστη νοημοσύνη είναι αδύνατον να υπάρξει η αντίληψη ότι ζούμε.
Υπάρχουν επίσης στα άψυχα σώματα οι άλογες πέντε αισθητές αισθήσεις από μόνες τους, που έχουν δύο κορυφές μέσα από την αυξομείωση μεταξύ τους.
Επίσης τα άλογα έμβια όντα λειτουργούν με την συλλογική συνείδηση του πνεύματος της φύσης, όπου όλα ζουν και κινούνται με την ίδια συλλογική λογική. Για παράδειγμα όλο το ζωϊκό βασίλειο δρα συλλογικά σαν να τα οδηγεί το πνεύμα της φύσης.
Τα άλογα έμβια όντα, είναι και ονομάζονται άλογα, επειδή στερούνται της λογικής. 

Αυτά, δεν τα κάνουν ούτε με την τέχνη ούτε με την επιστήμη αλλά από την φύση τους

Η επιστήμη και η τέχνη, όμως είναι ενέργεια του λογικού. 
Διότι, η επιστήμη και η τέχνη διδάσκονται ενώ, από αυτά τα άλογα όντα, κανένα τίποτε δεν διδάσκεται.
Όσα γίνονται από τη φύση γίνονται με καθολική ενέργεια, ενώ όσα γίνονται με επιστήμη και τέχνη εμφανίζονται σε όσους τα γνωρίζουν και όχι σε όλους.
Όσα γίνονται από όλους γίνονται από την φύση. Δηλαδή, οι άνθρωποι όλοι βλέπουν ψηλά αλλά όλοι δεν είναι μουσικοί ούτε τοξότες η κυνηγοί ούτε όλα τα άλλα, αλλά μερικοί από αυτούς έμαθαν κάτι με την ενέργεια της επιστήμης και της τέχνης.
Αν όλοι κάνουν το ίδιο, τότε αυτά είναι εκ της φύσεως και παρά τη θέληση τους και είναι φανερό, ότι αυτό δε γίνεται ούτε από επιστήμη ούτε από τέχνη.

Οι καθοδικές θνητές ενέργειες, (πληροφορίες-συχνότητες), καθώς αυτές είναι ασώματες βρίσκονται μέσα στα σώματα και ενεργούν μέσω αυτών, επειδή χωρίς σώματα δεν μπορούν να ενεργήσουν, γι'αυτό είναι πάντοτε μέσα σε σώμα. 

Οι θνητές ενέργειες ακολουθούν την ψυχή, όχι όλες μαζί, αλλά μερικές ενεργούν μόλις γεννηθεί ο άνθρωπος, ενώ άλλες, πιο καθαρές, με το λογικό μέρος συνεργάζονται.

Αυτές οι θνητές καθοδικές ενέργειες εξαρτώνται από το σώμα. Έρχονται δε από τα "θεϊκά σώματα" στα θνητά και τα σωματοποιούν, και κάθε μία ενεργεί γύρω από το σώμα η την ψυχή.
Όμως δε συμπορεύονται με την ψυχή η το σώμα.
Διότι μπορεί η ψυχή να υπάρχει δίχως το σώμα αλλά οι ενέργειες χωρίς τα σώματα δεν μπορούν να υπάρξουν.

Εδώ πλέον γίνεται κατανοητό ότι  τα "θεϊκά σώματα" και τα "θνητά σώματα" ανήκουν στον θνητό κόσμο των επτά κύκλων και καμία σχέση δεν έχουν με τις ψυχές.
Αλλά οι ψυχές δίνουν ζωή στα θεϊκά σώματα αλλά και στα θνητά σώματα.

Αυτός ο λόγος, είναι ιερός, ότι δηλαδή το θνητό σώμα xωρίς ψυχή δεν μπορεί να είναι συγκροτημένο αλλά μπορεί απλώς να υπάρχει.
Από τις θνητές η θεϊκές ενέργειες, άλλες ανήκουν στα θεϊκά σώματα και άλλες στα φθαρτά, άλλες είναι καθολικές και άλλες ειδικές, άλλες αφορούν το γένος και άλλες το μέρος του κάθε όντος. 

Οι ενέργειες που ανήκουν στα θεϊκά σώματα είναι τα είδωλα της εκδήλωσης ζωής, έχοντας ως πρότυπο τον Αρχέτυπο ασώματο κόσμο που εκδηλώνει την ζωή από άπλετο φως.



EΡMHTIKA KEIMENAOι ενέργειες είναι θνητές μέσα στους επτά κύκλους της όλης θνητής δημιουργίας, άλλες ανήκουν στα θεϊκά σώματα σε ανώτερους κύκλους, και άλλες στα κατώτερα θνητά σώματα, είναι τα είδωλα της εκδήλωσης ζωής έχοντας ως πρότυπο τον Αρχέτυπο ασώματο κόσμο που εκδηλώνει την ζωή από άπλετο φως.

Από αυτές τις ψυχές άλλες ανήκουν στις ψυχές που μεταφέρουν μέσα τους την "νοητή ουσία" του θεϊκού ανθρώπου Ομοούσια με τον Λόγο, και οι υπόλοιπες που απλά φέρουν την ζωή σε όλα τα υπόλοιπα έμβια όντα δίχως όμως να φέρουν μέσα τους οι ψυχές την πρώτη νοητή ουσία.

Oι μεν ψυχές που δεν έχουν μέσα τους την ουσία του Λόγου, οδηγούνται από το πνεύμα της φύσης.

Ο δε άνθρωπος της Γης έχει διπλή φύση, όταν γνωρίζει τον αληθινό του εαυτό που είναι Ουσιωδώς όμοιος με τον Λόγο, τον οδηγεί η νοητή ουσία ο πυρήνας της ψυχής που είναι Ομοούσιος με τον Λόγο, ειδάλλως θα οδηγείται από το πνεύμα της φύσης.




Ψυχή λοιπόν είναι ουσία αυτοτελής, είναι η νόηση, ο διανοητικός λόγος της ουσίας, είναι η γνώση των λογισμών που κάνουμε, διαμέσου της ουσίας της ψυχής του λόγου, και παρέχουν στο άλογο μέρος της ψυχής την ηχώ ως φωνή σε εμάς.

Αρχή δε όλων είναι η διανοητική ουσία,(της ψυχής), που είναι η μόνη σε επαφή με τον Λόγο.

Ο Λόγος της είναι σαν σύμβουλος. Υπάρχει λοιπόν η ουσία της ψυχής, (Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο), και ο λόγος, και η νόηση και η διανόηση της ψυχής.
Προς την διανόηση μας οδηγεί η εικασία και η αίσθηση.
(το ένστικτο της ψυχής, νιώθουμε την αλήθεια, το αγαθό).

Ο λόγος (της ψυχής) οδηγείται προς την ουσία,( ο λόγος της ψυχής είναι Ομοούσιος με τον Λόγο Υιό), και δι αυτού άγεται.
Ή νόηση επιπλέκεται με τον λογισμό και όλα μαζί μία μορφή αποκτούν, και αυτή είναι η μορφή της ανθρώπινης ψυχής.


morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα